Δικογραφία Novartis: Η Ολομέλεια Εφετών αποφάσισε να την αφήσει στα χέρια της Τουλουπάκη

Δικογραφία Novartis: Η Ολομέλεια Εφετών αποφάσισε να την αφήσει στα χέρια της Τουλουπάκη

Είπε όχι στην ανάθεση σε εφέτη ανακριτή - Στην Ολομέλεια συμμετείχαν  112 απο τους 307 εφέτες - «Όχι» ψήφισαν οι 69

touloupaki1
Απερρίφθη σήμερα από την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία (69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά) το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, για ορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Novartis.

Οι εφέτες είπαν όχι στην ανάθεση όλων των δικογραφιών σε εφέτη ανακριτή, κρίνοντας καταρχάς ότι η δικογραφία για τη φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη, όπως επίσης και η κύρια ανάκριση θα πρέπει να παραμείνει στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς. Κατά πληροφορίες το σκεπτικό τους ήταν ότι οι έρευνα ήδη διενεργείται τρία χρόνια και έχει προχωρήσει.

Μάλιστα, οι εφέτες κάνοντας επισήμαναν, κατά πληροφορίες, ότι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, άσκησε την τελευταία ποινική δίωξη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας στις 14-6-2019 και ότι από τότε δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες επισημάνθηκε ότι ήδη από την εισαγγελία Διαφθοράς έχουν τεθεί επτά υποθέσεις (για τα πολιτικά πρόσωπα) στο αρχείο, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα ακόμη τέσσερις δικογραφίες.

Σε ό,τι αφορά στις δικογραφίες που βρίσκονται στην ανάκριση οι Εφέτες υποστήριξαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως οι δυο ανακρίτριες που τις χειρίζονται είναι ικανές να τις φέρουν εις πέρας. Πρόκειται συνολικά για πέντε δικογραφίες που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο μέρος τους.

Σχετικά με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κ. Φρουζη, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι οι ανακρίτριες ακόμη αναμένουν στοιχεία από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Κλείσιμο
Αντίθετα, η μειοψηφία των Εφετών φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι η δικογραφία για τη Novartis θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης καθώς και γιατί είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις αλλά και γιατί έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορές και σε πολιτικά πρόσωπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης