Με επιχειρήματα για τον... πρόεδρο του Εδεσαϊκού οι απαντήσεις Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Με επιχειρήματα για τον... πρόεδρο του Εδεσαϊκού οι απαντήσεις Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Επέμενε στο «όχι» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Σκληρή κόντρα για τη συμφωνία με την Εκκλησία

vouli
Στη Βουλή έχει νόημα ο διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ο οποίος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο  της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στην κριτική του  κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία και για τη σκανδαλολογία τονίζοντας πως   δεν θα αναφερθώ σε κανέναν άλλο θέμα ούτε πει καθαρής εξόδου η ζωή διαψεύδει  θα αναφερθώ μόνο στη Συνταγματική Αναθεώρηση”, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως όσα πρότεινε στο βήμα της Βουλής είναι “αλλοπρόσαλλες” και πως οι προτάσεις “είναι σαν πρόεδρο του Εδεσσαϊκού” και πως “είναι ανερμάτιστη η σκέψη σας”.

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε πως εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αυτή την άποψη γιατί η αλλαγή αυτή πιστεύουμε ότι δεν θα είναι προς όφελος της ελληνική κοινωνίας. Λέτε ότι τα πανεπιστήμια είναι μέσα στην ανομία. Αν υποθέσουμε πως ισχύει θέλω να μου εξηγήσετε γιατί αν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Συνεπώς, αυτό που θα επιφέρει η πρόταση σας είναι τα Δημόσια πανεπιστήμια  να υποβαθμιστούν.

“Όσο είμαστε εμείς εδώ και θα είμαστε αρκετό καιρό με την αντιπολίτευση που έχουμε, εμείς, δεν θα έχουμε άλλη παιδεία για τους κληρονόμους και άλλα για τα παιδιά του λαού”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά:

Συγκεκριμένα είπε πως δεν έχετε εντρυφήσει εσείς και το κόμμα σας στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης πέρα από κάποιες αντιρρήσεις στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν  κατάλαβα τι προτείνετε,  είναι αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας και ειδικά όσον αφορά τον ειρμό των σκέψεων σας και θα γίνω  σαφής:  

-Δεν μπορούμε να βρούμε συναινέσεις, είπατε. Μα από τον Γενάρη που λέμε  να μιλούσαμε την προοπτική , ακριβώς μετά ζητήσατε εκλογές από τότε είμαστε σε συνεχές εκλογές.

-Αναντιστοιχία με βάση το νομοθετη.  Λέτε: ελατε να τα ανοίξουμε όλα γιατί θέλετε να ευρύτερες συναινέσεις. Δε λέει ο νομοθέτης ελάτε να τα ανοίξουμε όλα  και πάμε στη δευτερη περίοδο. Ερχεστε εσείς ο ίδιος άνθρωπος που είχατε πει στην αρχή με διαρροές ότι δεν θα συμμετέχετε καν αλλά τώρα έρχεστε  να προτείνετε 57 προτάσεις. Δηλαδή να έχουμε πάνω από τα ⅔ του Συντάγματος ανοιχτά.  Θέλετε να αλλάξετε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας;, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε δεν σας βγαίνει το αφήγημα της καταστροφής; Και αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα ελάτε να καταθέσετε συμβουλευτικό δημοψήφισμα για κάποιες διατάξεις αυτό που προτείνει είναι εκφυλισμός

-Ακόμα τη Βουλή δεν τη φωτίσαμε κόκκινη ακόμα, είπε με χιούμορ και συνέχισε αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ειπε πως η  πρόταση σας δεν είναι πρόταση προέδρου κόμματος είναι σαν πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, είναι ανερμάτιστη η σκέψη σας

-Σχετικά με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ  και οι έξι βουλευτές που δεν αναθεωρήθηκε τότε το άρθρο για την ευθυνη των υπουργών; αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι  μάλλον μομφή προς εμας, και τους έξι βουλευτές, αλλά η πλειοψηφία τότε είχε 200 ψήφους αλλά μάλλον είναι μομφή είναι  προς τον κ. Καραμανλή, όχι οι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
-Σχετικά με τη συμφωνία με την Εκκλησία είπε ότι δεν την συμφώνησε μόνος του, αλλά με την Εκκλησία. Και είπε: Τον Αρχιεπισκοπο δεν το σέβεστε την εκκλησία δεν τη σέβεστε; Εντάξει τους δημοσίους υπαλλήλους δεν τους σέβεστε. Φτάσατε στο σημείο να μιλησετε για προεκλογική αβάντα του Αρχιεπισκοπου στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε ούτε ιερο ούτε όσιο για να είστε αξιωματική αντιπολίτευση

-Σχετικά για το άρθρο 16 είπε αφορούσε κυρίως την αδυναμία του λαιου πολιτικού συστηματος εξαιτίας των αντιστασεων που υπήρχαν στο Κίνημα των φοιτητών και στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αυτή την άποψη γιατί η αλλαγή αυτή πιστεύομε ότι δεν θα είναι προς όφελος της ελληνική κοινωνίας. Λέτε ότι τα πανεπιστήμια είναι μέσα στην ανομία. Αν υποθέσουμε πως ισχύει θέλω να μου εξηγήσετε γιατί αν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Συνεπώς αυτό που θα επιφέρει η πρόταση σας είναι τα Δημόσια πανεπιστήμια  να υποβαθμιστούν. Όσο είμαστε εμείς εδώ και θα είμαστε αρκετό καιρό με την αντιπολίτευση που έχουμε, εμείς, δεν θα έχουμε άλλη παιδεία για τους κληρονόμους και άλλα για τα παιδιά του λαού.

-Είπε για το άρθρο 89 ότι η ΝΔ ουσιαστικά θέλετε δημοσιονομική κόφτη. Τότε που φέραμε εμείς τον κόφτη μας κανατε κριτική και τελικά δεν εφαρμόστηκε. Και εσείς τώρα θέλετε να το φέρετε στο Συνταγμα τον Κόφτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης