ΝΔ: Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια με την ψήφο των αποδήμων

ΝΔ: Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια με την ψήφο των αποδήμων

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό των Ελλήνων του εξωτερικού   – Η κυβέρνηση «θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας»

kalpes_main01
Για πρωτοφανείς ενέργειες σχετικά με την ψήφο των αποδήμων καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία με την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «Παιχνίδια» με την Ψήφο των Αποδήμων.

Σε δήλωσή του, ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ, καθηγητής Ιατρικής Τάκης Σκανδαλάκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «ο φόβος πριν την κάλπη» οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού» τονίζει ο κ. Σκανδαλάκης. Όπως εξηγεί, το κυβερνητικό σχέδιο δίνει «δικαίωμα« στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να υπολογίζει την ψήφο τους στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων.

«Θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας», προσθέτει ο πρώην υφυπουργός.

Ο κ. Σκανδαλάκης επαναφέρει την πρόταση της ΝΔ για το ζήτημα, που όπως λέει «επιλύει αυτήν την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο» και σύμφωνο με το Σύνταγμα.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σκανδαλάκη έχει ως εξής:

Αγαπητές συμπατριώτισσές, Αγαπητοί συμπατριώτες

Κλείσιμο
Ο «Φόβος πριν την κάλπη» οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες.
Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της σημερινής “Καθημερινής”, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού. Αντί να υιοθετήσουν την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι απλή και πλήρως συνταγματική, καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που μένουν στο εξωτερικό, το οποίο είναι προδήλως αντισυνταγματικό.

Δίνει το «δικαίωμα» στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέξουν 3 βουλευτές αλλά δεν υπολογίζει την ψήφο τους στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων και επομένως στον καθορισμό των συνολικών εδρών που λαμβάνει κάθε ένα από αυτά. Θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2016 έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία επιτέλους επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αποφασίζοντας για το μέλλον της χώρας.

Σας παρακαλώ πολύ, όπως ενημερώσετε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της περιοχής σας για αυτές τις εξελίξεις και να αναδείξετε τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες της Διασποράς.

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού
Τάκης Σκανδαλάκης
Καθηγητής Ιατρικής
π. Υφ Εξωτερικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης