«Βόμβα» από Repubblica: «Η ΔΟΕ θα αποβάλει την Ιταλία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

«Βόμβα» από Repubblica: «Η ΔΟΕ θα αποβάλει την Ιταλία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Με ρεπορτάζ της η γνωστή εφημερίδα της Ιταλίας «Repubblica» αναφέρει πως η ΔΟΕ μετά την Ρωσία έχει αποφασίσει να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την Ιταλία

japan_games
Εκτός από την Ρωσία, είναι εξαιρετικά πιθανό σύμφωνα με δημοσίευμα της «Repubblica» να μη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η Ιταλία.

Όπως αναφέρει η γνωστή εφημερίδα, η ΔΟΕ θα τιμωρήσει την CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) λόγω της αλλαγής στη νομοθεσία πριν δύο χρόνια. Μια αλλαγή που επιτρέπει παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων η «Repubblica» ανέφερε σχετικά: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές». Μάλιστα στην συνέχεια επισημαίνει πως το πρόβλημα είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς μπορεί να υπάρξει και κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Ιταλία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό ανέφερε σχετικά: «Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή. Η ΔΟΕ δεν ζητά τίποτα άλλο από την Κυβέρνηση από το να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα αποδέχεται να καταστατικό χάρτη της».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αναβολή της τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ λόγω του σχέδιου νόμου

Τέλος κι επισήμως από την Τσέλσι ο Λάμπαρντ

Έριξε «βόμβα» ο Σπανός στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου, αποχωρώ στο τέλος της σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης