Τσακαλώτος: Διχαστική η ομιλία Μητσοτάκη - Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση καλλιέργησε το διχαστικό κλίμα

Τσακαλώτος: Διχαστική η ομιλία Μητσοτάκη - Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση καλλιέργησε το διχαστικό κλίμα

Η χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη τροφοδότησε νέες αντεγκλήσεις στην ολομέλεια της Βουλής 

4651318
Διχαστική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει χαρακτηρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «προδότες».

Αιτία για την παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ. Κώστα Σκανδαλίδη (ΔΗΣΥ) ο οποίος σχολίασε για την χθεσινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών πως «ήταν αδιανόητη σε ήθος και επίπεδο. Μετατρέπει την πολιτική σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση».

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος είπε «όντως χθες έγιναν ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα αλλά θεωρείτε ότι η δική μας πλευρά είπε κάποιους προδότες ή ότι πούλησαν τη Μακεδονία; Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που δεν έχω ξανακούσει στην ζωή μου. Να μην τσουβαλιάζουμε ότι όλα ίδια είναι. Ποτέ δεν είπαμε εχθές ότι υπάρχουν προδότες εδώ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές».

Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που υπενθύμισαν ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού χαρακτήριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως «Τσολάκογλου», «προδότες, «γερμανοτσολιάδες» κ.α.

Επανερχόμενος δε ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε «δεν ξέρω τι λέξεις χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του ομιλία. Όμως τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα αυτή ακούγονται οι λέξεις «γερμανοτσολιάς», «προδότης» υποτελείς» . Δεν είναι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση υπεύθυνη για τον τρόπο διαλόγου που έγινε χθες; Είναι μόνο ο Μητσοτάκης ή μήπως και οι δύο. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση όταν καλλιεργεί αυτό το κλίμα τόσα χρόνια;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης