ΜέΡΑ25: Ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια με προτάσεις για λύση χωρίς πλειστηριασμούς

varoufakis

«Θεωρούμε ιερή υποχρέωση όλου το πολιτικού συστήματος να βάλει τους πολίτες του μπροστά απ’ τους κερδοσκόπους και με αυτό ως κριτήριο να λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που είναι εθνικής σημασίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Πρωτοβουλία για εθνικό δημόσιο διάλογο για το θέμα των «κόκκινων δανείων» ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25 στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Δάνεια: Η σημερινή πραγματικότητα – προτάσεις για λύση».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι) από τις 11:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ και αποτελούν το 42% του συνόλου των δανείων. Με τον «Ηρακλή» οι δανειολήπτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ταμεία που αγόρασαν τα δάνειά τους με μεγάλη έκπτωση, τα οποία όμως απαιτούν ολόκληρο το ποσό έχοντας την διακριτική ευχέρεια είτε να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό είτε να εκβιάσουν για διακανονισμό που θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με την τιμή στην οποία τα αγόρασαν.
»Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Το ΜέΡΑ25 διαφωνεί!
»Θεωρούμε ιερή υποχρέωση όλου το πολιτικού συστήματος να βάλει τους πολίτες του μπροστά απ’ τους κερδοσκόπους και με αυτό ως κριτήριο να λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που είναι εθνικής σημασίας. Θεωρούμε πως υπάρχουν άμεσα εφαρμόσιμες ορθολογικές εναλλακτικές και γι αυτόν τον λόγο την 24η Φεβρουαρίου διοργανώνουμε ημερίδα όπου θα συζητήσουμε την σημερινή πραγματικότητα και θα προτείνουμε πραγματικές λύσεις για το μείζον αυτό θέμα».

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Στις 11.00 π.μ. θα γίνει η έναρξη της ημερίδας με χαιρετισμό από την αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή του Νότιου Τομέα της Αθήνας(Β3) του ΜέΡΑ25 κα Σοφία Σακοράφα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00 μ.μ. με συντονιστή τον Δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή (The Press Project) το πρώτο «πάνελ συζήτησης» με θέμα «Δανειολήπτες και Νομική Υποστήριξη». Ομιλητές θα είναι η κα Τόνια Κατερίνη, Αρχιτέκτονας από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η κα Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, ο κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο κ. Δημήτριος Τσιαντής, μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ), ο κ. Βίκτωρας Τσιαφούτης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ και η κα Μαρία Τσίπρα, Δικηγόρος-Εργατολόγος.

Στις 14.15 έως τις 16.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη(ΤΑ ΝΕΑ). Ομιλητές θα είναι ο κ. Παναγιώτης Αλεβιζάκης, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας(ΟΕΕ) και εκπρόσωπος της ανεξάρτητης κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, ο κ.Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας(ΓΣΕΒΕΕ), ο κ.Νικόλαος Κογιουμτσής, μέλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας(ΕΣΕΕ), ο Δρ Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ) και ο κ.Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΕΑ).

Από τις 17.00 έως και τις 19.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η τρίτη ενότητα συζήτησης με θέμα «Διαμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου για τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαγεωργίου(Πρώτο Θέμα και ΕΡΑ). Ομιλητές θα είναι ο κ.Νικόλαος Θεοχαράκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο τμήμα Οικονομικών του ΕΚΠΑ, η κα Λούκα Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια Οικονομικών του ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός, ο κ.Δημήτρης Λυρίτσης, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(ΔΣΑ) και ο κ.Γεώργιος Σταματογιάννης, δικηγόρος, Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά(ΔΣΠ).

Από τις 19.15 μ.μ. έως και τις 21.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η τέταρτη και τελευταία ενότητα της ημερίδας με θέμα συζήτησης «Κόκκινα Δάνεια: Τοποθετήσεις – Προτάσεις από τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων» με συντονιστή τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο τύπου του ΜέΡΑ25 Νίκο Καραμπάση.

Με την ομιλία του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ.Γιάνη Βαρουφάκη στην ενότητα αυτή, θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες της ημερίδας.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

..

Κατεστρεψε την οικονομια μιας ολοκληρης χωρας και συνεχιζει να εκφερει δημοσιο λογο... τα αισχη του δεν ξεχνιονται με τιποτα

lmargy

Σε πληρώνουμε ακόμα και θα σε πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα, δυστυχώς.

ΜΑ

Η σοβαρότητα κάποιου προσδιορίζεται από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Διαβάζεις τα ανηρτημένα σχόλια και αναρωτιέσαι αν οι σχολιαστές είναι ενήλικες ή θυμωμένα σχολιαρόπαιδα με ψυχολογικά θέματα. Ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στο ΠΘ, μερικώς και σύ ευθύνεσαι για το κοινό σου.

Αντικομμου

Αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι τον ψήφησαν ...Αυτό μόνο...

Αντι-κόκκινος.

Φίλε κόκκινε δανειολήπτη. Κανείς δεν σε βγάζει "από την περιουσία σου", για την οποία δεν έβαλες μία δραχμή. 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου δανείστηκες και η δόση σου -που δεν πληρώνεις εδώ και τουλάχιστον 24 μήνες- αντιστοιχεί σε πληρωμή ενοικίου. Τράβα στην ευχή του θεού, δε θα πληρώσουμε εμείς τις πολυτελείς και άστοχες επιλογές σου.

Jack

Όσοι δεν πληρώνουν να τους τα πάρουν. Τελεία και παύλα. Δεν θα μας βάλουν φόρους να τα πληρώσουμε όσοι δεν πήραμε δάνεια. Ας κάνουν διακανονισμό να δίνουν όσα μπορούν. Αν ήταν στο νοίκι δεν θα πλήρωναν? Οι λαϊκιστές κουμμονιστες ας τα πληρώσουν από την τσέπη τους. Όλοι το παίζουν ανθρωπιστές για τους ψήφους με ξένες τσέπες. Ας γίνουμε επιτέλους κανονικό κράτος και όχι κράτος βολεμενων και μπαταχσηδων

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

ΖΉΤΩ ο νέος Λαφαζάνης, στη θέση του Λαφαζάνη!!! ΖΉΤΩ!!!!!!

David

Αχ, δεν έχεις τίποτα νέο να μας προσφέρεις. Το πρόσφερες το 2015

Τα δις των κόκκινων δανείων

Να τα πληρώσουν αυτοί που τα πήραν και τα έφαγαν!!Τα δις που μας χρέωσες εσύ Γιανις με τις μ@κ@κιες σου,ποιος θα τα πληρώσει??

Εκείνο

το "ιερή" υποχρέωση με τελείωσε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης