Επταήμερο "σαφάρι" Σαμαρά για προσέλκυση επενδύσεων

Επταήμερο "σαφάρι" Σαμαρά για προσέλκυση επενδύσεων

Εβδομάδα επαφών με ξένους ηγέτες ξεκίνησε από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων για επενδύσεις ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Χριστόφιας: Με τον Γ. Παπανδρέου έχουμε μια "θερμότατη φιλία"
Επταήμερο "σαφάρι" Σαμαρά για προσέλκυση επενδύσεων
Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες επενδύσεις, σε τομείς που ξεκινούν από τη διαχείριση λιμένων και φτάνουν μέχρι τις μεγάλες επενδύσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουν δρομολογηθεί ή προγραμματίζονται.

Ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης με τη συνάντηση που είχε με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχη Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah.

Οι επαφές θα συνεχισθούν από τη Δευτέρα με την υποδοχή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη Πέμπτη, με την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στη χώρα μας.

Κρατικές εταιρείες από Κίνα, Αζερμπαϊτζάν και Κουβέιτ εμπλέκονται σε κρίσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΠ αλλά και του ΟΛΘ, η πώληση - αναβάθμιση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και φυσικά το Ελληνικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης