Βούτσης: 37,7 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους

Βούτσης: 37,7 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους

Όπως είπε από αυτά δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς ακόμη εξετάζονται τα αιτήματα 

voutsis
Στοιχεία για τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των ανθρώπων που επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική έδωσε ο κ. Νίκος Βούτσης ανακοινώνοντας ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται σε 37,7 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας την Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την συζήτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, είπε πως 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον ΟΑΕΔ με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών, 10 εκ. ευρώ από το αποθεματικό της Βουλής και 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα υπόλοιπα 2.700.000 όπως είπε ο κ. Βούτσης προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής από το συνολικό ποσό των 37,7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό, δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς ακόμη εξετάζονται τα αιτήματα.

Προς ώρας έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί 2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων όπως είπε ο κ. Βούτσης το 1 εκατ. ευρώ αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

«Αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει», διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης