Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος του κ. Τσίπρα με τη σκληρή πραγματικότητα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κυψέλη – Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες

mitsotakis_kypseli_eksw1
Το εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στην Κυψέλη «συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες». Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το κέντρο της Αθήνας και να μιλήσει με συνταξιούχους, μαγαζάτορες, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους «και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει».


Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:


«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες. Ας έρθει μία βόλτα εδώ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Τσίπρας, να μιλήσει στους συνταξιούχους, να μιλήσει στους μαγαζάτορες, να μιλήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει πίσω πολύ λίγα από τα πολλά τα οποία πήρε αυτά τα τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει. Έχει πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος.

Κλείσιμο
Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές»


mitsotakis_kypseli4
mitsotakis_kypseli5
mitsotakis_kypseli3

Επισκέφθηκε τις κοινωνικές επιχειρήσεις

Όπως είναι γνωστό στη δημοτική αγορά Κυψέλης, την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας, εφαρμόζεται ένα νέο μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή το Impact Hub Athens.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στεγάζονται πλέον διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις τις οποίες επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ανάμεσα σε αυτές, η Caritas Hellas, στον χώρο της οποίας βρήκε ξένους σπουδαστές να πραγματοποιούν μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση τους από την ελληνική αγορά εργασίας. Άλλος ένας χώρος που προκάλεσε πολύ θετική εντύπωση στον κ. Μητσοτάκη ήταν η γκαλερί 13m2, που εκθέτει έργα τέχνης από τους μαθητές του εργαστηρίου ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα”.

Η τοπική κοινωνία, παρά τις αρχικές της αντιδράσεις, σιγά σιγά αγκαλιάζει την καινούρια αυτή προσπάθεια, που γεμίζει ξανά με κόσμο τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνομιλία που είχε με τους διαχειριστές του Impact Hub, έγινε αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης που έχουν τέτοια εγχειρήματα καθώς και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να καταστούν βιώσιμες ανάλογες προσπάθειες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε πως η επιτυχημένη πρακτική στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Ελλάδας.

Στη συνέχεια περπάτησε στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη όπου συνομίλησε με πολίτες στις καφετέριες. Μία κυρία ανέφερε στον Πρόεδρο: “Εγώ ψήφισα δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ αλλά για πρώτη φορά θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία”

Πριν επιστρέψει στα γραφεία του κόμματος πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στο Α.Τ. Κυψέλης.

4629698
4629707
4629661



mitsotakis_kypseli
mitsotakis_kypseli_eksw
mitsotakis_kypseli1
mitsotakis_kypseli2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης