Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον απολογισμό του Τσίπρα

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον απολογισμό του Τσίπρα

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας από τους κήπους του Μεγάρου Μουσικής, αφού θεώρησε βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα έχει μνημόνιο το 2018, προχώρησε ως τις εκλογές του 2019, λέγοντας ότι η αναμέτρηση θα έχει ταξικό πρόσημο

Με φόντο τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα,
αλλά και την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα, συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
, όπου αναμένονται τοποθετήσεις για όλα τα ζητήματα της πολιτικής, αλλά και φορολογικής επικαιρότητας.

Χθες ο πρωθυπουργός «διακτίνισε» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο… μέλλον και στην Ελλάδα του 2019. Ο κ.
 Τσιπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, διόλου τυχαία, ανέφερε το επόμενο διακύβευμα των επόμενων εκλογών θέτοντας ξεκάθαρα το δίλημμα «εμείς, η αριστερά» ή «η νεοφιλελεύθερη ΝΔ». 

Μιλώντας από τους κήπους του Μεγάρου Μουσικής, ο πρωθυπουργός, αφού θεώρησε βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα έχει μνημόνιο το 2018, προχώρησε ως τις εκλογές του 2019, λέγοντας ότι η αναμέτρηση θα έχει ταξικό πρόσημο. Όπως δήλωσε ο κ. Τσιπρας, η δική μας κουλτούρα μας διαχωρίζει από τους ακροδεξιούς και φιλελεύθερους φονταμενταλσιτές που κυριαρχούν στη ΝΔ και υπογράμμισε οτι είμαστε η μόνη αριστερά που φτάσαμε στη διακυβέρνηση. Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει τον ταξικό διχασμό στην κοινωνία και υπογράμμισε ότι η σύγκρουση με τους ακραίους φιλελεύθερους θα είναι διαρκής.

«Θα αγωνιστούμε, θα δουλέψουμε σκληρά. Τα δυο χρόνια μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι ουδέτερο. Φέρει πρόσημο. Πρόσημο πολιτικό, πρόσημο κοινωνικό, πρόσημο ταξικό και ιδεολογικό. Και είναι το πρόσημο της αριστεράς, των αξιών και των ιδανικών που μοιράζεται ο προοδευτικός κόσμος αυτής της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «και αυτό το όραμα έχει απέναντι του ένα ανταγωνιστικό σχέδιο: Το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης ελίτ και της ολιγαρχίας του πλούτου, το οποίο εκφράζει σήμερα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη». 

Απο το βήμα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε, παράλληλα, σε απολογισμό πεπραγμένων κατά τη διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προσέδωσε ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο για τα όσα, όπως είπε, έχει επιτύχει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ επιφύλασσε και νέες βολές για τη Δικαιοσύνη. Μιλώντας για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι «παρά την απειρία της, η κυβέρνηση είχε τη σοφία να τραβήξει, αλλά να μη σπάσει στο σχοινί». Επανέλαβε αυτό που είχε πει και στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ότι το 2018 είναι το οριστικό και αμετάκλητο τέλος των μνημονίων, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά».

Ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα των κυβερνητικών στόχων για την επόμενη διετία, έως τις εκλογές του 2019, όπως σημείωσε. «Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα έξω από τα μνημόνια και την ασφυκτική λιτότητα που έφερε την ελληνική κοινωνία στα όρια της. Είναι μια Ελλάδα με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Με ένα μοντέλο βασισμένο στην καινοτομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των μορφών κοινωνικής οικονομίας, τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι μια Ελλάδα που θα έχει κερδίσει τη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας, περιορίζοντας την ανεργία, σε επίπεδα ευρωπαϊκής κανονικότητας. Γιατί ο στόχος μας το 2019 να έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την ανεργία κατά 10 μονάδες από τη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, είναι ένας στόχος ρεαλιστικός. Και φυσικά, με αντίστοιχη αύξηση των θέσεων πλήρους εργασίας και αξιοπρεπούς μισθού, που είναι βασικές προϋποθέσεις για την τόνωση ολόκληρης της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.Ο απολογισμός

Με αναφορές στα χθεσινά του γενέθλια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός: «Είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλιά μου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για τη χώρα, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης για να βγει η χώρα σε ένα χρόνο από τώρα από τη λάσπη». Συνέχισε λέγοντας: «Θεώρησα σκόπιμο να κάνουμε απολογισμό και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ιστορικά και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. περάσαμε δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κοινωνία και πετύχαμε σημαντική απόφαση στις 15 του Ιούνη. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα έγινε θετική είδηση. Ανοίγει ο δρόμος εξόδου από τη θλιβερή για τη χώρα περιπέτεια των μνημονίων. Κι όποιος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα της χαλάρωσης, εγώ θα πω το αντίθετο. Βάζουμε θεμέλιο για καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας». 

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο λαός μας έδωσε εντολή να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βρισκόμαστε στα μισά της θητείας, μιας θητείας που ο λαός μας εμπιστεύτηκε. Δώσαμε μάχη για να διεκδικήσουμε καλύτερη συμφωνία και πλαίσιο. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε και για κάτι ακόμη: για την προοπτική να υπάρξει κυβέρνηση θεμελιωμένη στην κοινωνική ευαισθησία. Ακόμη κι αν μας βομβαρδίζουν με σχήματα περί αριστείας, αυτοί που θεωρούν περίπου κληρονομικό τους δικαίωμα την εξουσία, αυτοί που βρέθηκαν με αμύθητες περιουσίες, οι τεχνοκράτες που μαγείρευαν νούμερα για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, οι τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με αέρα, όλος αυτός ο εσμός έχει τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση του λαού μας».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άλλαξε την εικόνα της χώρας στην Ευρώπη, έκανε εκ νέου αναφορά στη συγκρότηση της συμμαχίας των χωρών του Νότου και υποστήριξε ότι πλέον ο λαός μας δεν αναφέρεται ως «τεμπέλης» αλλά ως λαός που υπέφερε δυσανάλογα. «Η κυβέρνηση είχε παρά την απειρία της, τη σοφία μέχρι που να τεντώσει το σχοινί ώστε αυτό να μη σπάσει», είπε. «Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στον τομέα της οικονομίας, επιτύχαμε τους στόχους του προγράμματος, επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης. Όλα αυτά έγιναν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους κοινωνικά αδύναμους. Το πολιτικό σύστημα, λίγο πριν τα μνημόνια, κατάφερε να βάλει τη χώρα στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Εμείς επιστρέψαμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Είμαστε εμείς που επί των ημερών μας είδαμε τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Είμαστε εμείς που είδαμε την Ελλάδα να επιστρέφει στις αγορές χρήματος»

Πανηγυρισμοί για την ανεργία

Προχωρώντας πέρα από τον τομέα της οικονομίας, ο κ.Τσίπρας «πανηγύρισε» στη συνέχεια για τον περιορισμό, όπως είπε, της ανεργίας κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες- χωρίς βεβαίως να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας αφορούν ελαστικές μορφές απασχόλησης. «Καλύψαμε το ένα τρίτο της καταστροφής, Μένει πολύς δρόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό το δρόμο. Εύκολα χάνονται οι θέσεις εργασίας, δύσκολα κερδίζονται. Εθνικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της εργασίας», είπε.

Για την Υγεία

«Διαμορφώνεται θετική τάση που επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία του Απριλίου που δείχνουν ανάκαμψη των θέσεων πλήρους απασχόλησης. Εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας στον τομέα της αδήλωτης εργασίας. Ενας δεύτερος σημαντικός άξονας της δουλειάς μας είναι στον τομέα της Υγείας. Θέλω να αναφερθώ σε παρέμβαση που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει- την πρόσβαση στην περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστων, που δεν ήταν εύκολη μάχη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των βεβαιωμένων χρεών πολιτών στην υγεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά στις προσλήψεις στην Υγεία, αλλά και στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Επανέλαβε ότι αυξήθηκαν οι θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στον κυβερνητικό στόχο να καλύπτονται 500.000 παιδιά με γεύματα στα σχολεία. 

Συνεχίζοντας το απολογισμό πεπραγμένων ανά τομέα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης καθιστά την Ελλάδα αναγνωρισμένο πόλο σταθερότητας και ειρήνης. «Δεν κάνουμε πίσω στα εθνικά θέματα και τις κόκκινες γραμμές», πρόσθεσε.Για το προσφυγικό

Κάνοντας ειδική αναφορά στο προσφυγικό, ο κ.Τσίπρας είπε ότι κληθήκαμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε μια ακραία κατάσταση, στη βάση του ανθρωπισμού, που δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Είχαμε τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών. Γίναμε αντικείμενο επαίνων από τη διεθνή κοινότητα, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Λέσβο και να αναφέρω και την παρουσία του προέδρου Ομπάμα. Η Ελλάδα έδωσε δύσκολη μάχη απέναντι σε ξενοφοβικές αντιλήψεις

Ως μεγάλη παρέμβαση χαρακτήρισε το νόμο για την ιθαγένεια, που όπως είπε, αποκατέστησε μια μεγάλη αδικία απέναντι στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ. 

Νέες βολές για τη Δικαιοσύνη

Απομένουν, είπε ο κ. Τσίπρας, δύο χρόνια έως τις εκλογές του 2019, πράγμα που επιβάλλει το σχεδιασμό της Ελλάδας του μέλλοντος. «Ποιά θα είναι η Ελλάδα τότε και ποια θα είναι η Ελλάδα για την οποία θα διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού; Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα δίκαιη, προοδευτική, έξω από τα μνημόνια και τη λιτότητα που έφερε την κοινωνία στα όριά της. Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στην καινοτομία που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα. Είναι μια Ελλάδα που θα έχει κερδίσει τη μάχη, περιορίζοντας την ανεργία σε ευρωπαϊκά επίπεδα- ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε την ανεργία κατά 10 μονάδες από τη στιγμή που αναλάβαμε και είναι στόχος ρεαλιστικός. Η Ελλάδα το 2019 όταν θα ζητάμε την ψήφο του λαού, θα είναι μια Ελλάδα με γερό σύστημα υγείας, με νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που το σχολείο δεν θα είναι εξεταστικός προθάλαμος. Θα είναι μια Ελλάδα με περισσότερη δημοκρατία και σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής, τόσο για το κοινοβούλιο, όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα είναι μια Ελλάδα που θα προστατεύει αυτούς που θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Θα έχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που δεν θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών, που δεν θα αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών και όσοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα».

Επίθεση στη ΝΔ 

Ο πρωθυπουργός συνέχισε με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ.Μητσοτάκης επιδιώκει τον ταξικό διχασμό στην κοινωνία. Το δικό μας όραμα θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους νέους ν εργασθούν, εδώ στη χώρα μας. Η ΝΔ θέλει να απαξιώσει τα πανεπιστήμια. Θέλουμε να μπει τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μέσων ενημέρωσης. Το σχέδιο της ΝΔ δεν είναι τίποτ΄άλλο από επιστροφή στο παρελθόν. Η αντιπολίτευση βρίσκεται διαρκώς σε μανιασμένη στάση, αντιπολιτευτικό αμόκ. Εμείς ασκούσαμε σκληρή αντιπολίτευση προτρέποντας την τότε κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και τους δανειστές μας. Αυτοί ζητούν από τους εταίρους και τους δανειστές να αντισταθούν στην ελληνική κυβέρνηση. Εμείς δεν ζητήσαμε από τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους από το πολιτικό σύστημα. Η σύγκρουση με τους ακραίους φιλελεύθερους θα είναι διαρκής. Είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε πολιτικά, δεν θα ανεχθούμε χυδαιότητα και λαϊκισμό. 

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής

Σε δηλώσεις του για το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα γίνουν στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εξόδο στις αγορές και την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το σχέδιό μας για τη μεταμνημονιακή εποχή».


ΣΧΟΛΙΑ (27)

σιχαμενε τσιπρα

σιχαμενε τσιπρα παρε τους βουλευτες σου, τον καμμενο και τους εφοριακούς ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

Λόγια

Λόγια, λόγια αριστερά λαμόγια!!!!! ΑΛΛΆ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΈΠΕΣ!!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑΞΙΚΗ.ΜΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΚΑΣ ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5600.ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΤΣΙ?

Γιωργος

Για ποιο θεμα συνεδριαζετε συντροφια που καθε λιγο και λιγακι συσκεπτεσθε για να μην σκεφτεστε?Αριστερα και επικοδομητικη σκεψη ειναι εννοιες αντιθετες.Εσεις ειστε μονο για καταστροφες και παρακωλυση καθε επενδυσης.Σταματειστε πλεον τις φιεστες και τις θεωριες περι δηθεν ανακαμψης της οικονομιας και καντε μας την χαρη να εξαφανιστειτε .

ΒΛΗΤΑ

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑ@@@@Σ ?

tsipra

Τσιπρα εχεις αποδειξει ποσο πορωμένα κορακια ειστε οι αριστεροι

Βαγγελης

Αμα εισαι τοσο ηλιθιος που να λες κανουμε στροφη 360 μοιρων δεν ειναι παραδοξο το οτι καρφωνεσαι μονος σου, μεσα στις ασυναρτησιες που λες : "Βάζουμε θεμέλιο για καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας..." Και βεβαια το ξερουμε ρε τσιπρακο οτι φροντιζεις για τα παιδια σας.Αρχιζοντας απο τον Ερνεστο που παει στο καλυτερο ιδιωτικο σχολειο της Αθηνας ενω για τα παιδια του λαου υπαρχουν τα υποβαθμισμενα λογω λαθρομεταναστων και Γαβρογλου (το ξερεις ρε γαιδουρι οτι τα παιδια της βασιλισας της Ολλανδιας πανε σε Δημοσιο????) και συνεχιζωμε με Νοτοπουλου,Καρανικα,τον εραστη της Δουρου κλπκλπ Αν δεν ησουν ΤΟΟΟΟΣΟ ηλιθιος θα ελεγες δημιουργουμε καλυτερο μελλον για τα παιδια της Ελλαδος.Και επιπλεον πως μπορεις με αυτο το χαχανουλικο υφος να λες "δεν θα ανεχθούμε χυδαιότητα και λαϊκισμό"οταν εισαι ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ υπηρξε ποτε στην Ελλαδα??

παρακρατικωνας

Εκει μεσα ειναι ολοι οσοι ψηφισαν και στηριξαν μνημονια , εβαλαν δυσβασταχτους φορους στους εργαζομενους , εκοψαν επιδοματα φτωχων ανυμπορων ανθρωπων , κοροιδεψαν τον λαο με χυδαιο τροπο . Που ειναι .. ρε παιδια ο περιβοητος Ρουβικωνας να κανει καμμια παρεμβαση ? Παλλικαρακια , οι δημοσιογραφοι του Πρωτου Θεματος δεν ψηφισαν μνημονια ουτε επεβαλαν σκληρους φορους στον λαο , αυτο το εκανε το αγαπημενο σας κρατος και η κυβερνησουλα σας του συριζα.. Αλλα εκει δεν εχει ψευτοτσαμπουκαδες ε , θα σας κοπει το χαρτζηλικι απο τον Τοσκα? Σε οσους κανουν κριτικη στην κυβερνησουλα και στο κρατος του συριζα πατε με σφυρια και βαριοπουλες ενω οταν προκειται για συγκεντρωμενους ολους τους μνημονιακους συριζοχιμπατζηδες , το πολυ πολυ κανα χαρτακι για ξεπλυμα? Α ρε παρακρατος.

χαιβανια

Οπως βλεπετε εχει χωριστει στα τρια η επιτροπη του συριζα. Αριστερα ειναι αυτοι που γλυφουν τον Τσιπρα για να τους διορισει στο δημοσιο . Στο κεντρο βρισκονται οι αετονυχηδες που δουλευουν προγραμματακια ΕΣΠΑ και αλλα προγραμματα μασουλωντας τον κρατικο προυπολογισμο. Και δεξια οι σανοφαγοι που πιστεψαν πως ο Τσιπρας θα τους καταργησει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκισει με ενα νομο και ενα αρθρο τα μνημονια-)) Περαστε μια βολτα απο γραφεια πολιτικων του μνημονιακου μορφωματος συριζα να δειτε καργα αιτησουλες να παρουν κανα ΕΣΠΑ η να μπουν σε κανα ερασμους χωρια φυσικα τα λαμογια επαγγελματιες αντιρατσιστες των ΜΚΟ που εκμεταλευονται τον ανθρωπινο πονο καοι δυστυχια για να βγαλουν λεφτα. Αυτη ειναι η ριζοσπαστικη αριστερα και ο συριζα που.. θα σας εσωζε απο τα μνημονια . Περαστικα σας.υγ. Μην κανετε αρνητικο σχολιο για το κρατος του συριζα και την κυβερνηση , καραδοκει ο Τοσκας με τους Ρουβικωνες.

Υδραιος

Εμετικός, τίποτα άλλο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να «ξηλώσει» τα επιδόματα, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

19
gallop0

Marc: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4% - MRB: Μπροστά με 29% η ΝΔ, στο 22,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα και στις δύο δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ - Μεγάλη η διαφορά για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην παράσταση νίκης

11
mitsotakis_thessaloniki_art

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε άνοιγμα στους νέους, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για συστράτευση και ζήτησε να μην πάει χαμένη καμία ψήφος - Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών - «Διατηρώ το δικαίωμα του βέτο για την είσοδό τους στην ΕΕ» είπε

13