Champions League, Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 - Αδικήθηκε, του στοίχισαν και οι απουσίες - Δείτε το γκολ

Champions League, Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 - Αδικήθηκε, του στοίχισαν και οι απουσίες - Δείτε το γκολ

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε του Ολυμπιακού χάρις στο γκολ του Φόντεν στο 36', στην πρεμιέρα του 2ου γύρου των ομίλων του Champions League - Για φάουλ που προηγήθηκε στη φάση του γκολ διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι»

Rafinia_sterling
Την ήττα με 1-0 γνώρισε απόψε (25/11) ο Ολυμπιακός από τη Μάντσεστερ Σίτι και οι Πειραιώτες περιμένουν τα... νεότερα από το Βελοντρόμ όπου η Μαρσέιγ θα υποδεχθεί την Πόρτο, για να δουν πως θα διαμορφωθεί το status quo του ομίλου τους στο Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα στο τέρμα, τους Μπα, Σεμέδο, Σισέ στα στόπερ, τον Ραφίνια δεξιό μπακ-χαφ, τον Ντρέγκερ αριστερό, τον Πέπε «εξάρι», τον Εμβιλά ένα κλικ πιο μπροστά, τον Καμαρά αριστερά αλλά συνέκλινε στον άξονα, τον Μασούρα δεξιά και τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7clxuk2buo9-sf)


ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πριν πούμε οτιδήποτε για το ματς ας έχουμε κατά νου πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπολόγιζαν, για διάφορους λόγους, στους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Χασάν, Μπρούμα , Χολέμπας και Ραντζέλοβιτς κόντρα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δηλαδή στην ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή τους ήρθαν να προστεθούν και τα πολλά αλλά κυρίως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Ο αγώνας έμοιαζε άνισος αλλά έτσι είναι η μπάλα και κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν.

Κλείσιμο
Μάλιστα προφανώς και ως δείγμα του πόσο πολύ υπολογίζει η Σίτι τον Ολυμπιακό, κατέβηκε με τα περισσότερα «αστέρια» της, πλην των Ντε Μπρόινε, Γουόκερ,

Στη «μετάφραση» του αρχικού τους σχήματος γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρωταρχικό μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να κρατήσει το «μηδέν» παθητικό, να «απορροφήσει» την πίεση που θα του ασκούσαν οι Αγγλοι και να έβρισκε εκείνη τη «μισή» φάση στην επίθεση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7cjwah20069-sf)



ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ» ΦΑΣΗ
Στο πρώτο ημίωρο δύναται να ειπωθεί πως κατά τα 2/3 είχε πετύχει τον στόχο του. Κρατούσε ανέπαφη την εστία του και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60%, δεν του είχαν δημιουργήσει τη «μεγάλη» φάση. Ο Σα αντέδρασε σωστά στις ενέργειες των Ροδρί (3'), Φοντέν (9') και ναι μεν ο αγώνας παίζονταν στο «ερυθρόλευκο» μισό, πολλές φορές ακόμη και στο δικό του τρίτο, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έβγαζε αυτό που λέμε κλασικές ευκαιρίες.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ Ο ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ ΚΑΙ 1-0
Τότε, στο 31' για την ακρίβεια, ο Ζεσούς πάτησε περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ του είπε «όχι». Η φάση ξεκίνησε με κάθετο παιχνίδι και ήταν ένα «προμήνυμα» πως οι Αγγλοι θέλουν να πατήσουν γκάζι. Οπως και έγινε στο 34', όπου οι «γαλάζιοι» αναπτύχθηκαν γρήγορα και κάθετα, ο Στέρλινγκ μπήκε στα καρέ του Ολυμπιακού έκανε εξαιρετικό/τακουνάκι για τον Φοντέν που πλάσαρε εύστοχα. Ισως ο 26χρονος να ήταν σε θέση οφ σάιντ όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας ή ο Γκιντογκάν πιο πριν να είχε κάνει φάουλ στον Ντρέγκερ, η ουσία είναι πως το γκολ μέτρησε και η Σίτι άνοιξε το σκορ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7cka3eopgtt-sf)


Ο ΣΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΔΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ»
Στο 44' και το 45'+1' «φλέρταρε» με το 2-0 σε δύο προσπάθειες του Στέρλινγκ που ήταν ορεξάτος (σε αμφότερες ο Σα αντέδρασε σωστά, κυρίως στη δεύτερη που απειλήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ) και η ανάπαυλα έληξε με το «εύθραυστο» 1-0, αλλά η Σίτι έλεγχε τον ρυθμό, είχε την μπάλα στα πόδια της (59%41% η κατοχή), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ακόμη κάνει έστω μία τελική (7-0 υπέρ της Σίτι).


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑ...
Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Ολυμπιακός έδειξε ένα κλικ διατεθειμένος να βγει μπροστά. Επεδίωξε ορισμένες φορές να πιέσει ψηλά και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτό «μεταφράζονταν» (και) σε κενούς χώρους. Οι της Σίτι τις περισσότερες φορές μετέφεραν με 4-5 επαφές την μπάλα έξω από τα καρέ του Σα, ενώ υπήρχαν και άλλες που «μίλησε» η ατομική τους κλάση. Οπως π.χ. συνέβη με τον Σίλβα στο 73', που βρήκε ανοργάνωτο τον άξονα των γηπεδούχων και κουβάλησε την μπάλα από το δικό του μισό στην περιοχή του Πορτογάλου κίπερ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7cl9hnedyvd-sf)


Ο ΣΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ
Ο οποίος αντέδρασε (ξανά) σε απειλές των Μπερνάρντο Σίλβα (49'), Κανσέλο (64'), Στέρλινγκ, Σίλβα (διπλή ευκαιρία 66'), ενώ οι Γκιντογκάν (50'), Κανσέλο (64'), Φοντέν (74') έστειλαν την μπάλα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι αλλά δεν μπορούσαν να φανούν ουσιαστικοί και ως επί το πλείστον αρέσκονταν σε κάθετες μεταβιβάσεις.

Η «ΜΙΑ» ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Μέχρι που φτάσαμε στο 88'. Στην μπάλα ένα γκολ μπορεί να έρθει από το πουθενά και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τότε τη «μία» ευκαιρία που αναζητούσαν. Ηδη με την είσοδο του Σουντανί έπαιζαν ουσιαστικά 5-3-2 και ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής στα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε (ο Σισέ που είχε περάσει και εκείνος φορ είχε μία κεφαλιά στις καθυστερήσεις) κάτι και οι «γαλάζιοι» πήραν τη νίκη με 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7clq498mkz5-sf)



MVP: Ο Στέρλινγκ. Ο 26χρονος επιθετικός «έφτιαξε» πανέξυπνα το γκολ της Σίτι, ενώ και εκείνος «φλέρταρε» με το γκολ (κυρίως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την απευθείας εκτέλεση φάουλ). Ελέω ταχύτητας και τεχνικής κατάρτισης, ήταν ένας «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Ολυμπιακού (βγήκε ορισμένες στην πλάτη της).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης