tsipras-open_main01

... αν δεν πάρω τους 151 θα έχω πολιτικό και όχι συνταγματικό πρόβλημα και τότε, εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα θα πάω σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο Open  και την Ελλη Στάη - Μέσα στον Ιανουάριο η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -  Θα ξαναπροτείνει Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - «Δεν τα πήγα καλά στις επιλογές προσώπων, πήρα μαθήματα» είπε

Στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και στην Έλλη Στάη. Αυτό θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα» εφόσον δεν εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, την οποία θα ζητήσει εάν ο Πάνος Καμμένος άρει την στήριξή του προς την Κυβέρνηση. 

 Οπως είπε μάλιστα, η Συμφωνία αποτελεί πατριωτικό καθήκον και τη χαρακτήρισε ως το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα της κυβέρνησής του, μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο, είπε ο πρωθυπουργός και  πρόσθεσε ότι θα «ξεφτιλιστούμε διεθνώς αν δεν περάσει η Συμφωνία». Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας τόνισε  ότι θα καλέσει τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή να πάρει σαφή θέση αν θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και εφόσον την άρει, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.  Οπως είπε περιμένει 154 «ναι» από βουλευτές. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην Αθήνα. Εχει διχάσει, έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις. Με το χέρι στην καρδιά, είναι η καλύτερο δυνατή Συμφωνία;

Δεν είναι ένα θέμα που έχει διχάσει το τελευταίο διάστημα, αλλά ένα πρόβλημα άλυτο, εδώ και 27 χρόνια, που αποτελεί βαρίδι και στερεί από τη χώρα την δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στο Βαλκάνια. Το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα μετά την έξοδο από τα μνημόνια είναι η ανάκτηση του ηγετικού ρόλου στην περιοχή.
Εχουμε χρέος ν' αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνει η Συμφωνία. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον από τη διάλυση της χώρας αυτής και της δημιουργίας μιας μεγάλης Αλβανίας στην περιοχή αυτή. Η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα είναι θέματα ανύπαρκτα και δημιουργήθηκαν από την ανάγκη της αντιπολίτευσης να δει τη Συμφωνία υπό το πρίσμα του πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Η συμφωνία είναι πατριωτικό μας καθήκον.

Έχετε την αίσθηση ότι αν συγκαλούσαμε συμβούλιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έβγαινε κάτι; Είναι μία ειλικρινής απάντηση αυτή που δίνω. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει συνδέσει το όνομα της οικογένειάς του με την επίλυση του μακεδονικού, να έχει αυτήν την αντιφατική συμπεριφορά, με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό όφελος. Είναι μία διαρκής προσπάθεια να βρει λόγους διαφοροποίησης.

Έχω στόχο, άμεσα, μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και μόλις γίνει γνωστοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών και κοινοποιηθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας, θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσουμε. Φαντάζομαι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να μας το κοινοποιήσουν και να προχωρήσουμε μέσα στον Ιανουάριο. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς προηγείται η κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Αυτός είναι ο στόχος μου και είναι στοιχείο σταθερότητας μίας χώρας. Ο Οκτώβριος είναι ο στόχος μου και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για τη στάση του Πάνου Καμμένου

Δεν είναι δα και μεγάλη κυβερνητική κρίση, όπως το περιγράφετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί σε κάποιο νομοσχέδιό μας. Δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο, αλλά απέναντι σε εθνικά θέματα, καλούμαστε να παίρνουμε θέση. Ο Πάνος Καμμένος, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών που έχει ο καθένας, αγάπησε και αγαπά αυτό που κάνει. Έχει μία διαφορά σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό. Είχε διαφωνήσει και για το Βουκουρέστι. Από το 1992 μέχρι το 2007, οι διπλωματικές διεργασίες δεν δούλευαν. Μάλιστα, είχε διατυπωθεί ώς Μακεδονία. Η διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο θέμα αυτό, είχε πει ότι καταγράφει τη διαφωνία του, αλλά με βάση το 1992, τότε που δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί το όνομα της Μακεδονίας.

Ο κ.Τσίπρας μάλιστα, χαρακτήρισε «αντιφατική» τη συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία μάλιστα απέδωσε σε «μικροκομματικό όφελος».
Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα εθνότητας, ούτε τίποτα από όλα αυτά, αλλά είναι η προσπάθεια του κ.Μητσοτάκη προκειμένου να κερδοσκοπήσει πολιτικά.

Με δεδομένο ότι θα έπρεπε να είχε γίνει δημόσια συζήτηση και σε διάλογο αρχηγών...

 Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ξέρει, και δεν ξέρει τα οφέλη. Ολοι θα πάρουν τις ευθύνες τους, απέναντι στην Ιστορία. Τα κοινοβούλια αποφασίζουν, αλλά όλοι θα πάρουν τις ευθύνες τους. Τα οφέλη για τη χώρα είναι εμφανή, αλλά η ζημία για τη χώρα στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα -όλοι θα τους αναγνωρίζουν ως Βόρεια Μακεδονία- αν μετά από όλα αυτά, που βγάζουν τις αλυτρωτικές υπόνοιες από το σύνταγμά τους, αν εμείς επειδή δεν θέλει να διασπάσει το κόμμα του ο κ.Σαμαράς ή αν ο κ.Καμμένος έχει κάποια ζητήματα, θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς.

Αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του θα έχετε πλειοψηφία;

Ο Πάνος Καμμένος έχει πει δημόσια, οι ΑΝΕΛ καταγράφουν τη διαφωνία τους - η θέση του είναι ότι έπρεπε να είχαμε μείνει στο '92, να μην είχαμε πάει στο 2007. Εχει πει δεν θέτω ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν υπάρχει έτσι καμία κυβερνητική κρίση. Υπάρχει αν αλλάξει θέση. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει. Δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του κ.Μητσοτάκη. Δεν θα συναινέσει και αυτό θα του ζητήσω και στη συνάντησή μας, την Παρασκευή. Θα έρθει μεθαύριο στο Μαξίμου και θα πάρει σαφή στάση και δεν θα άρει την εμπιστοσύνη. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε θα αναμετρηθούμε στη Βουλή. Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν πιστευω ότι θα το κάνει.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής: 

Δεν πιστεύω ότι θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης πρόταση δυσπιστίας, από άγχος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε εκλογές πριν ψηφιστεί η Συμφωνία. Αυτά που λέει εδώ, δεν μπορεί να τα πει έξω. Ψηφοθηρεί με λαϊκίστικο τρόπο.

Για την κυβέρνηση ανοχής: Η δεδηλωμένη δίδεται άπαξ, με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι αληθές ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 12 κυβερνήσεις μειοψηφίας. δεν είναι σύνηθες στην Ελλάδα και οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι από το '12 και μετά. Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω, αλλά πολιτικό πρόβλημα θα υπάρχει. Τότε, εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα θα πάω σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν δεν θα έχω τους 151. Οταν όμως, αντιμετωπισθούν εκκρεμότητες θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Οι πρόωρες εκλογές μας πάνε στο Μάιο;

Δεν θα απαντήσω

Για ψήφο εμπιστοσύνης:

Πιστεύω ότι θα πάρω ψήφο εμπιστοσύνης. Το λέω ευθαρσώς.

Ένας χρόνος γεμάτος εκλογές, θα ξαναπροτείνετε τον κ. Παυλόπουλο;

Ναι. Ήταν ένας καλός Πρόεδρος και μία καλή επιλογή από μέρους μου. Αυτό πρέπει να είναι ο Πρόεδρος. Πάνω από κομματικές παρατάξεις.


Για την υπόθεση Novartis:

Έχω την ενημέρωση που οφείλω να έχω από τον θεσμικό μου ρόλο. Είναι μία μυστική διαδικασία, μία δικαστική έρευνα. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτότατο, ένα από τα μεγαλύτερα της μεταπολίτευσης. Είναι ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε εκτός συνόρων, όπως και εκείνο της Siemens. Όταν το σκάνδαλο ήρθε στη δημόσια σφαίρα, λόγω ευθύνης υπουργών και χωρίς εισαγγελική έρευνα, δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες, αλλά δεσμευτήκαμε να φτάσουμε ως το τέλος. Είπα ότι εφόσον χάθηκαν τόσα δισ. προφανώς υπάρχουν ευθύνες. Για τα οκτώ αυτά πρόσωπα, υπάρχει έρευνα. Έχουμε δύο μέτρα και σταθμά. Είναι παρέμβαση όταν ένα στέλεχος της κυβέρνησης κάνει σχόλιο και... Ο κ. Πολάκης έχει ένα ύφος που τον διακρίνει, αλλά πρέπει να στεκόμαστε στην ουσία της παρέμβασής του. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή, καθώς έχει δώσει στοιχεία, έστειλε ένα γράμμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μην κωλυσιεργούν οι διαδικασίες. Αν αυτό είναι παρέμβαση, η μήνυση Σαμαρά σε εισαγγελικούς λειτουργούς, η στοχοποίηση και οι απειλές, τι είναι; Η θεωρία της σκευωρίας δεν είναι παρέμβαση; Η σκευωρία θέλει συνεργούς τους πολιτικούς, αλλά και τους δικαστικούς. Καραμπινάτη παρέμβαση. Λέω να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να σταθούμε λίγο υπεράνω. Το κλίμα καχυποψίας απέναντι στους δικαστικούς, είναι πλήγμα στη δικαιοσύνη.

Για τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κέντρου στην κυβέρνηση και θεσμικής εκτροπής...

Αυτό είναι η μέγιστη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Ο καθένας κρίνεται. Ξέρω ότι σε αυτήν την υπόθεση ενεπλάκησαν, κακώς λέω εγώ, οι οκτώ, διότι έχουμε έναν άθλιο νόμο, τον οποίο θα αλλάξουμε. Αυτό που βλέπω για τους οκτώ εμπλεκομένους, είναι ότι συνεχώς βρίσκονται στα κάγκελα. Αυτό κάτι μου λέει. Εύχομαι ότι όλοι όσοι εμπλέκονται, να είναι αθώοι. Είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Όμως δεν θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει οτιδήποτε.

Για την οικονομία και το πότε θα βγούμε στις αγορές...

Όταν κάνατε συνεντεύξεις στον κ. Καραμανλή και σε άλλες κυβερνήσεις, είχαμε καλύτερο επιτόκιο; Η οικονομία μας είναι το μεγάλο μου ατού. Το μεγάλο πλεονέκτημα. Πήραμε μία οικονομία σε μαύρα χάλια και αλλάξαμε την κατάσταση. Δημιουργήσαμε 350.000 θέσεις εργασίας, καταφέραμε να μην μειωθούν οι συντάξεις, αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό. Αυτή είναι η οικονομία. Είδα στις γιορτές μία διαφορετική εικόνα με τα προηγούμενα χρόνια. Το μεγάλο δίλημμα μπροστά μας, είναι το εξής. Αν η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης, ή αν θα γυρίσει πίσω. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμά τους είναι τόσο ακραία φιλελεύθερο. Είναι το μόνο πρόγραμμα που δεν ακούγεται ως μέτρα, αλλά ως απειλές. Ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ; Εμείς τον μειώνουμε κατά 10% μεσοσταθμικά το 2019 και για τα χαμηλά στρώματα, πάνω από 50%. Τα μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν 65 δισ. και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που πήραμε εμείς, ήταν 6,5 δισ. Εμείς δίνουμε μία αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Για χρεοκοπία και είσοδο στα μνημόνια...

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι δεδομένες και μεγάλες. Ακολούθως, οι επιλογές που έγιναν από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ήταν λανθασμένες. Διαφορετικές, αλλά εξίσου μεγάλες. Η δική μου ευθύνη ήταν να μοιράσω δίκαια τα βάρη. Τα προηγούμενα χρόνια, των παχιώνα γελάδων, μοίραζαν ελαφρύνσεις. Χρήματα. Τώρα ξεκινήσαμε να μοιράζουμε ελαφρύνσεις. Τώρα δείχνουμε το πραγματικό μας πρόγραμμα.

Για πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο...

Προγραμματίζω να επισκεφθώ την Τουρκία και τον Ερντογάν στις αρχές του επόμενου μήνα. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Θέλουμε μία τακτική επικοινωνία με τον Ερντογάν, διότι πιστεύω ότι η μοναδική δυνατότητα επικοινωνίας, είναι στο ανώτερο επίπεδο. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ήταν κρίσιμη. Οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όλα παίζουν ρόλο και ιδιαίτερα η εξωτερική πολιτική που ακολουθήσαμε. Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που μπορεί να απειλείται.

Για Μέρκελ και την προσωπική σχέση τους...

Η Μέρκελ είναι μία προσωπικότητα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έχουν γίνει. Η σχέση μας αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Έρχεται αύριο, ήθελε καιρό να έρθει, διότι θεωρεί ότι είναι και μία δική της επιτυχία, το ότι ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα εξόδου, ενώ τώρα παρέμεινε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έρχεται για να δείξει ότι κάτι σημαντικό έγινε. Τις δηλώσεις περί παζαρέματος, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχει κόστος στην όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει. Ο κ. Μητσοτάκης, που είπε αυτήν την ανοησία, βάζει στο στόχαστρο όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους κατηγορεί ότι συνδιαλέγησαν στο θέμα των Σκοπίων.

Ποιό είναι το δικό του mea culpa που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου...
Πιστεύω πως έκανα λάθη στις επιλογές προσώπων, αλλά πήρα πολλά μαθήματα. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (262)

3ος χρόνος

3ος χρόνος με ρεκόρ τουρισμού, 3ος χρόνος με μείωση ανεργίας (πλεόν κάτω του 19%), 3ος χρόνος με έργα αστραπή (Ιονία, Ολυμπία, μετρό, Ε-65, σιδηδρομική σύνδεση Αθήνα-Θεσσαλονίκη...) 3ος χρόνος με μείωση του ΕΝΦΙΑ σε χαμηλόμισθους, 3ος χρόνος με Χριστουγεννιάτικο μποναμά, 3ος χρόνος με πρωτογενές πλεόνασμα, 1ος χρόνος μετά από 10 χρόνια με καθαρή ανάπτυξη, 1ος χρόνος εκτός μνημονίων, 1ος χρόνος με διαγραφή μνημονιακών νόμων, 1ος χρόνος με επιστροφή παράνομων περικοπών.... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΟΥΛΗ?

ελληνικη λυση

ανθελληνες και προδοτες οσοι στην βουλη ψηφισουν τη συμφωνια των πρεσπων και το ξεπουλημα της μακεδονιας μας. επισης ο ερντογαν με το συνασπισμο μουσουλμανικων κρατων, το ισλαμικο νατο που εφτιαξε το 15 περιμενει την καταλληλη ευκαιρια. σε περιπτωση ενος θερμου επεισοδιου η μιας πολεμικης συρραξης οι τουρκοι θα δωσουν εντολη σε μουσουλμανους μεταναστες εντος ελλαδας να μας επιτεθουν και αυτοι.

Πάοκ-g13

Για το λαό του ΠΑΟΚ υπάρχει εδώ και καιρό δυαρχία. Σαββίδης και ΣυΡιζΑ είναι δυο πράγματα αλληλένδετα! Στηρίζουμε και αγαπάμε και τον Ιβάν και τον Αλέξη, όπως μας σέβονται και μας στηρίζουν και αυτοί!!!

geo

ρε φιλε τι παιρνεις ? ελεω του τσιπρα θα παρεις το πρωταθλημα?? σαββιδης και συριζα ειναι χερι χερι και το ξερουν και οι πετρες . αυτο σε κανει να προδωσεις την γη που ζεις?? τι να σου πω , με καποιους σαν εσενα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα. ευτυχως που οι φιλαθλοι του παοκ δεν σκεφτονται οπως εσυ

ο

Σαββίδη δεν ξέρω αν στο σφύριξαν αλλα σημείωσε κάτι.Είσαι καλός, είσαι χρυσός, είσαι ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ στον ΠΑΟΚ.Όσο θυμάμαι εγω τουλάχιστον και δεν είμαι πια μικρός.Και το πρωτάθλημα θα το παρουμε πανάξια μέσα στο γήπεδο αλλα και να μην το παίρναμε δεν θα άλλαζε κάτι για μας.Πάλι ΠΑΟΚ θα είμαστε και Ναι Ρε ΠΑΟΚ θα είμαστε.Έχεις φέρει λεφτά απ έξω στη χώρα,ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία,έχεις βοηθήσει κόσμο,βοηθάς την Εκκλησία,βοηθάς τους αδερφούς Πόντιους,είχες καλή παρουσία απο παλιά στα ομογενειακά. 'Ολα καλά κι αν εχεις και κάποια κακά εμένα μου φαίνονται δεύτερα. Αλλα πρόσεξε λίγο.Πρόσεξε πολύ.Πρόσεξε πάρα πολύ.Η Μακεδονία είναι πράγμα ιερό και για μας τους Μακεδόνες και για όλον τον ελληνισμό όπως είδες σε όλη την Ελλάδα και στον ελληνισμό σ όλη τη γη που βγήκε στους δρόμους.Είναι η ψυχή μας.Είναι πράγμα που βαραίνει στους αιώνες.Να μας παν σε πόλεμο και να χάσουμε και να σκοτωθούμε το δεχόμαστε.Υπάρχουν νίκες και ήττες στην ιστορία των λαών.Αλλα να προδώσουμε και να παραδώσουμε απο μόνοι μας τους νεκρούς μας δεν γίνεται.Μάζεψε λοιπόν και τη σεσημασμένη Στάη και τα υπόλοιπα υπαλληλάκια και μην μας κάνεις να σε βάλουμε κι εσένα στη μαύρη λίστα σαν τους προδότες κυβερνητικούς. Αυτοί έτσι κι αλλιώς περαστικοί είναι.Μη συμπράττεις με κανέναν τρόπο στην προδοσία.Μη λερώσεις αιώνια το όνομα σου και το όνομα της οικογενείας σου με το στίγμα της προδοσίας.

