ΣΥΡΙΖΑ για Φρουζή: Bασικός ενορχηστρωτής του σκανδάλου Novartis

ΣΥΡΙΖΑ για Φρουζή: Bασικός ενορχηστρωτής του σκανδάλου Novartis

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

frouzis_main
Ως «βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Φρουζή ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσει την τριήμερη κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του.

Την ώρα, δηλαδή, που η ΝΔ έχει δύο πρώην υπουργούς της υπό διερεύνηση και το ΚΙΝΑΛ έναν υπουργό της με ποινική δίωξη για το σκάνδαλο Novartis, ταυτίζονται πλήρως με τον άνθρωπο ο οποίος ως κατηγορούμενος μπορεί να πει ό,τι θέλει για να βελτιώσει τη θέση του στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει.

Ενώ προχθές ο κ. Φρουζής έλεγε πως πιέστηκε για τα 10 πολιτικά πρόσωπα από την κα Τουλουπάκη, χθες έλεγε ότι δεν του έγινε ποτέ αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κα. Τουλουπάκη για να καταλήξει σήμερα είπε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι εισαγγελείς έστησαν σκευωρία.

Ενώ χθες είπε πως δε γνωρίζει τίποτα για πιέσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο σε εισαγγελικούς λειτουργούς, σήμερα εκτίμησε πως «οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 έστησαν σκευωρία»!

Ενώ αρχικά έλεγε πως ουδέποτε κλήθηκε από τους εισαγγελείς να καταθέσει, χθες παραδέχθηκε ότι έχει καταθέσει τρεις φορές υπόμνημα και έδωσε εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές.

Κλείσιμο
Ενώ χθες ισχυριζόταν πως ο κ. Μανιαδάκης δεν ήταν συνεργάτης της Novartis και σήμερα παραδέχθηκε πως υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis.

Ενώ χθες έδωσε «πάσα» σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα μιλώντας για επαφές του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, σήμερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ήταν «συναντήσεις γνωριμίας προκειμένου να του θέσουμε θέματα του κλάδου μας», διευκρινίζοντας ότι «δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα».

Και βέβαια, όλοι πέρασαν στα «ψιλά» την ομολογία του κ. Φρουζή πως διοργάνωνε δείπνα για τον κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 και του έστελνε mail με το βιογραφικό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει ισχυριστεί πως δεν τον γνώριζε καν.

Το μόνο στο οποίο ήταν τελικά ξεκάθαρος και χωρίς αντιφάσεις σήμερα ο κ. Φρουζής, ήταν ότι με τη διάταξη που ψήφισε προχθές η κυβέρνηση, θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης