Βαρεμένος: Αν δεν βρούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό τα Σκόπια θα ονομάζονται μόνο Μακεδονία...

Βαρεμένος: Αν δεν βρούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό τα Σκόπια θα ονομάζονται μόνο Μακεδονία...

Διαφώνησε με την πρόταση Καμμένου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος - Τι είπε για τα γκάλοπ -Τι κατηγορίες απέδωσε στη ΝΔ

Βαρεμένος: Αν δεν βρούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό τα Σκόπια θα ονομάζονται μόνο Μακεδονία...
Για «χορούς τεράτων» και «τυχοδιωκτισμούς» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος εκφράζοντας την διαφωνία του με την πρόταση του κυβερνητικού εταίρου και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κατανοώ τη φιλολογία για δημοψήφισμα» για να προσθέσει πως για το όνομα της ΠΓΔΜ υπάρχει «ακατάσχετη ονοματολογία, να το βάλουμε και στο στοίχημα στον ΟΠΑΠ».

Συνέχισε δε, σχολιάζοντας την πρόταση του δημοψηφίσματος για να εκτιμήσει πως «υπάρχει ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων, υπάρχει κίνδυνος να δώσουμε ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του. Αυτό θέλουμε; Υπάρχει ιστορική ευκαιρία και αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί αλλά στο προσκήνιο θα προκαλεί φθορά πλανάται πλάνην οικτρά…».

Κλείσιμο
Δείχνοντας μάλιστα ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αυτονόητο ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο νέο όνομα των Σκοπίων  ο κ. Βαρεμένος κούνησε το δάχτυλο στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ρωτούν τους πολίτες αν επιθυμούν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων αλλά αν θα πρέπει να είναι μόνο Μακεδονία όπως την αποκαλούν 140 χώρες ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Απευθυνόμενος, τέλος στην ΝΔ υποστήριξε πως «υπάρχει ιστορική ευκαιρία και αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί αλλά στο προσκήνιο θα προκαλεί φθορά πλανάται πλάνην οικτρά…».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης