Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για 600.000 θέσεις εργασίας σε τρία χρόνια

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για 600.000 θέσεις εργασίας σε τρία χρόνια

Στόχος η μείωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες της ανεργίας - Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και αύξηση του αφορολογήτου

Τη δέσμευσή του για μείωση φόρων και εισφορών, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις,, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιφέρουν καθοριστική μείωση της ανεργίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε την κατηγορηματική δέσμευσή του για σημαντική μείωση φόρων και εισφορών και προσέλκυση επενδύσεων, ενώ μίλησε για δημιουργία 600 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε 3 χρόνια, με την οποία θα μειωθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το επίπεδο της ανεργίας.

Στη συνέχεια - τονίζει η Πειραιώς - ο πρόεδρος της ΝΔ
εξήγησε ότι σε αυτό το νέο πλαίσιο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα έχει εισέλθει η οικονομία, «οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν ότι η απασχόληση θα αυξηθεί, ο στρατός της ανεργίας θα μειωθεί και οι πραγματικές αποδοχές θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο». Συμπλήρωσε δε, ότι «τότε, με την ανεργία να μειώνεται και την απασχόληση να αυξάνεται με βιώσιμο τρόπο, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για υπο-κατώτατο μισθό στους νέους».

Οι δύο ρητές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι για την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και για την αύξηση του αφορολογήτου.

«Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει την υφιστάμενη σήμερα διάκριση σε κατώτατο και υπο-κατώτατο μισθό, που ουσιαστικά δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Με την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ, κανένας εργαζόμενος δεν θα αμείβεται μετά τις εκλογές με μισθό χαμηλότερο από τον ισχύοντα κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ», διευκρινίζει η Πειραιώς.

Για την αύξηση του αφορολογήτου ορίου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, η ΝΔ σημειώνει: «Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνουν το αφορολόγητο όριο για όλους κατά 3000 ευρώ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού τόνισε τη σημασία του θεσμού της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία, δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία θα αυξήσει σε κάθε περίπτωση, το αφορολόγητο όριο κατά 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί».

Απάντηση από το υπουργείο Εργασίας

Η μείωση της ανεργίας, η επαναφορά από τον Αύγουστο των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η προοπτική αύξησης του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας, προκαλούν έντονη ανησυχία στη ΝΔ.

Ωστόσο, λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει, γιατί όταν χάνεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση ακούμε τον πρόεδρο του κόμματος που έφτασε την ανεργία στο 28%, να υπόσχεται εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακούμε τον πρόεδρο του κόμματος που θέσπισε τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ μικτά για τους νέους, να υπόσχεται την κατάργησή του.

Ακούμε τον πρόεδρο του κόμματος που μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, που μείωσε το επίδομα ανεργίας κατά 100 ευρώ, να προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των χαμηλόμισθων.

Ακούμε τον πρόεδρο του κόμματος που με νόμο συρρίκνωσε τους μισθούς και κατάργησε στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να υπόσχεται δίκαιες αμοιβές.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι κάθε υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη θυμίζει και μία πράξη της ΝΔ εις βάρος των νέων, των εργαζομένων και των ανέργων.

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Κρητικός

Κόψε κάτι Κούλη .... Κόψε , θα μας πάρουν χαμπάρι !!

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟ

Κουλη αμα της θεσεις εργασιας της κανεις 50000χιλ σε τρεισημισι χρονια, θα σε ψηφισω. με 600000χιλ σε τρια χρονια, ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!

Περνούν τα χρόνια.....

Ποιος άλλος εκτός από μένα θυμάται το σύνθημα του μακαρίτη Μητσοτάκη στις εκλογές του 89-90 "Νέες δουλειές με επενδύσεις" και "100.000 νέες θέσεις εργασίας"??? Για να δούμε την ανεργία. 1989=7,5%, 1990=7.0%, 1991=7.7%, 1992=8.7%, 1993=9.7%. Απευθύνομαι τώρα στους απλούς πολίτες και όχι στα αριστερά και δεξιά τρολλ των 0,60 ή και παραπάνω. Για όλους εμάς που δεν είμαστε κομματικά γιουσουφάκια δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Γιάννης Γ

@Περνούν τα χρόνια.....20/03/201807:56 ....... Τότε υποσχόταν 100.000 Χιλιάδες θέσεις εργασίας. .... Ναι το θυμάμαι καλά αυτό. Ελεγε όμως αν θα αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες. ....... Πήραμε τους αγώνες. Ναι οι θέσεις που δημιουργήθηκαν να πω ότι μπορεί να ήταν και τόσες. ..... Για ποιους όμως? . Κατά χιλιάδες ηρθαν Βουλγαρορουμάνοι και Αλβανοί. Και πόσες χιλιάδες Ινδο Πακιστανοί Σύριοι και από άλλες τριτοκοσμικές χώρες. . Δούλευαν και κατασκεύαζαν τα Ολυμπιακά ακίνητα. Αυτοί που δούλευαν σε αυτά δεν μιλούσαν Ελληνικά. Ολοι αλλοδαποί ηταν. Κοντά στο σπίτι μου ήταν και τα έβλεπα. Μόνο τα κουμάντα και οι εργολάβοι εάν δεν ηταν Αλβανοί και αυτοί που ήξεραν Ελληνικά, τότε θα ηταν Ελληνες.

458

Μίλησε και η Siemens...

Xary

Παμε σε εκλογες αρχισαν να ταζουν παλι οι αλη μπαμπαδες...βλεπω τη χα πανω απο 30%. ειναι η μονη λυση που απεμεινε στον ελληνα. αν θελει να συνεχισει να ζει στην ελλαδα...

Γιαγκουλας

Ελα μωρε, εσυ που απελυσες χιλιαδες, τωρα θα προσλαβεις η θα ανοιξεις δουλειες.. Με σας ολο ερχοταν η αναπτυξη κι ολο στη γωνια ηταν. Ολα τα μνημονιακα κομματα ειστε για τα πανηγυρια, ολο θα και θα και αποτελεσμα μηδεν

Ρε τον αυγουλομάτη....

Ο Σαμαράς έταξε 300.000 θέσεις εργασίας και αντ'αυτού ανέβασε την ανεργία συν 9% στο 32% και αυτός τώρα τάζει 600.000 θέσεις εργασίας? ΟΥΑXAXAXAXAAXXAAXΑ Ρε τους ανθέλληνες μεταπολιτευτικούς φούμαρα που πουλάνε για να κυβερνήσουν!

Στέφανος

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για 600.000 θέσεις εργασίας Aλβανών & Πακιστανών σε τρία χρόνια.

Ροδίων

Όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας έγιναν επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου. Από κει να καταλάβεις...

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Κουλη με αυτά καί με αυτά δεν έρχεται ανάπτυξη !!!Εδώ χρειάζεται ισχυρό ηλεκτροσόκ!!! Έχεις άντερα ;;; Μάλλον βλέπω είσαι σάν τον Τσίπρα !!!Δεν ξέρω αν είσαι ψεύτης σάν κι αυτόν !! Αλλά μάλλον δεν το έχεις !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kremastinos

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κρεμαστινός και υποστήριξε ότι έχουν βελτιωθεί μεν οι συνθήκες για διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

4
lykoudis_spyros_potami

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσω, δεν είμαι μέλος του Ποταμιού» - «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151» προέβλεψε ο Σπύρος Λυκούδης

27
uytuguuw

...Πάντως εγώ ρεπατζής του Ζουράρι δεν γίνομαι, είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αναπληρώνοντας την ψήφο του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αρνείται να υπερψηφίσει το deal για τη Βόρεια Μακεδονία - Τι είπε στο ΘΕΜΑ 104,6

30