Πόθεν έσχες: Έσβησαν για πρώτη φορά τις διευθύνσεις των ακινήτων που κατέχουν οι βουλευτές

Πόθεν έσχες: Έσβησαν για πρώτη φορά τις διευθύνσεις των ακινήτων που κατέχουν οι βουλευτές

Πλέον υπάρχει «λευκό» στα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών

Πόθεν έσχες: Έσβησαν για πρώτη φορά τις διευθύνσεις των ακινήτων που κατέχουν οι βουλευτές
«Πρώτη φορά Αριστερά» και στον τρόπο δημοσίευσης των πόθεν έσχες
των εθνοπατέρων!

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά και έπειτα από εμφανή παρέμβαση σβήστηκαν από τις
δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών
Κλείσιμο
, που δόθηκαν σήμερα από τη Βουλή
στη δημοσιότητα, μέχρι και οι... γεωγραφικές συντεταγμένες της ακίνητης περιουσίας των εκπροσώπων του Έθνους!

Με βάση την αριστερή αντίληψη περί ενημέρωσης της κοινής γνώμης, υπάρχει πλέον «λευκό» στα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών.

Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι να μην γνωρίζουν οι πολίτες εάν ένας εκπρόσωπός τους διαθέτει ή απέκτησε ακίνητο στην πιο ακριβή ή στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας ή του εξωτερικού, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στην ίδιο πνεύμα απαλείφθηκαν και οι αριθμοί νηολογίου και κυκλοφορίας σκαφών και οχημάτων των βουλευτών.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται όμως από την έκταση της παρέμβασης αυτής συσκοτίζοντας όλο το φάσμα της ακίνητης περιουσίας των βουλευτών είναι πολλά βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 και 3 του Ν.3213/2003 όπως αντικαταστάθηκε με το αρθ. 223 Ν.4281/2014 οι δηλώσεις των βουλευτών "υπόκεινται σε δημοσιοποίηση στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 3Α, ο οποίος καθορίζει το αντικείμενο της δημοσιοποίησης και ιδίως τη μορφή, τον τύπο, τα προς δημοσίευση συγκεντρωτικά ή μη στοιχεία, τη χρονική διάρκεια της ανάρτησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Από τη δημοσιοποίηση εξαιρούνται σε κάθε περίπτωση εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να προκαλέσουν βλάβη στη ζωή ή την περιουσία του δηλούντος και της οικογένειας του(όπως διεύθυνση κατοικίας, αριθμοί κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων, φορολογικά στοιχεία, κλπ)".

Παρά τα όσα συγκεκριμένα ορίζει η νομοθεσία, στις δημοσιοποιημένες δηλώσεις πόθεν έσχες δεν απαλείφθηκε μόνο η διεύθυνση κατοικίας των δηλούντων αλλά όλα τα στοιχεία όλων των ακινήτων των εκπροσώπων της Βουλής! Για παράδειγμα, στην περίπτωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη δεν απαλείφθηκε μόνο η διεύθυνση της κατοικίας του αλλά και όλα τα στοιχεία του νομού, του δήμου και της τοποθεσίας και των 51 ακινήτων που διαθέτει ο ίδιος και η σύζυγός του. Μεταξύ αυτών,αγροτεμάχια, βοσκότοποι,οικόπεδα,αποθήκες και  καταστήματα. Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή όλο το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων των 300 της Βουλής δεν έχει πλέον γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης