Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» Φωτίου: Έκοψε επιδόματα γιατί οι τρίτεκνοι δεν μας ψηφίζουν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» Φωτίου: Έκοψε επιδόματα γιατί οι τρίτεκνοι δεν μας ψηφίζουν

Ιδεοληψία της αναπληρώτριας υπουργού «βλέπουν» αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πίσω από τη μείωση ή κατάργηση επιδομάτων για οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά

Σφοδρή δυσαρέσκεια σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που φέρνουν μεγάλες περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων αλλά και ο χειρισμός του θέματος από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας
Θεανώ Φωτίου στην οποία καταλογίζουν «ιδεοληψίες» και «μεροληπτική στάση κατά των τρίτεκνων - πολυτέκνων».

Ηδη, η κυρία Γεωργία Γεννιά με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει πως «με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επι της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» και προσθέτει σε άλλο σημείο πως «Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει σε άλλο σημείο για καλέσει τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες τουλάχιστον 10-15 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος μεταξύ των οποίων οι Νίκος Ξυδάκης, Σπύρος Λάππας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Δημαράς, Χρήστος Μπγιάλας κ.α. εκφράζουν αντίστοιχες ενστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διαφοροποιηθούν κατά την σχετική ψηφοφορία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δημαράς έχει παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας πρόταση για την καλύτερη διαχείριση του κονδυλίου. «Είναι πρωτοφανές να αυξάνουμε το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα να μειώνονται τα χρήματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. Έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πάντως, αρκετά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι περικοπές στα επιδόματα των πολύτεκνων δεν προκλήθηκαν από «διαχειριστικό λάθος» αλλά από ιδεοληψίες της κυρίας Φωτίου που θεωρεί πως η πλειοψηφία των οικογενειών με 3 και άνω τέκνα δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ορισμένοι δε θυμούνται και πως κατά το πρόσφατο παρελθόν η κυρία Φωτίου είχε αδικαιολόγητα καθυστερήσει για αρκετούς μήνες την υπογραφή προγράμματος διανομής ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες που χρηματοδοτούταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεανώ Φωτίου: «Yποκριτές μέχρι θανάτου» όσοι διαμαρτύρονται
«Υποκριτές μέχρι θανάτου» χαρακτήρισε η κυρία Θεανώ Φωτίου όσους διαμαρτύρονται για τις διατάξεις που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα επικαλούμενοι το δημογραφικό ζήτημα. Απευθυνόμενη κυρίως στην αντιπολίτευση επισήμανε πως από το 1993 που βγήκε το πόρισμα με τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν έκαναν τίποτα.

«Παίζεται μέσα εδώ με τα όσια των οσίων υποτίθεται που είναι το δημογραφικό. Από το 1993 που βγήκε το πόρισμα για το δημογραφικό δεν κάνατε τίποτα. Σας αφήνει παγερά αδιάφορους το δημογραφικό που έχει παραμέτρους πολλές. Η πρώτη είναι η ανεργία. Ποιος κάνει παιδί όταν δεν έχει εργασία; Το δεύτερο επίπεδο είναι η φτώχεια. Η παιδική φτώχεια, τι κάνατε εσείς; Εμείς δίνουμε 130.000 γεύματα για το παιδί. Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου περί του δημογραφικού».

Η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε ότι ορισμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων θα δουν μειωμένα τα οικογενειακά επιδόματα και προκειμένου να κάμψει και τις διαφωνίες που ακούγονται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πως «ακόμα και αυτές τις μειώσεις θα δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε».

Η ίδια πάντως επανέλαβε πως οι οικογένειες με ένα και δύο τέκνα είναι περισσότερες από τις πολύτεκνες.

«Το άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα αφορά 800.000 οικογένειες. Από αυτές οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Πολύ μεγάλες αυξήσεις θα δουν οικογένειες με 1-2 παιδιά. Περίπου 100.000 είναι οι οικογένειες με 3 και άνω παιδιά. Από αυτές οι 50.000 θα δουν αυξήσεις σε δύο μήνες».

Ο αντίλογος των ΣΥΡΙΖΑιων
Από την άλλη πλευρά πάντως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν στην κυρία Φωτίου πως

- Τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα εως 13.500 ευρώ, θα δουν μηνιαία αύξηση 35ευρώ. Δηλαδή, οικογένειες με 3 παιδία και μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ θα «σωθούν» με αύξηση 35 ευρώ ενώ οικογένειες με 2 τέκνα και αντίστοιχο εισόδημα θα δουν μηνιαία αύξηση  60 ευρώ

- Τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 13.500 – 22.500 ευρώ θα έχουν μείωση 37 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, το υπουργείο Εργασίας τους θεωρεί «πλούσιους» και τους κόβει το επίδομα. Αντίθετα, οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα και τα ίδια εισοδήματα θα έχουν αύξηση

- Τρίτεκνες οικογένειες με εισοδήματα 22.500 ευρώ εως 33.750 ευρώ θα έχουν μείωση 52 ευρώ το μήνα ενώ πάνω από τα 33.750 ευρώ κόβεται όλο το επίδομα. 

Επιχείρηση κατευνασμού και συνάντηση στις 17:00
Τον κατευνασμό των κυβερνητικών βουλευτών που διαφωνούν με τις διατάξεις που μειώνουν το οικογενειακό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αλλά και με τον συνολικό χειρισμό του θέματος από την κυρία Θεανώ Φωτίου στην οποία καταλογίζουν πως δημιουργεί αχρείαστα μέτωπα με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 5 το απόγευμα, διεξήχθη συνάντηση στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν, ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης και ορισμένοι εκ των βουλευτών που διαφωνούν με τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Όπως αναμενόταν, οι βουλευτές πείστηκαν ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού διότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ εκτιμάται ότι δόθηκαν υποσχέσεις για μελλοντική αποκατάσταση των απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑ (110)

amerikanos

στις εκλογες ππθ ερχονται ... ο λαος που σε εξελεξε χαρις στα ψεμματα που του ειπες θα σε στειλει πισω στο γεροκομειο με τα ζομπια του εμφυλιου .. θα ειναι αργα γιατι την ζημια την εκανες στους πολυτεκνους που τους χαρακατηριζεις φασιστες εσυ που σε διορισαν μεσα στην χουντα και χωρις ουτε ενα πτυχιο στο εμπ ... αααα αυτο ειναι μια ασημαντη λεπτομερει οπως ειπες στο σκαι ... δηλαδη σας λενε ψευτες και κλεφτες ????

Mendrinos

Κανένας δεν θα πάρει σεντς παραπάνω ούτε αυτοί με 1η2 παιδιά διότι έχουν βάλει εισοδηματικά κριτήρια κ τεκμήρια τα οποια ευνοούν μόνο τους γύφτους κ τους λάθρο αλλοδαπούς που δηλώνουν 1-2 χιλιάρικα από περιστασιακά εισοδήματα ή μηδενικό εισόδημα και μενουν στα τσαντίρια ή δεν δηλώνουν τόπο κατοικίας.Οταν σου βάζει εισοδηματικό κριτήριο μολις 6000 τον χρόνο συν τεκμήριο διαβίωσης ποιος θα πάρει επίδομα;Δηλαδή αν ο άλλος περνει 500 τον μήνα και μένει σε σπίτι ή έχει ένα ΙΧ επίδομα ΔΕΝ περνει,δηλαδή το παιδί που θα το μεγαλώνει στο πάρκο;Οι άνθρωποι εκτός από ψεύτες,απατεώνες κλέφτες ανθελληνες και προδότες είναι θρασύτητοι και άκρως επικίνδυνοι που θέλουν να διαλύσουν εντελώς τις οικογένειες στην Ελλάδα και να την μετατρέψουν από κυρίαρχη χώρα σε χώρο υποδοχής χωρίς σύνορα

elen

Η υφυπουργος Αντωνοπουλου το ειπε σημερα στον Αυτια που βεβαιως δεν της απαντησε.. Ειπε οτι δεν την απασχολει να μειωσει την υπογεννητικοτητα με επδοματα, γιατι οι οικογενειες πρεπει να σκεφτουν το μελλον των παιδιων που θα φερουν στον κοσμο, μπορουν να εχουν δουλεια? κλπ. Εννοει οτι θελει μια Ελλαδα να μικραινει γιατι εργατικα χερια θα εχουμε και απο τους μεταναστες και απο την αλλη δεν προβλεπεται να γινει καμμια επενδυση να ανοιξουν δουλειες. Το οραμα Τσιπρα Καμμενου αρεσει στους Ελληνες? Αφορα και τους συνταξιουχους και τους εργαζομενους αυτο το οραμα

Ά π

Γιατι μονο η τριτεκνοι δεν θα τους ψυφισουν;αυτοι δεν ειναι κυβερνηση ειναι σατανισμος

τι μας λες πολακη

ο ευγενης ανθρωπος πολακης εκ του ασφαλους του δημοσιου που εργαζεται κοροιδευει τους ιδιωτικους υπαλληλους. θα τον προσλαμβανε οποιοδηποτε ιδιωτικο νοσοκομειο τον χαριτωμενο αυτο ανθρωπο?

Μαχαίρι

στο σώμα του Ελληνισμού, βάζουν με κάθε τρόπο. Τίποτα άλλο δεν θέλουν να κάνουν- κι αυτοί και οι προηγούμενοι και δυστυχώς και οι επόμενοι -.

Τριτεκνη μητερα

Εχουμε 3 παιδια, ειμαστε ιδιωτικοι υπαλληλοι, δουλευουμε απο 19 χρονων, πληρωνουμε φορους οπως ολοι?,εχουμε 1 αυτοκινητο των 14.000 κ στεγαστικο δανειο.και ειμαστε πολλες οικογενειες καπως ετσι.αυτο μας κανει ηλιθιους,κηφηνες,γυφτους η νομιζετε οτι στηριζομαστε στα επιδοματα?εμεις προσφερουμε στην κοινωνια σε ολα τα επιπεδα,δημοσιονομικα με τους φορους μας,παραγωγικα με τη δουλεια μας κ κοινωνικα με τα παιδια μας.ειναι χυδαιο κ ηλιθιο αυτο που λετε,γιατι απο οικογενειες σαν τις δικες μας στηριζεται η ελληνικη κοινωνια.εμεις βαζουμε πλατη στο συνταξιοδοτικο,εμεις στην αμυνα του κρατους,εμεις διατηρουμε την κοινωνικη συνοχη μετα το μεταναατευτικ ο κυμα.το ελαχιστο που οφειλει το κρατος ειναι το οικ.επιδομα το οποιο πρεπει να δινεται σε ολους τους γονεις.ειναι αθλος να μεγαλωνεις παιδια σημερα..

Συμφωνώ σε όλα

ξέχασες μόνο να πεις στον τρόμπα που βρίζει τους τρίτεκνους οτι τα παιδια μας θα πληρώσουν τις εισφορές σαν εργαζόμενοι στο μέλλον για να πάρει σύνταξη μια τρόμπα σαν κι αυτόν που παράγει μόνο αέρα κοπανιστό.

Syriza forever

Επιδοματα θα παιρνουν απο εδω και περα μονο οι αλλοδαποι για να δειξουμε οτι δεν ειμαστε ρατσιστες, επισης μονο αυτοι θα κανουν 3-4-5 παιδια ωστε να εχουμε μελλοντικους ψηφοφορους της αριστερας σε λιγα χρονια που θα μας εχουν για αρχηγους.

Εδω γελαμε

Δεν καταλαβα γιατι επειδη καποιος αποφασισε να κανει 3-4-5 κλπ παιδια να παιρνει επιδομα και οχι αυτος που εχει 1 ή 2 , γιατι οι 3τεκνοι και πολυτεκνοι να διοριζονται και οσοι εχουν 2 οχι αυτα μονο στην Ελλαδα μπορουν να συμβαινουν αν θελεις να κανεις παιδια κανε το γιατι αυτο ειναι σταση ζωης απο το κρατος περιμενεις να στα ταίσει , αν θελετε ισοτητα,το επιδομα θα πρεπει να το παιρνει καθε παιδι ατομικα και το ποσο να ειναι ιδιο ανεξαρτητα απο εισοδηματα των γονεων γιατι καποιοι απλα κανουν παιδια για να παιρνουν επιδοματα και να διοριζονται .

Δ.Μ.

Φίλε μου δεν παίρνω κανένα οικογ. επίδομα, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Το πρόβλημα της υπογεννητικόυητας είναι πιο σημαντικό κι από Μακεδονικό κι από ελληνοτουρκικά κλπ. Λέει ο Θουκυδίδης: άνδρες τείχη και ου πόλεις ουδέ νήες ανδρών κεναί. και για την Ευρώπη κάνεις λάθος, γιατί τα επιδόματα εκεί είναι πολύ υψηλά. Δεν σημαίνει ότι δίνοντας επίδομα αυτόματα αυξάνεται ο πληθυσμός, πρέπει ωστόσο να δοθεί ένα κίνητρο.

Αρχδαμος

Έλα ρε μεγάλε θουκιδιδη ε;μας κολησες στο τείχο όποτε πρέπει να τη κάνουμε κατσίκα

Εδω γελαμε

Το κινητρο πρεπει να ειναι το ιδιο ειτε καποιος εχει 1 παιδι , ειτε 5 παιδια , δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτος που εχει 5 να παιρνει επιδομα και αυτος που εχει 1 οχι , ο ενας θα παιρνει για 5 και ο αλλος για το 1 .Ποιο το παραλογο δεν το καταλαβα και θα το ξαναπω αν εσυ εχεις σταση ζωης να κανεις παιδια κανε το απο το κρατος θα πρεπει να υπαρχει ισοτητα απεβαντι στους πολιτες του .

Κυνικός

Εδώ γελάνε μόνο οι ανόητοι και οι κομπλεξικοί, αγαπητέ, καλή ώρα σαν εσένα. Το Δημογραφικό είναι το αρ. 1 πρόβλημα της χώρας. Η Αθήνα είναι γεμάτη μουσουλμανάκια, και γεμάτη νεαρές μαντηλοκουνέλες. Εισαγωγής Μουζάλα με πιστοποίηση Τσίπρα και Αλ Κάιντα. Αυτοί περιμένεις να φέρουν την κοινωνική συνοχή; Ο Σύριζα είναι ένα ισλαμόφιλο ανθελληνικό καθεστώς, τίποτα άλλο...

Εδω γελαμε

Εσυ σε ποια Ελλαδα ζεις κακομοιρη,και επειδη το δημογραφικο ειναι το Νο1 τι παει να πει θα ταίζουμε τους πολυτετεκνους ρομα κλπ και τους Ελληνες που εχουν 1ή 2 παιδια θα τα αφηνουμε να ψωφανε στην πεινα αντε ρε ξυπνηστε και μη γελατε μονο κοιμησμενοι.

ΝΙΚΟΣ

Αυτή η λάμια είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου ; Αυτό το διχαστικό λαμόγιο δίδασκε φοιτητές με ταξικό πρόσημο, αυτούς που μας ψηφίζουν ; Και μιλάμε για μέλος κυβέρνησης ΟΛΟΥ του λαού υποτίθεται. Φάτε την στην μάπα τώρα.

Εεεε ποτέ

Να σου δίνει να τρως γεμιστά η γρια Θεανώ και να σου κάνει μασάζ ο σιχαμαρος σαλιαρης χουντογερος της Αιγινας!!Πόση ανωμαλία;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akintzi_tsav

«Συνομοσπονδία ή δύο κράτη» η εισήγηση του Τούρκου ΥΠΕΞ - Εγώ δεν φέρνω τέτοια πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί - Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ για τη συνάντηση στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους

8
4434405

Μιλώντας στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής ο πρωθυπουργός είπε ότι η έξοδος από τα προγράμματα στήριξης και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντείνουν τις διαδικασίες για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας

8
syriza-grafeia-koumoundourou_0

«Καλλιεργείται υπέρμετρη αισιοδοξία - Είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια» αναφέρουν σε νέο κείμενο και ζητούν ένα καθαρό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ -  Ευθείες βολές για τον υπουργό Άμυνας - Καταγγέλλουν ερασιτεχνισμούς, επιπολαιότητες, πρακτικές παλαιάς κοπής, πολεμική ορολογία και γραφικότητες!

3
0692ACA9

«Η τουρκική συμπεριφορά δημιουργεί μια ευρύτερη απειλή στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος στην παρέμβασή του