Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 32%  έναντι 21% - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής - Στο 2% ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 8 μονάδες διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Με 11 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Action 24, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 8 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% . Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει "δεν ξέρω/δεν απαντώ" , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε "λευκό ή άκυρο" και το 6% ότι θα απείχε.

Κλείσιμο




Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.



Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.



Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης