Στην επιτροπή Αλιβιζάτου προσβλέπουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς.
«Όλοι ενδιαφερόμαστε για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και στον ίδιο βαθμό. Οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει τρόπος διασφάλισής του. Θα ήταν λάθος λοιπόν να στερήσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να ψηφίσουν» αναφέρουν σήμερα πηγές από το Ποτάμι.
«Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Ν.Αλιβιζάτο, που είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει τις αποφάσεις σταθμίζοντας με προσοχή όλα τα τεχνικά δεδομένα» προσέθεταν.
Όμως, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαυρωτάς άφησε ανοιχτό το θέμα της αποχώρησης, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος.
Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος συνοδεύει σε περιοδεία τον επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη ηγεσίας του υπό διαμόρφωση μεσαίου χώρου Σταύρο Θεοδωράκη, ευρισκόμενος χθες στην πόλη της Καλαμάτας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο εγχείρημα και τις επ’ αυτού διαδικασίες, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αυτός λοιπόν ο φορέας, όταν ψηφίσουν 400.000 ή 500.000 άνθρωποι θα ανοίξει και θα λάμψει. Αν ψηφίσουν 50, 60, ή 80 χιλιάδες, θα είμαστε πάλι εμείς κι εμείς: οι παλιοί βουλευτές, οι παλιοί κομματάρχες, τα παλιά κόμματα, οι τοπικοί παράγοντες, όλοι αυτοί οι γνωστοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτό πρέπει ν’ ανοίξει: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με όλες τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Και κάποιοι από τα παλιά κόμματα και τα παλιά μετερίζια δεν το θέλουν αυτό και παίζουν άμυνα. Προσπαθούν να το αποφύγουν. Δεν θέλουν ν’ ανοίξει στον κόσμο, αλλά να παραμείνει στους κομματικούς μηχανισμούς. Αν όμως παραμείνουμε στους κομματικούς μηχανισμούς, καλή σας νύχτα. Θα κάνουμε δηλαδή, πάλι τα ίδια τα γνωστά: το ίδιο πελατειακό κράτος, τις ίδιες συντεχνίες, τα ίδια κόλπα, «εμείς οι τρεις οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι».