Champions League, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0: Μαγική πρεμιέρα με «μαέστρο» τον Βαλμπουενά - Δείτε τις φάσεις και το γκολ

Champions League, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0: Μαγική πρεμιέρα με «μαέστρο» τον Βαλμπουενά - Δείτε τις φάσεις και το γκολ

Ο Ολυμπιακός μετά από έξι χρόνια ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στους ομίλους του Champions League χάρις στο γκολ του Χασάν στο 90'+1' - Ο Αιγύπτιος ήταν η χρυσή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς καθώς μπήκε στο 84' και  στην παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση σκόραρε

olympiakos-0
Από το 2014 όταν και είχε επικρατήσει στο Γ. Καραϊσκάκης της Ατλέτικος Μαδρίτης έψαχνε μια νίκη σε πρεμιέρα ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός, κι ο Φαραώ των ερυθρόλευκων, Αχμέντ Χασάν ήταν αυτός που τους χάρισε τη νίκη επί της φιλόδοξης Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυρίαρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας στη σύνθεσή τους τον Βαλμπουενά, στον ρόλο του «μαέστρου».

«'Ηρθαμε για να κερδίσουμε...», είχε πει με αποφασιστικότητα χθες ο προπονητής της γαλλικής ομάδας Αντρέ Βίλας Μπόας, αλλά οι Φωκαείς μάλλον δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά. Και σίγουρα δεν περίμεναν ότι θα τα έβρισκαν τόσο σκούρα από τους ερυθρόλευκους και ειδικά από ένα δικό τους παιδί, τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός αφού στο πρώτο ημίχρονο διάβασε τον αγώνα και κράτησε δυνάμεις, στο δεύτερο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κι ο πολύπειρος Γάλλος με κλέψιμο στο 90'+1' (!!!) και μία ακόμη ασίστ έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν για το τελικό 1-0... Η 5η νίκη σε 7 ματς του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν με ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο (ενώ τα άλλα δύο έληξαν ισόπαλα).




Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν πιστή αντίγραφη όλων των φετινών πρώτων ημιχρόνων των ερυθρόλευκων.

Κλείσιμο
Χωρίς τρομερό ρυθμό, με αρκετά προσεκτική προσέγγιση και λίγα ρίσκα, κάτι που ήταν και λίγο αναμενόμενο καθώς ο Ολυμπιακός έδινε τον πιο δύσκολο αγώνα του μέχρι τώρα και είχε να διαχειριστεί τη ξαφνική απουσία του Καμαρά.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν κάπως καλύτερα και είχαν την πρώτη απειλή με τον Τοβέν να ελίσσεται στη γωνιά της μεγάλης περιοχής, αλλά το τεχνικό πλασέ που επιχείρησε πέρασε ένα μέτρο από την εστία του Σα.

Μετά το 10' ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα, κι είχε την καλή στιγμή με το εν κινήσει σουτ του Εμβιλά, με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να έχουν πολλές ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες.

Έτσι φτάσαμε στο 32' όταν οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν με τρεις μπαλιές κι ο Αμαβί έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα με τον Τοβέν απένατι από τον Σα να λειτουργεί σαν αμυντικός στέλνοτνας τη μπάλα με το γόνατο (!) άουτ.

Η Μαρσέιγ στο επόμενο δίλεπτο έδειξε διάθεση για να πιέσει, αλλά το φάουλ του Παγιέ (34') δεν ανησύχησε τον Σα με τον Ολυμπιακό να ξυπνά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 39' ήρθε η πρώρη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Μασούρα να κάνει την σέντρα και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 45'ο Μασούρας έχοντας πολύ χώρο από τα αριστερα πλησίασε στο ύψος της περιοχής όμως η σέντρα του ήταν εντελώς άστοχη κι ενώ ο Μαροκινός περίμενε τη μπάλα για να εκτελέσει.

Η καθοριστική επέμβαση του Σα
Για τους προληπτικούς το 0-0 ήταν ότι το καλύτερο, αλλά ο Ολυμπιακός στις αρχές της επανάληψης γλίτωσε από πραγματικό έμφραγμα...

Το λάθος κοντά στην περιοχή, έφερε τον Μπενεντέτο σε θέση τετ α τετ με τον Ζοσέ Σα όμως να διώχνει το πλασέ του Αργεντινού με το πόδι και να κρατάει το 0-0! Κι αυτή ήταν η τελευταία καταγεγραμμένη ευκαιρία των Γάλλων...



Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 52' κι όλοι πίστεψαν ότι θα ζήσουμε το σενάριο με τους προηγούμενους αγώνες όταν ο Μασούρας μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από το λάθος του Αμαβί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης ο Ραντζέλοβιτς ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος όταν δέχθηκε την πάσα και το VAR έστειλε
μήνυμα στον Ιταλό διαιτητή Ορσάτο ο οποίος ακύρωσε το γκολ.



Παρά το σοκ της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο Ολυμπιακός δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και παρόλο που δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα.

Φτάνοντας στο τελευταίο ο Αντρέ Βίλας Μπόας έκανε πρώτος τις αλλαφές για να φρεσκάρει την ομάδα του και φάνηκε να αλλάζει για λίγο το μομέντουμ, ωστόσο αυτό κράτησε για ένα τρίλεπτο (74'-77) για να ακολουθήσουν οι κινήσεις του Μαρτίνς.

Μέσα Φορτούνης, μέσα Χασάν κι ο Πορτογάλος ήταν σα να έλεγε στους παίκτες του «πάμε για το γκολ».

Αυτό δεν ήρθε στο 84' με την κλασική συνταγή, καθώς από την σέντρα του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί αστόχησε στην κεφαλιά, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στο 90'+1'.

Ο Βαλμπουενά έκλεψε και φτάνοντας στην περιοχή σήκωσε το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Χασάν, ο οποίος άφησε άγαλμα τον Μανταντά...



Στην πρώτη του συμμετοχή στο Champions League o Αιγύπτιος έχοντας μόλις 7 λεπτά στο γήπεδο πέτυχε ένα γκολ χρυσάφι χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του...
Μια μεγάλη στιγμή για τον ίδιο, μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Αραμπί (90+3' Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρόοτμαν), Σανσόν (77' Κουισόνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (77' Λουίς Ενρίκε), Παγιέ (76' Ράντονιτς).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης