Super League 1, play out, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3: Και τώρα... μπαράζ

Super League 1, play out, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3: Και τώρα... μπαράζ

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό από τον Ατρόμητο που νίκησε εύκολα 3-1 στο Αγρίνιο και πλέον περιμένει τον δεύτερο της SL2 με τον οποίο θα παίξει μπαράζ για την παραμονή του

5298349
Την ήττα «μαχαιριά» με 3-1 γνώρισε σήμερα (/8/5) ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο. Αποτέλεσμα που σε συνάρτηση με τη νίκη του ΟΦΗ στη Λαμία έστειλε τα «καναρίνια» στο διπλό μπαράζ με τον 2ο της Super League 2, ενώ οι Περιστεριώτες εξασφάλισαν και μαθηματικά/τυπικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb83xlt69gzd-sf)


Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μανθάτη, Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς, Ντάλσιο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Μπαρμπόσα, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα «οργανωτή» πίσω από τον Βέργο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Θεοδωράκη στο τέρμα, τους Γκάλο, Γούτα, Στρούγγη, Γκαλβάο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σόλόμον, Ούμπιδες στον άξονα, τους Ενσικουλού, Ραμπέγιο στα άκρα και τους Γιακουμάμη,Μανούσο στην επίθεση.

Ο ΡΑΜΠΕΓΙΟ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΔΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 0-2
Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και ο Παναιτωλικός… θυμήθηκε τα πρώτα παιχνίδια των play out, όπου έμπαινε χωρίς καθαρό μυαλό. Ο Ατρόμητος του έδωσε μέτρα, του επέτρεψε να κρατά μπάλα στα επίπεδα του 60% με 65%, όμως οι «κυανοκίτρινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και την ίδια στιγμή παρουσίαζαν ανασταλτικά κενά, που στην προκειμένη περίπτωση εκμεταλλεύτηκε δις ο Ραμπέγιο.
Ο Χιλιανός στο 11’ υποδέχθηκε την μπάλα από τον Ενσικουλού, έκανε ωραία κίνηση μέσα στα αντίπαλα καρέ, απέφυγε τον Μανθάτη και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Λίγο αργότερα (20’) σε τρανζίσιον έπαιξε όμορφα για τον Ενσικουλού, που βρήκε κενό χώρο, έτρεξε με την μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να «νικήσει» τον Κνετ στο μεταξύ τους τετ α τετ. Ετσι πολύ νωρίς στον αγώνα, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΣΗΚΩΝΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ
Ενδιάμεσα (18’) ο Ντουάρτε με σουτ απώλεσε την καλύτερη στιγμή των «κυανοκίτρινων» στο πρώτο μισό, οι οποίοι σταδιακά θέλησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στο μισό του Θεοδωράκη. Ομως σήκωναν συνεχώς την μπάλα χωρίς αποτέλεσμα και η άμυνα του Ατρόμητου «καθάριζε» τις «επισκέψεις» τους. Στο 41’ ο Δέλλας θέλησε να δώσει, εύλογα, ύψος στην ομάδα του με την είσοδο του Ματσόλα και «γύρισε» τη διάταξη σε 4-4-2, αλλά το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

ΑΝΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ», ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ
Το δεύτερο μισό κύλησε σε ένα μόνιμο τέμπο. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, έφταναν μέχρι τα καρέ των φιλοξενουμένων αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Με μόνη εξαίρεση την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέργου (54’) και 2 καλές στιγμές με τους Ματσόλα, Ταχάρ, αρκούνταν σε μία άσκοπη κατοχή και συνεχείς σέντρες. Πάνω από 40 γεμίσματα μέτρησαν οι «κυανοκίτρινο», χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Σάλομον βοηθούσε τους Γούτα, Στρούγγη που κυριαρχούσαν στον αέρα και ο Ατρόμητος διαχειρίζονταν τον αγώνα.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ 0-2 ΕΓΙΝΕ 1-3
Στο 86’ μάλιστα καταλογίστηκε και πέναλτι υπέρ του όταν ο Μεντίνα ανέτρεψε τον Γιακουμάκη και στο 88’ ο Μανούσος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, καθώς ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν λίγο αργότερα (90’+1’) να μειώσουν σε 1-3, όταν ο Θεοδωράκης ανέτρεψε τον Καρέλη που τον απέφυγε και στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Ματσόλα. Ομως είχε ήδη καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών και ο Αργεντινός φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει πάντως στον νεαρό πορτιέρε του Ατρόμητου, που έπαιζε με θλάση και δεν άντεξε μέχρι και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

MVP: Ο Ραμπέγιο. Στην μπάλα η πεμπτουσία είναι το γκολ. Ο Χιλιανός με ωραία κίνηση και πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ «έφτιαξε» με όμορφη πάσα και το 0-2 του Ενσικουλού.

Στο ύψος του: Ο Σάλομον. Ο χαφ του Ατρόμητου ζήτημα αν απώλεσε 1-2 «μονομαχίες» σε όλο το ματς, γύρναγε 3ος στόπερ και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάλσιο. «Εχασε» τον Ενσικουλού στη φάση του 0-2, οι σέντρες του δεν ήταν καλές και δεν βοήθησε ανασταλτικά και δημιουργικά.

Η γκάφα: Ο Παναιτωλικός γνώριζε πως έστω με την ισοπαλία, ανεξάρτητα τι θα έκανε ο ΟΦΗ και οι άλλες ομάδες, θα όριζε την τύχη του και με νίκη στο Ηράκλειο θα έμενε στην κατηγορία. Στο 20’ έχανε 2-0 σε ένα ματς «τελικό». Μόνο αυτό.

Το «στραγάλι»: Ο Γκορτσίλας καταλόγισε σε ροή αγώνα τα δύο πέναλτι, που «επιβεβαιώθηκαν» και από το VAR.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος κέρδισε δίκαια. Εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις του, αμύνθηκε εξαιρετικά και διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Ο Παναιτωλικός ξανά ήταν χωρίς μυαλό στα πρώτα λεπτά, αναπτύσσονταν άναρχα και σε έναν αγώνα «τελικό» δεν έδειξε πνευματικά έτοιμος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης (82’ Μεντίνα), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (62’ Καρέλης), Ντάλσιο, Εντινγκά, Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα (41’ Ματσόλα), Ντουάρτε (62’ Γιάκολις), Βέργος (63’ Ταχάρ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης (90’+6’ Σάλτας), Γκάλο (68’ Κωτσόπουλος), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Ούμπιδες (64’ Νάτσος), Σάλομον, Μανούσος, Ραμπέγιο (90’+6’ Οικονομίδης), Ενσικουλού (65’ Νταβιώτης), Γιακουμάκης.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης