Κωσταράκος: Ο Καμμένος δεν έχει κανένα δικαίωμα να φορά τη στρατιωτική στολή

47287911_725139884508044_6095731355319009280_n

Ο στρατηγός Κωσταράκος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις «γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μαγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος» απάντησε ο Πάνος Καμμένος

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα Social Media, o πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος, σχολιάζει την συνήθεια του Πάνου Καμμένου να φοράει στρατιωτικές στολές.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος επισημαίνει τον κόπο και το τίμημα που έχουν καταβάλει όσοι φορούν τις στολές αυτές και ότι δεν μπορεί να τις φοράει ο καθένας, ακόμα κι αν αυτός είναι υπουργός, καθώς η στολή είναι σύμβολο.kammmenos6

kammmenos1

Διαβάστε την ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου:

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην πετυχημένη πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7»: Στολές και διακριτικά

Αρχικά και πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους, Έλληνες και ξένους συναδέλφους όλων των κλάδων, που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7». Από τα πραγματικά εντυπωσιακά στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν, έγινε παραπάνω από εμφανές ότι (κυρίως) οι Ειδικές Δυνάμεις και τα ελικόπτερά μας είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν κάτω από νέες επιχειρησιακές συνθήκες και να αποδείξουν για μια ακόμη φορά την υψηλή μαχητική τους αξία και το άριστο επαγγελματικό τους επίπεδο. Αυτοί έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία της άσκησης για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και την δική τους συμβολή στην επιτυχία της. Και πάλι, συγχαρητήρια!

Ωστόσο, στην παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΘΑ, νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε βαθύτερα, ίσως και πολιτικά. Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι ο κ. ΥΕΘΑ, στην προσπάθειά του να ταυτιστεί με και ίσως να στηρίξει ηθικά (ωσάν να το χρειάζονταν!) κάποια από τα ασκούμενα ή επιθεωρούμενα τμήματα, εμφανίζεται ενδεδυμένος με την στολή ασκήσεων-μάχης του αντίστοιχου Κλάδου. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΥΠΕΘΑ και που βρίσκονται ανηρτημένες στον σχετικό ιστότοπο, ο κ. ΥΕΘΑ εμφανίζεται με την φόρμα επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού μας, (τη στολή των πληρωμάτων του Στολου δηλαδή) φέροντας επίσης στην «στολή» του τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ επιρραμα με το ονοματεπώνυμο και την υπουργική του ιδιότητα (αντι διακριτικού βαθμού) καθώς και διακριτικά «ιπταμένου» (ενδεχομενως χειριστού ελικοπτέρου). Το γεγονός ότι το τζόκεϋ του δεν φέρει εθνόσημο δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα, πλην της αποφυγής πιθανής εισαγγελικής έγκλησης του για αντιποίηση στολής που κάποιοι «θερμοκέφαλοι» θα μπορούσαν ισως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν.kammmenos5Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της θητείας μου (40 και πλέον χρόνων), έχω ξαναδεί παλαιότερα Υπουργούς και Υφυπουργούς να φέρουν στολές με διακριτικά της θέσης τους. Αυτό συνέβαινε σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σε κάποιες αραβικές χώρες και σε Λαϊκές Δημοκρατίες της Άπω Ανατολής. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν συναντάται στις Δυτικές Δημοκρατίες και ειδικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτές, οι υπουργοί άμυνας είναι πολιτικοί προϊστάμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό. Ούτε και το έχουν ανάγκη. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, που αφορά στις προσωπικότητες των συγκεκριμένων ατόμων.

Μετά τα παραπάνω, θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο «πολιτικό πλαίσιο», δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του «υπουργικά διακριτικά». Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. Απο προσωπική πείρα μπορώ να πω οτι το δικαίωμα να φέρεις τη στολή δεν ειναι καθόλου εύκολο να το αποκτήσεις, γιατι πρέπει να καταταγείς και συνεπαγεται ενα μεγάλο προσωπικο και οικογενειακό τίμημα. Ο κ. ΥΕΘΑ, ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ είναι ακριβώς αυτό, μόνο αυτό και έτσι θα πρέπει να παραμένει. Είναι ένας Υπουργός, απόλυτα σεβαστός, που ως εντεταλμένο μέλος της νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης είναι αυτός που ασκεί τον πολιτικό έλεγχο των ΕΔ, γεγονός που αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της Δημοκρατίας. Δεν ειναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι πολυ περισσότερο ούτε Αξκός ούτε Υπξκός ούτε στρατιώτης, ναύτης ή σμηνίτης. Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ, και κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να εμφανίζεται ενδεδυμένος ανάλογα. Και να διαφυλάσσει με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό του κύρος (ζήτημα προσωπικό και άρα αδιάφορο για τους υπόλοιπους) αλλά κυρίως αυτό της θέσης του. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι πρέπει να εμφανίζονται όπως προκύπτει από την ιδιότητά τους. Αλλιώς κινδυνεύουν να πάψουν να είναι πολιτικοί και εφόσον δεν είναι ούτε στρατιωτικοί, γίνονται κάτι άλλο που εγώ δυσκολεύομαι να προσδιορίσω.


kammenosstoli


Σε ότι αφορά στο διακριτικό του «χειριστή ελικοπτέρου» το οποίο συχνά φέρει ο κ. ΥΕΘΑ σε διάφορες στρατιωτικές δραστηριότητες, νομίζω ότι, για να φέρεις διακριτικό ιπτάμενου στις ΕΔ, δεν αρκεί να γνωρίζεις να πιλοτάρεις πολιτικό ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Όπως δεν αρκεί να είσαι κορυφαίος ψαροντουφεκάς ή δύτης για να φοράς το διακριτικό των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Για να φέρει κάποιο στέλεχος των ΕΔ (και όχι πολίτης) τα οποιαδήποτε διακριτικά των ΕΔ και ιδίως τα διακριτικά «δύσκολων και απαιτητικών» ειδικοτήτων θα πρέπει να τα έχει αποκτήσει σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία και ανάλογη εκπαίδευση τα οποία καθορίζονται σαφώς στους αντίστοιχους στρατιωτικούς κανονισμούς. Ειδάλλως τα διακριτικά αυτά χάνουν την αξία τους. Ταυτόχρονα, υπονομεύεται η πειθαρχία εντός των ΕΔ. Ποιος θα εγκαλέσει το οποιοδήποτε στέλεχος με αντίστοιχη με τον κ. ΥΕΘΑ εμπειρία το οποίο θα αποφασίσει να φέρει στην στολή του αυτά τα διακριτικά;

Πέρα όμως από το τυπικό μέρος, ιδίως για το διακριτικό των «ιπτάμενων», δεν θα πρέπει να λησμονούμε και την σκληρή πραγματικότητα. Δεκάδες παλληκάρια έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να το αποκτήσουν και εκατοντάδες λεβέντες έχασαν την ζωή τους ή την θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι ικανοί και άξιοι να το φέρουν. Όλα αυτά, πέραν από τον αυτονόητο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας και την υπερηφάνεια που μας προκαλούν, απαγορεύουν κατά τη γνώμη μου, σε οποιονδήποτε δεν δικαιούται να φέρει αυτό το «τιμημένο και πανάκριβο σε αίμα» διακριτικό να το κάνει, μόνο και μόνο επειδή έχει τη δύναμη (και το θράσος) να το κάνει και επειδή ο περίγυρός του δεν θέλει να του στερήσει τη χαρά να παριστάνει ότι είναι ένας από αυτούς. Αποτελεί ύβρη προς εκείνους που το κέρδισαν και που το τιμούν καθημερινά και κυρίως ασέβεια προς εκείνους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας.

Και πάλι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους για την πετυχημένη άσκηση !!!

‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ


kammmenos3
kammmenos4
Καμμένος: Ο στρατηγός Κωσταράκος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις γιατί δεν του ενέκρινα συνοδεία 21 μάγειρες και υπασπιστές...

Με το γνωστό του ύφος απάντησε στον στρατηγό Κωσταράκο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μέσω twitter, ο κ. Καμμένος σχολίασε:  «Ο Στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μαγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος». 

ΣΧΟΛΙΑ (176)

Geo-strategic

Στρατηγέ έχεις αποδείξει ότι ΔΕΝ φοβάσαι τίποτε. Αναμένουνε την ομιλία σου στο συνέδριο της ΝΔ, με μεγάλο ενδιαφέρον. Απόδειξη ότι έχουν "ξαμοληθεί" όλα τα έμμισθα άθλια τρολάκια (ένστολα και άστολα και πάντως ασύστολα ξεδιάντροπα) και έχουν λυσάξει για την δυναμική σου επανεμφάνιση (κατόπιν εντολών της φυσικής τους ηγεσίας φυσικά).

ΑΝΑΛΥΤΗΣ Α

Το βασικο προβλημα ειναι οτι απαιτηται να ραβονται στολες ειδικα για τον υπουργο, καθοτι δεν υπαρχουν διαθεσιμες προς δανεισμο λογω διαστασεων. Δεν απαντονται ενεργοι πιλοτοι με αυτα τα σωματομετρικα. μονο ως συνταξιοδοτημενοι πλεον και λατρεις ντελιβεριανων γευματων.

Ψυχραιμία

Είναι και οι δυο τους για κλάματα. Ο Καμμένος από την μία για τα γούστα του και ο Κωσταράκος απ'την άλλη, Μεγαααλος Στρατηγός. Που να ξέρατε τι έκανε την στιγμή του 1987 με το ΣΙΣΜΙΚ. Έκλεγε με μαύρο δάκρυ στο τηλέφωνο λέγοντας στην γυναίκα του δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ. Εμπιστευτικό από τους τηλεφωνητές που κρυφάκουγαν για να δουν πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Σήμερα μας μιλάει για γενναίους άνδρες. Γι'αυτό ρε παιδιά ψυχραιμία. Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθ'ένα να λέει και να κάνει το κομμάτι του και ας κάνουμε κι εμείς την δουλειά μας!

ΕΠΙΣΗΣ...

ουτε ο αλ.τσιπρας, δικαιουται να φοραει στολη πχ ιπταμενων πιλοτων και να μας το παιζει σμηναγος.

Ναι μεν αλλά.

Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει. Δεν μπορεί να φοράει στολή ένα γιωτόμπαλο σαν τον Καμμένο που δεν έκανε θητεία. Αλλά από την άλλη μην μας το παίζουν και στρατηλάτες κάτι κομματοποιημένοι τύποι σαν τον Κωσταράκο. Που έτσι και γίνει κανένα επεισόδιο θα κλαίνε πάλι στα γραφεία τους και θα ψάχνουν να βρουν λαγούμι για να κρυφτούν.

Εva

Ν αφησει τις στολες ο κ. Καμμενος και να φορεσει την ωραια γραββατα με τα ανδρικα πεη-αυτη που ειχε αναρτησει στο τουιτερ, και μετα μας ειπε οτι την αναρτηση την ειχε κανει ο υιος του. Ωρε μανα μου ποιοι μας κυβερνανε..........

ΕΦΗ

Πραγματικα το ΜΟΝΟ, αλλα πραγματικα το ΜΟΝΟ, σχολιο που θα μπορουσε να κανει ο Πανουλης ειναι αυτο... Προσφιλης του τακτικη οταν ζοριζεται , να εξαπολυει συκοφαντιες, υπονουμενα, και πολλες φορες ακαταληπτα λογιδρια χωρις συνοχη. Αν αντεχετε ( γιατι θελει πολυ κουραγιο, υπομονη και βαλεριανες) παρακολουθειστε μια συνεντευξη του : καθε φορα που ο συνομιλητης του τον ζοριζει, η απαντηση του ειναι εκτος θεματος, παθαινει ντελιριο και αλλαζει το θεμα της συζητησης... Α ρε υπουργοι που μας κυβερνανε...!

Α χα

Γιατί ρε παιδιά; Και... ο Στάλιν φόραγε στολή αρχιστράτηγου χωρίς να έχει πάει καν στρατό. Συνηθίζεται στις δικτατορίες αυτό!

khan

τι στολή στρατηγέ μας? τρία αντίσκηνα συρράψανε για να του την φτιάξουν.

Nikos

Και γιατι να μην φοραμε και εμεις η στολη μας;!;! Απο αυριο στη δουλεια με χακι

ΚΚΕ

Μέσα είσαι σύντροφε σύντροφε. Αμ γουστάρετε αλλά κάνετε τις δύσκολες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mar_main01

Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:  «Ο κ. Παππάς μπαινόβγαινε στο σπίτι και στο γραφείο μου» - «Δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές δικούς τους στον ΔΟΛ» - Τι λέει το Μαξίμου που δεν απαντά στην καταγγελία για Καλογρίτσα - ΝΔ: Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης

113
kokkalis_1

Ο Πέτρος Κόκκαλης απάντησε στον Βαγγέλη Μαρινάκη - «Ας μετρήσει τα πρωταθλήματα που πήραμε εμείς στον Ολυμπιακό κι ας μην ασχολείται μαζί μας» - «Ο πατέρας μου ήταν θαυμαστής του Παπανδρέου και σήμερα του Τσίπρα»

adwnis_georgiadis_parliament

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία Καμμένου, κρίνοντας ότι η συκοφαντική δυσφήμηση γίνεται κατά την άσκηση υπουργικών καθηκόντων, ενώ στην περίπτωση Λοβέρδου έκριναν ότι οι υπουργικές αποφάσεις λαμβάνονται επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

1