συντρόφια για να μαθένετε

Προσέξτε τον παπατζή, τα μάτια του μετατοπίζονται προς τα κάτω και δεξιά, όταν μιλάει γιατί ; πρόκειται να πει ψέματα για μία αίσθηση που πρέπει να ανακαλέσει από τη μνήμη του ?????? ενώ η δημοσιογράφος είναι στα αριστερά του και η κάμερα ευθεία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νάγια Οικονόμου

Αυτό με τον Παυλόπουλο όμως... Εμμονή. Πάλι;

κοριτσια ο στολος

.......ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...............που ειναι οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ;; Που ειναι goback κ.Μερκελ;; Πουλημενοι μια ζωη ρε συριζαιοι αποτελουσατε την λουμπεν εκδοχη της αριστερας.........που μονο ραγιαδες γεννουσε............και δηθενιες.........Θα βρειτε 151 γιατι ο ραγιαδισμος και οι πουλημενοι πολιτικοι ΔΕΝ εξαφανηστικαν απο την πατριδα. Η αποστασια, οι πουλημενοι, οι γερμαζοτσολιαδες που θα προσκυνησετε αυριο την Μερκελ, οι αμερικανοδουλοι συριζαιοι οι πληρωμενοι απο τον Τραμπ και οι ποταμισιοι που τα επιασαν απο τον Σορρος............αυτη ειναι Ελλαδα. ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΞΕΦΤΙΛΕς .

George

Επειδη ακουσα αναλυτικα τα λεγομενα του κ.Τσιπρα θελω να προσθεσω το εξης που αναφερθηκε. Για το 2007 και την συμφωνια στο Βουκουρεστι του τοτε Καραμανλη δεν περιλαμβανει τον σχετικο ορο Μακεδονια για το γειτονικο κρατιδιο. Συνεπως επειδη προσπαθει να το παρουσιασει ως συνεχεια της πολιτικης της Νεας Δημοκρατιας και να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη. Ντρεπομαι πραγματικα σαν ελληνα που ειναι το λιγοτερο να μας κοροιδευουν στο εξωτερικο και στο εσωτερικο να προσπαθουν να μας ταισουν ψεματα και τακτικες που μπερδευει πολωνει. Υγ. Δεν ειμαι ουτε ΝΔ ουτε Συριζα Υγ2. Εδω στη θεσσαλονικη που οποιος ζει και αναπνεει ολα τα προηγουμενα χρονια απο εποχης συλλαλυτηριων στους αδερφους Σερβους( Εμφυλιο) και το μεγαλο συλλαλυτηριο για την Μακεδονια μας ημουν μαθητης και δεν θα τα ξεχασω ουτε θα μπορεσετε ποτε κ.Τσιπρα να αντιστεψετε τα γεγονοτα προς οφελος σας.

paratheristis

Θα φάτε 8ετία και δε θα ξέρετε από που σας ήρθε

VfV

Για αλλη μια φορά ο Τσιπρας κέρδισε τις εντυπώσεις! Απέναντι του Κυριάκος με τον 'ξύλινο' λογο φαίνεται πολύ λίγος...

γεο

τρομερος τσιπρας ,μας ελυσε ολα τα προβληματα τωρα που βγηκε στην σταη . μπεεεεεε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης