Προανακριτική για Novartis: Καταθέτει σήμερα η πρώην γραμματέας του Φρουζή

Προανακριτική για Novartis: Καταθέτει σήμερα η πρώην γραμματέας του Φρουζή

Πρόκειται για την Μαρία Μαραγγέλη την οποία ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis περιέγραψε ως την προστατευόμενη μάρτυρα με κωδικό «Αικατερίνη Κελέση»  - Στην προανακριτική και ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης που ορισμένα μέλη της υποψιάζονται ότι είναι ο περίφημος «Μάξιμος Σαράφης»

nocar
Το ερευνητικό μικροσκόπιο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis τίθεται ξανά σε λειτουργία μετά από ολιγοήμερη αναβολή εργασιών λόγω της Συνταγματικής Αναθεώρησης με αρκετά μέλη να υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες αρχίζουν να ακουμπούν την «καρδία» της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνει την εξέταση πρώην στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας που φέρονται να έχουν εμπλοκή με τον σχηματισμό της δικογραφίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για την κυρία Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέα του Κωνσταντίνου Φρουζή ο οποίος την περιέγραψε ως την προστατευόμενη μάρτυρα με κωδικό «Αικατερίνη Κελέση» και τον κ. Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη που ορισμένα μέλη της προανακριτικής υποψιάζονται ότι είναι ο περίφημος «Μάξιμος Σαράφης».

Τα δύο πρόσωπα έχουν κλητευθεί με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους καθώς επισήμως δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες για τις τροχήλατες βαλίτσες και τα πολύχρωμα χαρτονομίσματα που κατευθύνονταν προς τις τσέπες πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες καταγγελίες έχουν ήδη διαψευστεί καθώς οι υποθέσεις των επτά από τα δέκα πρόσωπα αρχειοθετήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστήριξε στην τριήμερη κατάθεσή του ενώπιον των μελών της επιτροπής ότι η κυρία  Μαραγγέλη, προσωπική του γραμματέας επί έντεκα χρόνια, απομακρύνθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό. Επίσης για τον κ. Δεσταμπασίδη ανέφερε ότι υπάρχει επιβαρυντικό εσωτερικό πόρισμα της Novartis που αποδεικνύει διασπάθιση διαφημιστικών κονδυλίων της εταιρείας.
 
Επίσης, ο κ. Φρουζής είπε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «εργαλειοποιήθηκαν» από την εισαγγελία Διαφθοράς για το στήσιμο της σκευωρίας ενώ σε συνεργασία με τον δικηγόρο τους απευθύνθηκαν και στο FBI  προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματική ανταμοιβή ως συνεργαζόμενοι στις έρευνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης