Ζάεφ: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα

zaev_main01

Μίλησε για «Μακεδόνες» του Αιγαίου

Για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, που με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η πιθανότητα να διδάσκονται τη «μακεδονική» στη χώρα μας, έκανε προκλητικά λόγο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ζητώντας από την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τις συνταγματικές τροποποιήσεις, που -σύμφωνα με τον ίδιο- θ’ ανοίξουν το δρόμο για ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε αιτιάσεις του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, πως με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους “Μακεδόνες” στις γειτονικές χώρες», ο Ζάεφ υπεραμύνθηκε -από το βήμα της βουλής των Σκοπίων- της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας πως όχι μόνο «Η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», αλλά δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecer, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως ειδικά για τους “Μακεδόνες” του Αιγαίου, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της “Μακεδονίας”- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η “μακεδονική” γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σκοπιανό εθνικό αφήγημα, “Μακεδονία του Αιγαίου” αποκαλείται η ελληνική Μακεδονία, η οποία το 1913 “κατακτήθηκε” από την Ελλάδα, που στη συνέχεια εφάρμοσε πολιτικές “εθνοκάθαρσης” κατά των ... “Μακεδόνων” που είτε “εκδιώχθηκαν” στα Σκόπια, είτε αφομοιώθηκαν στη συνέχεια.

Η αναφορά του Ζάεφ σε “Μακεδόνες” που ζουν στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τους φόβους όσων αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών στη χώρα μας, θεωρώντας πως εκτός από το όνομα στους Σκοπιανούς τους “χαρίζει” και την πολυπόθητη “μειονότητα” εντός Ελλάδας..

Με πληροφορίες από : www.echedoros-a.gr, www.vecer.mk
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (342)

Meaa

Καλησπέρα πατρίδα

@@@

Η ΝΔ σήμερα φαίνεται πώς έχει πάθει αμνησία από τα λεχθέντα, γραφέντα και υπογραφέντα από τους ηγέτες της κατά το παρελθόν. Εκείνοι δημιούργησαν με τας υπογραφάς τους τα τραγικά θέματα με τη γειτονική μας χώρα και τώρα οι συνεχιστές αυτών στο τιμόνι της ΝΔ θέλουν τα δικά τους τότε τραγικά εθνικά λάθη να τα μεταθέσουν όλα στον Αλέξη Τσίπρα!!!!! θαυμάστε τους και λυπηθείτε τους. Για δείτε λιπόν παρακάτω τι έλεγαν και τι υπέγραψαν οι μακαρίτες Κων. Καραμανλής και Ευάγγελος Αβέρωφ.: Νομοθετικό Διάταγμα 4009 στις 23 Οκτωβρίου 1959: Άρθρον 7 : "Αι αιτήσεις δικαστικής αρωγής υποβάλλονται δια των αντιστοίχων Υπουργείων Δικαιοσύνης, άτινα αλληλογραφούσι προς τούτο απευθείας μεταξύ των (όσον αφορά την Γιουγκοσλαυΐαν τα υπουργεία δικαιοσύνης των Λαϊκών Δημοκρατιών της Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μακεδονίας(υπέγραφαν τα Σκόπια ως Μακεδονία) και Μαυροβουνίου.» Η παραπάνω de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και των υπουργών του! Μεταξύ των υπογραφών των υπουργών του τότε δεσπόζουν αυτές των πατριωταράδων Π. Καννελόπουλου, Κ. Αβέρωφ – Τοσίτσα, Κ. Παπακωνσταντίνου, Α. Στράτου, Κ. Τσάτσου, Κ. Κεφαλογιάννη! το (1959) Το υπέγραψε ο Βασιλεύς Παύλος και ο πρωθυπουργός τότε και αργότερα "εθνάρχης" αποκληθείς από τη δεξιά (!!!!!!!!!!!!!!) Κων/νος Καραμανλής.... Και ακόμα στις 17 Σεπτεμβρίου ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών τότε έγραψε: "η Μακεδονική γλώσσα ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν", 17 Σεπτεμβρίου 1959. Και σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι των παραπάνω πουλησάντων τη Μακεδονία έχουν το θράσος να κουνάνε το δάκτυλο στην Κυβέρνηση, που πασχίζει για το καλύτερο δυνατόν, και να θέλουν από πάνω άκουσον! άκουσον! να φορτώσουν όλες τις δικές τους αμαρτίες στον Μέγα Αλέξη Τσίπρα!!!!Αιδώς νεοδημοκράτες και να ξέρετε ότι ο λάος ποτέ δεν ξεχνά τα έργα και τις ημέρες σας κατά το παρελθόν, καθότι scripta manent. Έστω μια συγνώμην από μέρους σας θα απάλυνε τις μεγάλς σας προδοσίες σας προς τη Μακεδονία. (βρείτε τα "κατορθώματα" προς τη Μακεδονία των προγενεστέρων σας και στο διαδίκτυο)

mm

“Μακεδόνες” του Αιγαίου.. Και φυσικά και η υπόλοιπη Μακεδονία τους. Αφου τουσ βαφτίσαμε μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα ειναι φυσικό επόμενο να μη τους φθάνει η βόρεια. Τα πράγματα ειναι για γέλια που υπογράψανε με τους ότιναναι Βούλγαροσέρβοσλάβους της περιοχής της γεωγραφικής μακεδονίας.

Egw

Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν γιουγκοσλαβος.Μιλαγε κι εγραφε σλαβικα και ο Βουκεφαλας λεγοταν κανονικα Ζασταβα.Τα λεει η ιστορια της Μακεδονιας καθαρα.Τι δε καταλαβαινετε?

trolmol

έχω φύγει από το γέλιο...άκου zastava...να σε καλά

Α χα

Οι Έλληνες δεν ασχολούνται και ούτε ψηφίζουν με ιδεολογικά κριτήρια, εκτός ελαχίστων... Δώσ' τους επιδόματα και θέση στο Δημόσιο και τους έχεις κερδίσει. Για φθηνά ψώνια θα πηγαίνουν στα Σκόπια.

Αγύριγο κεφάλι

Παιδιά λυπάμαι!!! Πόσο_______ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ παίζει να είμαι τελικά;;; Μη με παρεξηγείτε, _____ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ προσωπικότητα είμαι...Και όσο πατάει η γάτα, ΗΛΙΘΙΟΣ!!

@

Είσαι

Ωχ ωχ

Θα έχουν πρόβλημα με τον Giavr Oglu που θέλει να βάλει την γλώσσα του,τα Τούρκικα.

ΝΤΟΥΡΟΣ

ΠΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΆ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΟΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΓΊΑ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα Mr Zaev

Εχεις δίκιο, υπάρχει η πιθανότητα να διδάσκεται η "μακεδονική" γλώσσα στην Ελλάδα. Βασικά υπάρχει πιθανότητα να διδάσκονται όλες οι γλώσσες του κόσμου, εκτός της Ελληνικής. Αρχαίας και νέας. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να διδάσκονται όλες οι θρησκείες στην Ελλάδα. Εκτός της Χριστιανικής, τα πρώτα βήματα για την κατάργηση της οποίας, επίσης έχουν ήδη γίνει. Ηδη με τα χρήματα των φορολογουμένων χτίζονται τζαμιά. Το μοναδικό πρόβλημα ξέρεις ποιό είναι, παλικάρι μου ; Οτι ο ανθέλληνας τσίπρας και η συμμορία του οσονούπω θα ξεκουμπιστούν, διότι οι Ελληνες θα τους στείλουν στον αγύριστο και ελπίζω να μη ξανακούσουμε ποτέ για δαύτους. Για αυτό πάρε ό,τι μπορείς τώρα που γυρίζει και άσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον

Μπεεε

Παλι κωλοτουμπες βλεπω! Θα γραψουν και Ιστορια οτι ο Μεγας Αλεξανδρος μιλαγε σλαβικα. Ο Αλεξης θα βαλει στο τραπεζι και το ταξιδι στο χρονο ωστε να αποδειχθουν ολα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης