Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από τη θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 

kyriaskos
Τα συγχαρητήριά του σε όλους τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτρέποντας παράλληλα όσους «απέτυχαν» στις εξετάσεις να συνεχίσουν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες της της ζωής που είναι γεμάτη από «εξετάσεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται και στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, η οποία τονίζει πως υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει.

«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης