Σενάριο έμμεσης έκδοσης των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία «βλέπει» ο Λοβέρδος

Σενάριο έμμεσης έκδοσης των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία «βλέπει» ο Λοβέρδος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι αυτή η λύση μπορεί να συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

Σενάριο έμμεσης έκδοσης των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία «βλέπει» ο Λοβέρδος
Το σενάριο της έμμεσης έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, μέσω τρίτης χώρας, μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μάλιστα λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Κλείσιμο
Ο κ. Λοβέρδος έδωσε μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα κι από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία
χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λύση αυτή προσυμφωνημένη ήδη από την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η απευθείας έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία έχει απαγορευθεί με τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου
λόγω φόβων ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ανθρώπινη μεταχείριση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως οι οκτώ δεν πρόκειται να εκδοθούν στην Τουρκία, διευκρινίζοντας ότι άσυλο και έκδοση είναι διαφορετικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αντέτεινε πως το άσυλο θα ήταν η λογική λύση με δεδομένο ότι ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε την έκδοση των αξιωματικών, προσθέτοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πει τι πρόκειται να κάνει με τους οκτώ.

Υπενθυμίζεται ότι θετική εισήγηση για χορήγηση ασύλου υπάρχει μόνο για έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, όμως την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσέβαλε την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, οδηγώντας την στο Διοικητικό Εφετείο. Είχαν προηγηθεί επιθετικές τοποθετήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης