Γεννηματά: Δεν υπάρχει διαφωνία, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψήφο

Γεννηματά: Δεν υπάρχει διαφωνία, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψήφο

«Ακόμα και υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος στην Επιτροπή (σ.σ. Αλιβιζάτου), παραδέχτηκε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει δυο, τρεις και τέσσερις φορές, ή άλλος να πάρει το pin και άλλος να ψηφίσει τελικά» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Δεν υπάρχει διαφωνία, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψήφο
«Είναι πολύ σοβαρό το εγχείρημα που κάνουμε, για να το θέσουμε σε αμφισβήτηση και να πάρουμε τόσο σημαντικό ρίσκο χωρίς εγγυήσεις» υποστηρίζει η κυρία Γεννηματά.

«Ήδη δυο εταιρείες έχουν αρνηθεί να το αναλάβουν» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Επομένως εγώ δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία».


Απόσπασμα από την συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Ρ/Σ «Πατρίδα»:

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δεν υπάρχει διαφωνία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο κ. Αλιβιζάτος δεν δίδονται εγγυήσεις μέχρι σήμερα. 
Κλείσιμο
Ακόμα και υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος στην Επιτροπή, παραδέχτηκε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει δυο, τρεις και τέσσερις φορές, ή άλλος να πάρει το pin και άλλος να ψηφίσει τελικά.

Πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που θα πει να προχωρήσουμε χωρίς εγγυήσεις.

Γι’ αυτό δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά αλλού αυτό το εγχείρημα παρά μόνο στην Εσθονία, με σοβαρότατες κριτικές και εκεί και με υποχρεωτική την αυτοπρόσωπη παρουσία. Αυτό δηλαδή, που εμείς λέμε ως ελάχιστη διασφάλιση διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Επιχειρήθηκε να εισαχθεί  η ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε κρατίδιο της Γερμανίας και το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας την έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία αυτή.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν εφαρμόζεται και κανένα κόμμα, ούτε κανένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα στις διαδικασίες του επέλεξε να το υιοθετήσει.

Είναι πολύ σοβαρό το εγχείρημα που κάνουμε, για να το θέσουμε σε αμφισβήτηση και να πάρουμε τόσο σημαντικό ρίσκο χωρίς εγγυήσεις. Ήδη δυο εταιρείες έχουν αρνηθεί να το αναλάβουν. Επομένως εγώ δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης