Σιμόν Μπάιλς: «Με τρομάζει ακόμα η γυμναστική, ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τι περνάω»
Η Σιμόν Μπάιλςδεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το ψυχολογικό της τραύμα που την οδήγησε στο να αποσυρθεί από τη γυμναστική
UPD:
Η Σιμόν Μπάιλς έγινε πρότυπο στους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όχι για κάποια αγωνιστική διάκριση ή ένα μετάλλιο, αλλά για το θάρρος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε βάζοντας πάνω από όλα την ψυχική της υγεία. Η 24χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κι επτά φορές ολυμπιονίκης έκτοτε αποτελεί σημαία στη «μάχη» ευαισθητοποίησης για την ψυχική και πνευματική υγεία, μα παρά τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης η ίδια εξακολουθεί να αισθάνεται το βάρος του να μην μπορεί να υπηρετήσει το άθλημα που αγαπά.
Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Today Show» του NBC, η Μπάιλς, η οποία είχε καταθέσει στην πολύκροτη υπόθεση «Λάρι Νασάρ», ως ένα από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του επί 18 χρόνια ομοσπονδιακού γιατρού, «λύγισε» on-air μιλώντας για το πώς βιώνει την αποχή από το άθλημά της και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε προς το κοινό ότι είναι πολύ δύσκολο ο κόσμος να αντιληφθεί το μέγεθος του βάρους που σηκώνει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.