Δύο εβδομάδες παράταση για την υποβολη των φορολογικών δηλώσεων

Δύο εβδομάδες παράταση για την υποβολη των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουλίου παρατείνει την διορία υποβολής των δηλώσεων Ε1, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, το υπουργείο Οικονομικών.

Δύο εβδομάδες παράταση για την υποβολη των φορολογικών δηλώσεων
Αυτή ήταν η λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Μαυραγάνης, μετά και από έντονα «παζάρια» με την Τρόικα που ήταν αντίθετη να δοθεί καν παράταση στην υποβολή των δηλώσεων.

Σε ανακοίνωσή του σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 το υπουργείο Οικονομικών τονίζει τα ακόλουθα:

Κλείσιμο
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα. Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις. Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».

Να σημειωθεί επίσης ότι η παράταση των δηλώσεων θα συμπαρασύρει και τις προθεσμίες υποβολής άλλων δηλώσεων όπως:

* Των εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (δηλαδή η ημερομηνία υποβολής διορθώσεων στην αρχική δήλωση χωρίς την επιβολή προστίμου). Με βάση τις πληροφορίες και για τις τροποποιητικές δηλώσεις η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους θα φτάσει ως τα τέλη του μηνός. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πληρωμή της πρώτης δόσης του πρόσθετου φόρου όμως θα γίνει για όλες τις χρεωστικές δηλώσεις στις 31 Ιουλίου.

* Των τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.

* Των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι θα έχουν από φέτος περιθώριο να τις υποβάλλουν ανά τρίμηνο μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης