Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές

Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές

Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν η κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.
«Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» είπε ο Μίκης.

«Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα» συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που φώναζαν ρυθμικά: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία».

«Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκιδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλη και του Κολοκοτρώνη».Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

Αριστερόστροφος, ο πιο επικίνδυνος φασισμός

«Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου

Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά.Οι Σκοπιανοί παραποιούν σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα

Με όχημα το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και παραποιώντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου.

Να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια κολοσσιαία προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επικουρούμενοι από τη βοήθεια των Ελλήνων που δεν προσπάθησαν να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων την χονδροειδή παραποίηση της ιστορίας

Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε να ανατρέφονται γενιές Σκοπιανών με αυτό τον μύθο. Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας στον ελληνικό λαό.

Να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία

Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια.

Όχι σε άνω, κάτω, νέα ή... επί τα αυτά Μακεδονία

«Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του 1992 αποφάσισε για μια κοινή εθνική γραμμή πλεύσης στην οποία δεν θα υπήρχε με κανέναν τρόπο η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά ή ακόμα χειρότερα νέα γιατί ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Οι Σκοπιανοί μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους

Τυχόν υποχώρηση από αυτή την αρχή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους.

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που θέλουν τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.

Μετά τη Γιουγκοσλαβία το επόμενο βήμα είναι η χώρα μας.

Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά.

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν επιτρέψουμε να περάσει ένα τραγικό ψέμα

Χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη δική μας ψήφο για να έρχονται αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει ένα τραγικό ψέμα με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.

Κουτόχορτο οι παραχωρήσεις του Ζάεφ

«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο» υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων».
Νομίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ότι είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;

Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητάω συγγνώμη γι' αυτή την έκφραση μας από όλους αυτούς τους ξένους και τους δικούς μας που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει στα Μνημόνια ότι μας έχουν 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μεταφερθεί σε ραγιά. 

Βεβαίως είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς παράλληλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες δυνάμεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Και για αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας.

Οι Σκοπιανοί είναι κάλπικοι Μακεδόνες, χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι 

Η κατάσταση αυτή της συνέχισης του στάτους κβο θα πρέπει να ληφθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε στη σκληρή πραγματικότητα στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται στην ιστορία δεν νομίζω ότι αυτό μας αφορά. Η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα νομιμοποιήσει ιστορικά και θα τελεσιδικήσει το θέμα αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε αν δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στου Σκοπιανούς να οικειοποιούνται ένα βήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά: χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα.

Εφόσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια.

«Λίγο νερό. Νερό ελληνικό, μακεδονικό» είπε ο Μίκης σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ζητώντας από τους διοργανωτές να πιει λίγο νερό.

«Μίκη, αλλάζεις την ιστορία» ήταν το σύνθημα που φώναξαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι.

Εμείς ως υπεύθυνος λαός κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα ακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε όμως τη συναίνεσή μας να γίνουν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση υποχρεωμένη να ρωτήσει τον λαό αν διανοηθεί να υπογράψει για όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμα και καταστάσεις εθνικής τραγωδίας θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να τις επωμιστεί μόνη της μια κυβέρνηση, όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως η σημερινή, αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας. Ποια είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής και αυτονόητη που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία απλή ή σύνθετη που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε τόσο σοβαρά προβληματα ικανά να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες. 

Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές που έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα.

Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σε΄ολη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πατριώτες»

«Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός», έκλεισε την ιστορική ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (634)

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στον Μίκη

τους έβαλε όλους στην θέση τους και κυρίως τους βολεψάκηδες του Σύριζα

Μακεδονία είναι Ελλάδα

Μην προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τον Μίκη για το κόμμα σου (όποιο και εάν είναι αυτό), διότι με αυτό που γράφεις τον Μίκη υποβιβάζεις. Και ο ίδιος έχει αποδείξει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ να κομματικοποιεί και να κομματικοποιείται ιδίως σε ζητήματα που αφορούν την πατρίδα. ΒΛΑΚΑΣ και ΠΡΟΔΟΤΗΣ είναι αυτός που κομματικοποιεί ΕΘΝΙΚΑ ζητήματα. Είναι τόσο απλό. Ο Μίκης ήταν ενωτικός από την πρώτη του φράση: "Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, ατραμπούκοι" Μην διχάζεις και μην χωρίζεις λοιπόν τους Έλληνες σε κόμματα.

Μακεδονία είναι Ελλάδα

Είστε όλοι σας προδότες. Εδώ πήγαμε να φωνάξουμε ΟΧΙ για το όνομα της Μακεδονίας και εσείς το κάνατε κομματικό το θέμα; Δεν ντρέπεστε καθόλου ρε κατευθυνόμενα drones; Αντί να είσαστε εκεί να δηλώσετε με την παρουσία σας την αντίθεση σας στην Ιστορική (και όχι μόνο) ανακρίβεια που συντελείται στις ημέρες, μας βάφετε ο ένας τον άλλο με κόμματα και ιδεολογίες; Μήπως έχετε όρεξη για κανένα μνημονιάκι ακόμα να ισιώσετε; Kαι μετά μας φταίνε οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι ρε κόμματοσκυλα; Ξυπνήστε ρε ζώα! Η Ελλάδα οφείλει να είναι πάνω από την ιδεολογία η το ΔΣ της εταιρείας σας. Πάνω από κάθε τι. Διότι χωρίς Ελλάδα δεν θα υπάρχετε και εσείς. Η Πατρίδα είναι η Γλώσσα, η Ιστορία, οι Παραδόσεις και ο Τρόπος που μάθατε (ή έχετε συνηθίσει) να ζείτε. Γαμώ τα κόμματα και τις ιδεολογίες σας γίδια. Έτσι πάντα τα χάναμε όλα. Μικρές Ασίες, Κύπρους κλπ Για έναν ψωρομισθό ή μια θέση; Δεν γνωρίζετε ρε ψωρ(λ)οπερήφανοι (συγχωρέστε μου τον σεξουαλικό προσδιορισμό :) ) ότι ένα κόμμα ή μια ιδεολογία είναι ένα γεγονός πεπερασμένο στον χρόνο (έχει αρχή και τέλος) και οφείλει την ύπαρξη του στις εκάστοτε υπάρχουσες συνθήκες; Θεωρείτε λοιπόν πως η Ελλάδα είναι και αυτή πεπερασμένο στοιχείο στον χρόνο; Εάν δεν το θεωρείτε, δείτε απλώς το Συλλαλητήριο (Δίότι ο Κόσμος που ήταν εκεί έτσι το είδε) ως μια έκφραση του συναισθήματος του ενάντια στην υφαρπαγή της Ιστορίας μας και ΟΧΙ σαν Κυβερνητικό ή Αντικυβερνητικό Συλλαλητήριο. Οποιαδήποτε κυβέρνηση να ήταν αντιμέτωπη με το ζήτημα αυτό θα έτρωγε τέτοιο Συλλαλητήριο. Καλό φρόνιμο και δημοκρατικό ήταν που επετράπη και προφυλάχθηκε το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ συλλαλητήριο από κομματόσκυλα Μπλέ-Κόκκινα-Πράσινα-Μαύρα-Άσπρα κλπ και από επεισόδια. (αν και είδα κατι φατσες που ήρθαν να πάρουν ψηφαλάκια ενώ έχουν ήδη έμμεσα ή άμεσα -στο παρελθόν- ψηφίσει σύνθετη Ονομασία)...Το παραβλέπω αυτό διότι ο κόσμος δεν ήταν για εκείνους εκεί. Ήταν για την Ελλάδα. Ντροπή σας. Ξυπνήστε! Είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες η Ελλάδα. Αυτό ακριβώς είπε και ο Μίκης αλλά ούτε με ειδικό μεταφραστή δεν τα μιλάτε (ή τα ακούτε) τα Ελληνικά.

chrisblanco

Πάντα είχα τεράστια εκτίμηση για τον Μίκη σαν μουσικοσυνθέτη. Όμως ομολογώ ότι - λόγω του πολιτικού του παρελθόντος - δεν περίμενα να εκφράσει τόσο εύστοχη και καυστική κριτική προς την αριστερά. Μπράβο του! Πόσο ανοιχτό μυαλό! Και πόσο ενήμερος και ευαισθητοποιημένος για την τωρινή κατάσταση των Ελλήνων και την πολιτική του Σύριζα. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν έχει μονο προδότες - αλλά γεννάει και τέτοιους ξεχωριστούς ανθρώπους σαν τον Μίκη!

ΕΛΛΗΝ

ΜΙΚΗ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Μan J. from KANADA

BRAVO MIKI _TA _EIPES _ SAN REAL ELLHNAS

Το 3%

Ερχεται. Και εκει θα πεσει Απλυτοι Συριζαιοι αθεοι το γελιο της Αρκουδας.

Γιάννης Κ

ΕΛΛΗΝΕΣ διαβάζω και γράφω συνήθως μόνο σχόλια ενωτικά-Πατριωτικά. Μπράβο σε όλους τούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Βασίλης

Ο Μίκης το είπε "δεν είναι μόνο η χρήση του ονόματος είναι κυρίως η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ".

Γιάννης Κ

Μέσα απο τα συνεχόμενα ισχυρά χτυπήματα πού δεχτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ξεχάσαμε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται για τίποτε διότι είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Επρεπε να είχε παραιτηθεί μετά το 62% του ΟΧΙ αφού ήταν δημοψήφισμα. Αλλά επειδή ολα τα κόμματα είναι στο κόλπο και τους βόλευε δεν μίλησε κανείς ωστε να ξεσηκωθεί ο λαός . ΛΕΙΠΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ. Με τέτοια σύναξη λαού δύο φορές εάν δεν αλλάξουν άμεσα στάση ΥΙΟΘΕΤΩ πλήρως τα περί τιμωρίας των προδοτών. Ας τους ρίξουμε γρήγορα με κάθε τρόπο πρίν χρειαστεί να τραβήξουμε το σχοινί για να τους κρεμάσουμε η να χαλάσουμε σφαίρες για τα τομάρια τους. ΚΑΜΜΕΝΕ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ. ΚΙΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ

ΜΑΡΙΆΝΝΑ

Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με τόσους τρόπους να υποβαθμισει το ζήτημα, αυτό και ΜΟΝΟ θα πρέπει να μας προβληματισει ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει ο καθένας μας.. Ξεδιπλωνεται πια η βενταλια του συριζα κ βλέπουμε όλη την εικόνα με τους λυκους που έχουν προβια αριστεράς... Τα εδάφη της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης προσαρτηθηκαν στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και οι μνήμες είναι πολύ νωπες.. Με το ίδιο σκεπτικό ας κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι στη Θράκη οι Αλβανοί στην Ήπειρο και δεν συμμαζευεται το πλιατσικο της χώρας αυτής.. Το πλιατσικο εις βάρος μας.. Ένα σημαντικό σημείο της εμπνευσμένης ομιλίας του Μίκη είναι η αδερφοσυνη.. Ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός το σημαντικό είναι η εθνική ενότητα.. Και εννοώ εθνική και όχι εθνικιστικη (μα γιατί άραγε ο γερμανός να υποστηρίζει τη Γερμανία και ο αυστριακός την Αυστρία και να θεωρούνται δυναμικοι και αποφασισμενοι ενώ όταν το κάνει ο Έλληνας να θεωρείται φασιστας?? Πρέπει να μας πάρουν στο τέλος τα σπίτια μας για να νιώσουμε το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας?)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_ar

Τι είπαν στον πρωθυπουργό οι περιφερειάρχες, οι όροι που έθεσαν   - Οι κυβερνητικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη - Οι ροές όχι μόνο συνεχίζονται αμείωτες, αλλά και είναι αυξημένες

12
mits1_per1

Να κλείσουν τα hotspot σε Μόρια, ΒΙΑΛ και Βαθύ, ώστε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να συνηγορήσει στη δημιουργία κλειστών κέντρων, ζήτησε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης - «Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας» είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους 13 περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τη νησιωτική χώρα

177