NBA: Δεν γονάτισε στον ύμνο των ΗΠΑ ο Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ

NBA: Δεν γονάτισε στον ύμνο των ΗΠΑ ο Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ

Ο Τζόναθαν Άιζακ έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν γονάτισε στον ύμνο των ΗΠΑ, στην πρωτοβουλιά κατά του ρατσισμού, και η απόφασή του αυτή προκάλεσε σάλο 

isaac
Το ΝΒΑ ξεκίνησε και πάλι εν μέσω κορωνοϊού και κοινωνικών διαδηλώσεων και τίποτα δεν μοιάζει στο παιχνίδι όπως το ξέραμε. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του ρατσισμού στις ΗΠΑ. Το κίνημα Black Lives Matter επέστρεψε στην επικαιρότητα και οι παίκτες του ΝΒΑ πήραν τις εγγυήσεις που χρειάζονταν για να επιστρέψουν στην δράση.

Η λίγκα αποφάσισε μια σειρά από ενέργειες οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες να περάσουν κοινωνικά μηνύματα και να πουν όσα θέλουν. Τα δύο πρώτα ματς του ΝΒΑ ξεκίνησαν με άπαντες να γονατίζουν στον εθνικό ύμνο και μάλιστα τον ΛεΜπρον Τζέιμς να κάνει ακόμα πιο δυνατό το μήνυμα του, έχοντας υψωμένη την γροθιά του. Η δεύτερη ημέρα των αγώνων όμως είχε μια έκπληξη. Δεν γονάτισαν όλοι...

Jonathan Isaac Doesn't Kneel During National Anthem | July 31, 2020


Ο Τζόναθαν Άιζακ, ο φόργουορντ των Μάτζικ, δεν φόρεσε το μπλουζάκι με το μήνυμα επέλεξε να σταθεί όρθιος, δεν γονάτισε και η εικόνα του αμέσως έκανε τον γύρο του πλανήτη. Έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν γονατίζει και αμέσως τράβηξε όλη την προσοχή πάνω του. Λίγο αργότερα το ίδιο έκαναν και ο Πόποβιτς με την Χάμον, όπου και οι δύο στάθηκαν όρθιοι. Ο παίκτης που με την εικόνα του έστειλε ένα διαφορετικό μήνυμα, ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

«Σίγουρα πιστεύω στο κίνημα. Πιστεύω ότι οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Πολλά ειπώθηκαν για την απόφαση μου και πιστεύω ότι το να γονατίσω φορώντας την μπλούζα δεν ταιριάζει με εμένα. Έτσι ένιωσα, εντελώς προσωπικά, ότι μένοντας όρθιος δείχνω ότι οι ζωές των μαύρων μετράνε. Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω και πιστεύοντας ότι οι ζωές των μαύρων μετράνε, αλλά δεν πιστεύω ότι βάζοντας αυτό το μπλουζάκι ταιριάζει με την υποστήριξη. Δεν πιστεύω ότι με το να γονατίσεις ή να βάλεις μια μπλούζα είναι η απάντηση. Για εμένα οι ζωές των μαύρων υποστηρίζονται μέσα από τις δοξασίες. Όλοι κάνουμε λάθη και μερικές φορές βρίσκεσαι σε ένα μέρος να λες πιο λάθος είναι χειρότερο. Νιώθω ότι η Βίβλος μας λέει ότι όλοι πέσαμε από την δόξα του Θεού και στο τέλος όποιος είναι ταπεινός και ψάχνει τον Θεό θα μετανοήσει για τις αμαρτίες του, που θα μπορούσαμε να δούμε κάτω από ένα άλλο φως. Να δούμε τα λάθη μας κάτω από ένα άλλο φως, τα λάθη των ανθρώπων, να δούμε το κακό στους ανθρώπους κάτω από ένα άλλο φως. Και αυτό θα μας βοηθούσε να έρθουμε κοντά και να ξεπεράσουμε τα πάντα που είναι στην επιφάνεια».

Ο παίκτης σχολίασε και τον τρόπ με τον οποίο το ανακοίνωσε στην ομάδα και τους συμπαίκτες του...

«Τους είπα ότι ξέρουν ποιος είμαι ως άνθρωπος. Ξέρουν τι πιστεύω, με σέβονται, σέβονται την απόφαση μου και ήταν όλοι καλοί. Καταλαβαίνουν ότι για εμένα δεν είναι σημαντικό να είμαι δημοφιλής, αλλά ταπεινός μπροστά στον Χριστό. Εκεί βάζω την σημαία μου, έτσι ένιωσα και με σέβονται γι' αυτό, γιατί ξέρουν την καρδιά μου».

Κλείσιμο
Ως συνέχεια όλου αυτού συμπαίκτες και προπονητές τόνισαν ότι σέβονται την απόφαση του καθενός, ενώ ο Πόποβιτς σχολίασε πως θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του τον λόγο για τον οποίο δεν γονάτισε. «Ο καθένας παίρνει μια προσωπική απόφαση. Η λίγκα ήταν σπουδαία. όλοι έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν. Για οποιοδήποτε λόγο έκαναν αυτό που ήθελα».

Πηγή: Gazzetta

Ειδήσεις σήμερα:

Περιγραφές σε δικαστικά έγγραφα για όργια της Γκισλέιν Μάξγουελ με ανήλικες στο νησί του Έπσταϊν!

«Ψυχώ» στην Καλλιθέα: Είχε τη νεκρή μητέρα της στη ντουλάπα

Τα νέα του παπούτσια, τα «Zoom Freak 2», παρουσίασε με ένα αστείο βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης