Κουμουτσάκος για Βοτανικό: Άβατα για την ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ανεκτά

Κουμουτσάκος για Βοτανικό: Άβατα για την ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ανεκτά

«Σε καμιά δημοκρατική χώρα δεν είναι νοητή η απουσία του Κράτους, του νόμου και της τάξης από οποιαδήποτε περιοχή ή γειτονιά. Είτε αυτή λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Βοτανικός»

Κουμουτσάκος για Βοτανικό: Άβατα για την ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ανεκτά
Την αντίθεσή της στην κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος,
ανέφερε ότι «σε καμιά δημοκρατική χώρα δεν είναι νοητή η απουσία του Κράτους, του νόμου και της τάξης από οποιαδήποτε περιοχή ή γειτονιά. Είτε αυτή λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Βοτανικός». 

«Άβατα για την ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ανεκτά. Καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είτε στρέφονται εναντίον του Κράτους, είτε επιχειρούν να το υποκαταστήσουν», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για να καταλήξει:
Κλείσιμο

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων».

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Ελληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Ελληνες». Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης