Θεοδωράκης: Θεσιθήρας ο Φώτης Κουβέλης

Θεοδωράκης: Θεσιθήρας ο Φώτης Κουβέλης

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση κάνναβης. Πρέπει οι ασθενείς να προμηθεύονται προϊόντα κάνναβης, έλαιο, αποξηραμένα άνθη από το φαρμακείο με κάλυψη του ασφαλιστικού ταμείου»

Θεοδωράκης: Θεσιθήρας ο Φώτης Κουβέλης
Την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους από ενήλικες πρότεινε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης
μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που επιτρέπει την καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών με τους προοδευτικούς πολίτες» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού  και εξήγησε ότι οι βουλευτές και τα κόμματα πρέπει να εκφράζουν τις θέσεις του με τόλμη και ευθύνη και όχι με βάση ψηφοθηρικές λογικές. «Η πολιτική εκτός από αναποτελεσματικότητα, διαφθορά, ρουσφέτι,
θεσιθήρες
Κλείσιμο
, μεταγραφές από κόμμα σε κόμμα, εκτός από το να σε λένε Κουβέλη
και θα κάνεις το υπόλοιπο της πολιτικής σου καριέρας ως αναπληρωματικός του Καμμένου, υποφέρει και από υποκρισία» σχολίασε ο ίδιος σε άλλο σημείο «καρφώνοντας» τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την επιλογή του να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη
είπε ότι το Ποτάμι στηρίζει τις προωθούμενες διατάξεις προσθέτοντας πως «Γελάνε οι τοπικές κοινωνίες με τις εξάρσεις κάποιων βουλευτών εναντίον του νομοσχεδίου και του χασίς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει και εδώ αναχρονιστική. Πρέπει να προστατέψουμε τους Έλληνες από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Κάθε εβδομάδα καταναλώνονται στην Αττική από 380 έως 450 κιλά κάνναβης».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση κάνναβης. Πρέπει οι ασθενείς να προμηθεύονται προϊόντα κάνναβης, έλαιο, αποξηραμένα άνθη από το φαρμακείο με κάλυψη του ασφαλιστικού ταμείου» και συμπλήρωσε «πρέπει να επιτρέψουμε και την καλλιέργεια μικρής ποσότητας για προσωπική χρήση. Το Ποτάμι στηρίζει αυτή την προσπάθεια και μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής να συζητήσουμε την αποποινικοποίηση για ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από ενήλικες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης