ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μια πλειοψηφία κουρελού

ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μια πλειοψηφία κουρελού

«Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και τον θίασό του από τις καρέκλες τους», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για… τηλεοπτική διαπραγμάτευση των δύο κυβερνητικών εταίρων

nd-geniko
«Δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία οι συναρχηγοί μιας κυβέρνησης να συνδιαλέγονται μέσα από τηλεοράσεις», είναι το σχόλιο που έκαναν ηγετικοί κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Open.

Επιμένοντας να κατηγορεί και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για προσκόλληση στην εξουσία, πηγές της Πειραιώς επαναλάμβαναν την φράση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και τον θίασό του από τις καρέκλες τους».

Όπως επεσήμαιναν γαλάζιοι επιτελείς, αυτό που κατάλαβαν όλοι χθες είναι ότι ο «εξαιρετικός υπουργός Άμυνας», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας, δεν τον έχει ενημερώσει για το τι θα κάνει ούτε εκείνος έχει αποτολμήσει ακόμη να τον ρωτήσει.

Με άλλα λόγια, πρόσθεταν, εδώ και τόσες μέρες και σίγουρα για άλλες δύο -μέχρι την Παρασκευή- κανείς δεν γνωρίζει με ποια πλειοψηφία κυβερνάται η χώρα.
Σχολιάζοντας τη στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ, ανέφεραν ότι δεν θα εκπλαγούν αν δεν άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Είναι γνωστό ότι για τον κ. Καμμένο δεν υπάρχουν όρια ούτε καν για τον αυτοξευτελισμό του», παρατηρούσαν.

Υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν ο κ. Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνησή του. Και πρόσθεταν ότι «υπό την πίεση της ΝΔ δεσμεύθηκε για αυτό το αυτονόητο». Στην περίπτωση που δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές, παρά μόνον ψήφο ανοχής, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση, είναι η θέση που υποστηρίζει η ΝΔ.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας άλλωστε ομολόγησε ότι αν δεν λάβει 151 υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Το δικό του πολιτικό πρόβλημα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. «Η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη», τονίζουν, συμπληρώνοντας: «Όλα τα άλλα που είπε, ότι θα κάνει εκλογές εν ευθέτω χρόνω για να ολοκληρώσει την καταστροφή που προκαλεί στην χώρα είναι ευσεβείς πόθοι ενός εξουσιομανούς ανθρώπου που αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η καρέκλα του πρωθυπουργού δεν είναι μόνιμη».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης κουρελού με ημερομηνία λήξεως, όπως άφησε να εννοηθεί ότι επιδιώκει ο κ. Τσίπρας. Επισημαίνουν ότι την Παρασκευή θα φανεί προφανώς με ονόματα και διευθύνσεις ποιοι είναι οι 6 πρόθυμοι βουλευτές που κόντρα στα κόμματά τους θα στηρίξουν την κυβέρνηση και ποια ανταλλάγματα πήρε ο καθένας.

«Η χώρα όμως δεν μπορεί να κυβερνάται από μια πλειοψηφία κουρελού», τονίζουν από την Πειραιώς. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν», συμπληρώνουν.

«Κακή και επιζήμια Συμφωνία»

Κλείσιμο
Ειδικότερα για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό γαλάζιοι επιτελείς υποστηρίζουν ότι «προσπαθώντας να κάνει τον έξυπνο ομολόγησε ότι η κυβέρνησή του ήταν αρχικά απολύτως έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα στα Σκόπια».

Διότι, όπως εξηγούν, αυτό είπε όταν ασυνείδητα παραδέχθηκε ότι λόγω των πιέσεων της ΝΔ αναγκάστηκε έστω να διαπραγματευθεί τις συνταγματικές αλλαγές, το erga omnes, και την προηγούμενη ψήφιση των αλλαγών από τα Σκόπια. Με την ίδια ελαφρότητα ο κ. Τσίπρας υποχώρησε εκεί που 6 πρωθυπουργοί πριν από εκείνον αρνούνταν ακόμη και να συζητήσουν. Δηλαδή στην παραχώρηση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Γι αυτό, καταλήγουν, η συμφωνία που έφερε είναι κακή και επιζήμια για την Ελλάδα και γι’ αυτό και η ΝΔ δεν πρόκειται να την κυρώσει.

Με επικριτικά σχόλια έδιναν δεκτές από την Πειραιώς και οι αναφορές του πρωθυπουργού στην υπόθεση Novartis. «Αφού επί ένα χρόνο κ. Τσίπρας βύθισε τη χώρα στο βούρκο της λασπολογίας, αφού συκοφάντησε τους αντιπάλους του, αφού μηχανεύτηκε κάθε τρόπο για να σπιλώσει ανθρώπους, τώρα υποκριτικά λέει ότι εύχεται όλοι να αποδειχθούν αθώοι», επισημαίνουν.
«Τώρα που βλέπει ότι σκευωρία καταρρέει προσπαθεί να κρατήσει δήθεν αποστάσεις», προσθέτουν, καταλήγοντας: «Δεν πείθει κανέναν. Όλη η σκευωρία έχει τη δική του προσωπική σφραγίδα. Σε ένα κράτος Δικαίου δεν αποδεικνύεται η αθωότητα, όπως είχε το θράσος να ευχηθεί, αλλά η ενοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης