Συρίγος (ΝΔ) στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ερντογάν θα κινηθεί νοτίως του Καστελόριζου

Συρίγος (ΝΔ) στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ερντογάν θα κινηθεί νοτίως του Καστελόριζου

«Σε επόμενη φάση θα προχωρήσει και στην Κρήτη, αν δει ότι έχει το περιθώριο», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος

συριγος
Για τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

Ο Άγγελος Συρίγος εκτίμησε πώς η επόμενη κίνηση του Ερντογάν για σεισμογραφικές έρευνες θα είναι νοτίως του Καστελορίζου, διότι εκεί εμφανίζεται νομιμοποιημένα να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Συρίγος «που θεωρητικώς μπορεί να πάει ο Ερντογάν; Μπορεί να πάει ανατολικώς της Κρήτης στην περιοχή που οριοθέτησε τώρα, εντός εισαγωγικών οριοθέτησε με τη Λιβύη, και μπορεί να πάει νοτίως του Καστελορίζου. Ενώ στην περιοχή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης υπάρχουν αντιδράσεις, είναι παράνομο, κακώς το κάνατε κλπ, στην περιοχή νοτίως του Καστελορίζου η Τουρκία λέει εδώ και καιρό ότι το Καστελόριζο δεν έχει αυτή την περιοχή που εμφανίζεται να διεκδικεί, λογικώς δεν θα πάει σε μία περιοχή στην οποία ξέρει ότι θα υπάρχει αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα έντονη, θα προτιμήσει να πάει σε μία περιοχή να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σχετικά νομιμοποιημένα, σε επόμενη φάση θα προχωρήσει και στην Κρήτη αν δει ότι έχει το περιθώριο».

ΣΥΡΙΓΟΣ   ΓΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης