Θεοδωράκης: Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;

Θεοδωράκης: Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;

Οι καταληψίες, όπως μου λένε φίλοι που περνούν από την περιοχή, υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που κάνουν έλεγχο στοιχείων σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο, έγραψε ο πρόεδρος του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;
Υπέρ του δικαιώματος των μουσουλμάνων για ένα χώρο λατρείας στην Ελλάδα, όπως ακριβώς έχουν και οι χριστιανοί τις εκκλησίες, τάχθηκε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης γράφοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν μπορεί, και εδώ, να είναι η αρνητική εξαίρεση στο σύγχρονο κόσμο».

Η ανάρτηση έγινε με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάληψη χώρου στον Βοτανικό από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Παρ' όλα αυτά, στην ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του Ποταμιού, ισχυρίζεται ότι, «όπως του λένε φίλοι που περνούν από την περιοχή», άνθρωποι με στρατιωτικές σχολές, κάνουν face control σε όποιον προσπαθήσει να μπει στο χώρο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«
Επιμένουν κάποιοι να αντιδρούν στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους. Ανάμεσα τους και κάποιοι ιεράρχες, προσφέροντας έτσι, κάκιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί, και εδώ, να είναι η αρνητική εξαίρεση στο σύγχρονο κόσμο. Όπως απαιτούμε να υπάρχουν και να προστατεύονται οι χριστιανικές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο έτσι πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους μουσουλμάνους που ζουν ανάμεσα μας να έχουν έναν τόπο λατρείας δημόσιο και ανοιχτό και να μην καταφεύγουν σε υπόγεια και αποθήκες.

Και το κράτος θα πρέπει άμεσα να απομακρύνει όλους αυτούς που μήνες τώρα εμποδίζουν τις εργασίες για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα. Οι καταληψίες - όπως μου λένε φίλοι που περνούν από την περιοχή – υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που κάνουν έλεγχο στοιχείων σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο! Ένα ακόμη κράτος εν κράτει στην Αθήνα με τους αρμόδιους να διστάζουν – και εδώ! – να εφαρμόσουν το νόμο.
Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;
Κλείσιμο
»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης