Μήνυμα Κοτζιά σε Ζάεφ: «Δείξτε σοβαρότητα»

201612

«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω συνεντεύξεων και συνεχών δημοσίων δηλώσεων» είπε ο Έλληνας υπουργός μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και κάλεσε τη γειτονική χώρα «να αποδεχτεί μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση» 

«Οι ηγέτες της πΓΔΜ πρέπει να επιδείξουν σοβαρότητα και να αποδεχτούν μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσής τους συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι εξήγησε στους ομολόγους του πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και τη πΓΔΜ. Ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε τα εξής: «Υπογράμμισα την ανάγκη οι ηγέτες της πΓΔΜ να κατανοήσουν ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω συνεντεύξεων και συνεχών δημοσίων δηλώσεων. Πρέπει να επιδείξουν μια σοβαρότητα και να αποδεχτούν μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση».

Εξάλλου, η κατάσταση στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «ο χημικός πόλεμος της Συρίας σημαίνει παραβίαση των κανόνων του πολέμου και του δικαίου του πολέμου». Τόνισε, μάλιστα, ότι «η καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων πρέπει να είναι ολοκληρωτική», προσθέτοντας ότι πέραν αυτού πρέπει επίσης να καταδικαστεί κάθε είδους πολεμική ενέργεια, όπως αυτή που συμβαίνει στο Αφρίν και να εξεταστεί πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τον κουρδικό πληθυσμό. «Η Τουρκία, με την επίθεση στο Αφρίν παραβίασε το διεθνές δίκαιο γιατί καταπάτησε τη συμφωνία της Λωζάνης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας, ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να φτιάξει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, καταδικάζοντας οποιαδήποτε πρακτική εις βάρος του διεθνούς δικαίου, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ελληνικής παρέμβασης, υιοθετήθηκε λεκτικό στα Συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην υποστήριξη μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση, υπογραμμίζοντας ότι απώτερος στόχος της Ένωσης είναι η μόνιμη ειρήνευση στη Συρία.

Τέλος, στη συζήτηση για τα ζητήματα της Ρωσίας, ο Έλληνας Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει δημοκρατική συζήτηση για κάθε θέμα και ταυτόχρονα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να εφαρμόζονται. Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι πολλές χώρες πιέζουν να ληφθούν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και ταυτόχρονα οι ίδιες αναπτύσσουν το εμπόριό τους με τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Αλεξ

Ετσι

Ως προς την μή σοβαρότητα Ζάετς!!!

Δάνεισε του λιγη σοβαρότητα(!) απ'την δικιά σου ωρέ..Κοτζιά!Τι καλός γείτονας(!) ...είσαι???

δεν καταλαβαινω

ειλικρινα , αυτο δεν το καταλαβαινω..αντι να βρει ευκαιρια ο κοτζιας, να καταγγειλει την ανευθυνοτητα των σκοπιων και να σταματησει η διαπραγματευση, πιεζει σωνει και καλα να τελειωσει!!! μα τι πραγματα ειναι αυτα? τι πραγματικα θελουν οι κυριοι που μας κυβερνουν?

Paratirisis

Σε λίγο τα Σκόπια θα μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας διότι: α.Ο Ζάεφ δήλωσε ότι εξυπακούεται το δημοψήφισμα για τους Σκοπιανούς(ενώ για εμάς είναι "ανώφελο","διχαστικό","αχρείαστο"εφόσον έχουμε Βουλή κ.λ.π για να μην πω και "εθνικιστική τακτική"! β.Ο Ζάεφ δεν κάνει "μυστική διπλωματία"όπως δηλώνει το δικό μας το ΥΠΕΞ αλλά "φανερή"!Ο άνθρωπος δίνει συνεντεύξεις,κάνει δηλώσεις προς τους Σκοπιανούς και τους λέει τις θέσεις του , οι οποίες είναι σε αντιστοιχία με το λαό του.

Τάκης

Η διαφορά ειναι ο,τι οι Σκοπιανοί αποκήρυξαν οτιδήποτε κομμουνιστικό, ενώ εμείς φέραμε σταλινιστες τύπου Κοτζιά και Τσίπρα να μας κυβερνήσουν. Οπότε τι δημοψήφισμα λες άνθρωπε μου? Αυτοί ειναι ικανοί να μας στείλουν σε στρατόπεδα τύπου γκουλάγκ.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Προσπαθώ να βρω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΥΠΕΞ το δικό μας και τον Σκοπιανό,δηλαδή αν καταλαβαίνει κανείς ότι διαπραγματεύονται δύο αξιωματούχοι που ο καθένας εκπροσωπεί την χώρα του για το θέμα το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, αλλά δεν μπορώ πραγματικά να διακρίνω αυτή τη διαφορά.Σαν να έχουμε δύο εκπροσώπους σε κοινή γραμμή και στόχευση μοιάζει δηλ."ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Φανή

Δηλαδή τώρα ο κ.Κοτζιάς του απάντησε"καταλλήλως"!Ο Ζάεφ μας είπε ότι δεν δέχεται το erga omnes και ότι δεν αλλάζει το συνταγματικό όνομα,δηλαδή μας λέει αντε απαυτοθείτε στην ουσία και βγαίνει ο δικός μας και τον .....ταπώνει!! με αυτή την "σοβαρή και στιβαρή"δήλωση!!!Ρε που μπλέξαμε!Ενας λαός ολόκληρος να ξεφτιλίζεται από πολιτικά υποκείμενα.

ΑΠΟΡΩ

Απορώ δηλαδή με το σκεπτικό , τα βίτσια τα ιδεολογικά και την προπαγάνδα των ΤΙΤΟ,της διεθνούς σοσιαλιστικής και των ΕΜΕΟ κ.λ.π κάποιων"ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" και εκπροσώπων της "δημοκρατίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"!Η Γαλλία ως κράτος ονομάζεται Γαλλία διότι ιδεολογικά είναι "δεξιοί" ή διότι αυτή είναι η ταυτότητά της,η ιστορία και ο πολιτισμός της?Πού συμβαίνει στον κόσμο,σε ποια χώρα, αυτό που πρεσβεύουν οι άνωθεν εκπρόσωποι αν εξαιρέσω την περίοδο των ΕΣΣΔ?Δηλαδή τώρα επειδή στη Σικελία ζουν Ελληνες αυτοί θα πρέπει να ιδρύσουν εκεί ελληνικό κράτος?Οι Καλάς θα πρέπει λογικά και αυτοί στην περιοχή τους να ιδρύσουν μακεδονικό κράτος διότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου.Επίσης επειδή η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατακτήθηκε από τον Μεγαλέξανδρο θα πρέπει επίσης να ονομασθεί δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.Ακόμη επειδή επί οθωμανικής εποχής η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε διαμελισθεί θα πρέπει και η Βουλγαρία ένα μεγάλο κομμάτι της να το ονομάσει δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.Σε λίγο θα μας πουν ότι κακώς έγινε ο μακεδονικός αγώνας για την απελευθέρωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ότι τα σημερινά σύνορά της τα οποία είναι ίδια με εκείνα της αρχαιότητας είναι μια ...ουτοπία!Οτι οι Αιγές είναι των Σλάβων και ότι Μεγαλέξανδρος μιλούσε σλαβικά!Ελεος πια με τις γελοιότητες κάποιων που αντιλαμβάνονται την ταυτότητα ως ιδεολογία και γεωγραφία μιας συγκεκριμένης περιόδου(οθωμανικής κατοχής).

Exω κάτι απορίες

αν κριτήριο αποκλειστικό για τον αυτοπροσδιορισμό ενός έθνους είναι το γεωγραφικό και μάλιστα το γεωγραφικό σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο μιας αυτοκρατορίας (οθωμανικής}όπως επικαλούνται οι Σκοπιανοί και αρκετοί άλλοι...περισπούδαστοι, γιατί να μην αξιώνουν για "μακεδονικό έθνος"και οι Βούλγαροι ή οι Αλβανοί,εφόσον στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο η Μακεδονία γεωγραφικά είχε ορισθεί διαφορετικά από ό,τι είναι σήμερα {δηλ.όπως και στην αρχαιότητα}?Επίσης ποιο έθνος στον πλανήτη υπάρχει αυτή τη στιγμή που έχει όνομα μιας γεωγραφικής περιοχής ιστορικά άλλου έθνους και ομιλεί άλλη γλώσσα,έχει άλλο πολιτισμό τα οποία δεν έχουν σχέση με το όνομα και την ιστορία,την ταυτότητα και τον πολιτισμό του ονόματος του έθνους που "κάνουν χρήση"?

ΓΙΩΡΓΟΣ

Δηλαδή τώρα ο κ.Κοτζιάς του απάντησε"καταλλήλως"!Ο Ζάεφ μας είπε ότι δεν δέχεται το erga omnes και ότι δεν αλλάζει το συνταγματικό όνομα,δηλαδή μας λέει αντε απαυτοθείτε στην ουσία και βγαίνει ο δικός μας και τον .....ταπώνει!! με αυτή την "σοβαρή και στιβαρή"δήλωση!!!Ρε που μπλέξαμε!Ενας λαός ολόκληρος να ξεφτιλίζεται από πολιτικά υποκείμενα.

ΦΑΝΗ

αυτοί νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ....ομοσπονδίες,σοβιέτ και λαικές δημοκρατίες των ΕΣΣΔ....Είμαστε στον 21ο αιώνα και αυτοί ζουν με το όνειρο των ΕΣΣΔ και του Τίτο.Δεν μπορούν να κατανοήσουν και να νιώσουν τον ελληνισμό και την ιστορία του,τις ρίζες,την ταυτότητα και τον πολιτισμό του,τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας,ούτε τι θα πει να πεθαίνεις για την πατρίδα και τα δίκια της.Αυτά τα θεωρούν παρωχημένα και "εθνικιστικά"!Ούτε κατανοούν έννοιες όπως έθνος,πίστη,πατρίδα,κ.λ.πΤην φιλοπατρία και το να μάχεσαι για την πατρίδα σου,δηλ.για την ιστορία και την εδαφική της ακεραιότητα ,για την ταυτότητα και τον πολιτισμό της ....δεν είναι στην ιδεολογία τους.Αν συνεπώς κάτι δεν είναι στην ιδεολογία της αυτομάτως είναι άκυρο και "εθνικιστικό".Αν το δει κανείς από μια άλλη προσέγγιση αυτή η ιδεολογία τους καθιστά "θύματα "και " πολιτικά ,κοινωνικά,εθνικά και ιστορικά "καθυστερημένους!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

8
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

56
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

13
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

1