«Αν πέσει ο Τσίπρας...»

«Αν πέσει ο Τσίπρας...»

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που διανεμήθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα στελέχη του κόμματος και ειδικά σε εκείνα της Ενωτικής Κίνησης που θεωρούνται ο σκληρός πυρήνας των προεδρικών - Η γραμμή που δόθηκε μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις άξονες: «Θα χάσετε τις θέσεις σας, θα διωχθείτε όπως μετά τον Εμφύλιο και εάν χάσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίτε εσείς»

Καμπανάκι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους επιδεικνύουν διαχειριστική αδυναμία, δυσκολία να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους ρυθμούς της διακυβέρνησης, αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά στον... κόσμο τους χτυπά η ηγεσία του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν προσκόμματα και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.

Η έκκληση της ηγεσίας είναι δραματική και προειδοποιητική ταυτόχρονα, καθώς αυτό το διάστημα όχι μόνο τρίζει η κυβερνητική συμμαχία με τον κ. Πάνο Καμμένο, αλλά φαίνεται και συνολικότερα το κυβερνητικό έργο να έχει βαλτώσει, χωρίς ρυθμό, βηματισμό και εμφανή αποτελέσματα.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποστείλει την περασμένη Τετάρτη στα στελέχη της προεδρικής φρουράς ένα πύρινο άρθρο (από την ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου) με τίτλο «Αν πέσει ο Τσίπρας». Ουσιαστικά το άρθρο περιγράφει εικόνες από ένα ζοφερό, για τον ΣΥΡΙΖΑ, μέλλον, αφού αναφέρει τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ήττας του κόμματος και απομάκρυνσης από την εξουσία. Δείχνει σαν να επιδιώκει να ξυπνήσει μνήμες από τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς και τον κίνδυνο επιστροφής στην άγονη γραμμή του πολιτικού σκηνικού, φέρνοντας το κάθε στέλεχος μπροστά σε μια τέτοια μελανή προοπτική και στην ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του.Διόλου τυχαίο το timing
Η αποστολή κειμένων και διαφόρων άρθρων είναι καθιερωμένη δουλειά των κομματικών μηχανισμών - και δεν απαντάται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρόκειται για εσωτερική διαδικασία, κατά την οποία οι υπεύθυνοι για την πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία των στελεχών αποστέλλουν σχεδόν κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα ενίοτε ενημερωτικά σημειώματα με τη γραμμή και τα επιχειρήματα για τις κινήσεις και τις επιλογές της ηγεσίας. Αποδέκτες είναι μερικές εκατοντάδες ή και λίγες χιλιάδες επίλεκτα στελέχη, απόλυτα πιστά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, που συγκροτούν τον πυρήνα της Ενωτικής Κίνησης, της πλειοψηφικής προεδρικής τάσης στο κόμμα. Τα ενημερωτικά αυτά σημειώματα χρησιμεύουν όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και κατά της αμφισβήτησης εκ των έσω - όπως παλιότερα της Αριστερής Πλατφόρμας και κυρίως κατά της κίνησης των «53+».

Ούτε το άρθρο, ούτε ο χρόνος της αποστολής επελέγησαν τυχαία. Την περασμένη Τετάρτη ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο της η σύγκρουση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τύχη της κυβέρνησης, κάτι που υπενθύμιζε στην Κουμουνδούρου με έντονο τρόπο ότι ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος και περιορισμένος και η παρουσία στην εξουσία δεν θα διαρκέσει αιώνια! Το, δε, περιεχόμενο του άρθρου αποτελεί ένα χαστούκι σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ ονειροβατούν και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις. Τους επισημαίνει ευθέως ότι εάν πέσει η κυβέρνηση, αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους και τους προειδοποιεί ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα τους συμπεριφερθούν εκδικητικά, ρεβανσιστικά και με εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις.Το άρθρο αναδεικνύει -σκόπιμα προφανώς- τον ρόλο του κ. Τσίπρα, καθώς αναφέρει διαρκώς την προειδοποίηση του τίτλου «Αν πέσει ο Τσίπρας». Αποκαλύπτει δηλαδή τον ισχυρό προσωποπαγή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ταυτόχρονα επικεντρώνει στην αυτοκριτική και στις ευθύνες ενός εκάστου στελέχους του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «αν πέσει ο Τσίπρας δεν θα φταίνε οι άλλοι». Ποιοι θα φταίνε; Στο σημείο αυτό το άρθρο περιγράφει μερικές από τις βασικές παθογένειες, ψευδαισθήσεις και ανεπάρκειες του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστική η κατακλείδα του κειμένου, στην οποία πολλοί εκ του παραδοσιακού κομματικού μηχανισμού θα πρέπει να είδαν και τον εαυτό τους: «Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση, αλλά πράξη και ουσία γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των πολιτών. Θα φταίνε δηλαδή όσοι θα πράξουν αυτό για το οποίο τους κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα επί 40 τουλάχιστον χρόνια. Αν πέσει ο Τσίπρας, θα έχει χαθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν θα φταίνε οι άλλοι».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το περίφημο άρθρο-συναγερμό που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου:
«Αν πέσει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα θα αλλάξουν μονομιάς οι γενικοί γραμματείς, τα στελέχη της κυβέρνησης και οι πρόεδροι οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου με αυστηρά κομματικές επιλογές και θα φαίνεται ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό σε σχέση με το γεγονός ότι η νυν κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει όλα αυτά τα πρόσωπα, 14 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Αν πέσει ο Τσίπρας, την πρώτη εβδομάδα θα διοριστούν 71 νέοι διοικητές νοσοκομείων με συνοπτικές διαδικασίες και αυστηρά κομματικά κριτήρια και δεν θα προσπαθούν έναν χρόνο μετά τις εκλογές να ορίσουν νέους, εφαρμόζοντας αξιολόγηση ή διατηρώντας κάποιους από αυτούς που διόρισαν οι προηγούμενοι αλλά κρίθηκαν επαρκείς. Και στην Εκπαίδευση μέσα σε λίγες ώρες θα έχουν τοποθετηθεί με κομματικά κριτήρια οι επιλογές της νέας κυβέρνησης, αν και αρκετοί είναι ήδη στη θέση τους αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε με την πολιτική του να “νομιμοποιήσει” τις περισσότερες κομματικές επιλογές της περιόδου Σαμαρά - Βενιζέλου και δέχθηκε μάλιστα δημόσια κριτική γιατί δεν τις διατήρησε όλες.(...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, τις πρώτες ημέρες της επόμενης κυβέρνησης, το πρωθυπουργικό γραφείο, η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, τα υπουργικά και τα βουλευτικά γραφεία θα στελεχωθούν με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων, όλοι τους αυστηρά κομματικοί, που θα στήσουν από την πρώτη τους μέρα τα πελατειακά τους δίκτυα και κανείς δεν θα ενοχληθεί ούτε θα σοκαριστεί αν διαπιστωθεί ότι “διορίζονται” τα “δικά μας παιδιά”.

Αν πέσει ο Τσίπρας, μέσα σε λίγες ημέρες θα έχει βρεθεί νομοθετική λύση για τα προβλήματα του MEGA, του ΔΟΛ και όλων όσοι έχουν χαρακτηριστεί “νταβατζήδες” από τον συντηρητικό χώρο και την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες θα ενισχύσουν άμεσα τις ζημιογόνες επιχειρήσεις των ΜΜΕ, όλοι οι φιλικοί επιχειρηματίες θα πάρουν νέα τεράστια θαλασσοδάνεια, οι εισαγγελικές αρχές θα κατεβάσουν ταχύτητα στη διερεύνηση των μεγάλων πολιτικοοικονομικών σκανδάλων που θα καταλήξουν στο αρχείο, ο νόμος για τις άδειες των ΜΜΕ δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, το μονοπώλιο της Digea θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και “όλες οι κοινωνικές ομάδες” θα έχουν ηρεμήσει επειδή θα συνεχίσουν να βλέπουν απρόσκοπτα τους παρωχημένους αστέρες του lifestyle των 90s να ξεπλένουν τη διαπλοκή από τους τηλεοπτικούς δέκτες με πλούσια μπούστα και ξανθές ανταύγειες. (...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, η αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου θα είναι λυσσαλέα και ρεβανσιστική με όρους, περίπου, μετεμφυλιακούς, αφού θα έχει δικαιωθεί η “κυρίαρχη ιδεολογία” και θα έχουν επιβεβαιωθεί τα σενάρια της παρένθεσης.

Αν πέσει ο Τσίπρας  δεν θα φταίνε οι άλλοι... (...)

Αν πέσει ο Τσίπρας, θα φταίει ο ίδιος ο κομματικός του χώρος γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία που ζήτησε για να στρίψει το τιμόνι αριστερά.

Θα φταίνε όσοι δεν έχουν καταφέρει να στελεχώσουν επαρκώς τις θέσεις ευθύνης και κυρίως τα υπουργεία με ικανό αριθμό αποτελεσματικών στελεχών, κάποιοι από τον φόβο ότι το σύστημα της διαπλοκής θα τους κατηγορήσει ότι “βολεύουν” τους φίλους τους, λες και είναι υποχρεωμένοι να αντλούν τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες τους από την ΟΝΝΕΔ Βορείων Προαστίων ή την ΠΑΣΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. (...)

Θα φταίνε όσοι έχουν επιτρέψει επί τόσους μήνες να συνεχίζονται πολιτικές και πρακτικές του παλαιοκομματισμού (ή αυτού που ονομάζουμε παρακράτος), μην μπορώντας να πολεμήσουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές με το όπλο της εξουσίας.

Θα φταίνε όσοι γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει να κυβερνήσουν και διαπιστώνουν μετά από 14 μήνες ότι το κράτος είναι γραφειοκρατικό, ότι η διοίκηση αντιστέκεται στις τομές, ότι η αποστολή τους είναι τιτάνια κ.λπ., περιγράφοντας ακριβώς αυτό που γνωρίζει και ένα μικρό παιδί αλλά θεωρητικά είχαν το πλάνο να το ανατρέψουν. (...)

Οπως πολύ σωστά ειπώθηκε, παρότι ενόχλησε, η κυβέρνηση δεν θα πέσει ούτε από το Ασφαλιστικό, ούτε από το Φορολογικό, ούτε ακόμη-ακόμη επειδή εφαρμόζει Μνημόνια όπως και οι προηγούμενοι. Αν πέσει θα συμβεί επειδή δεν μπορεί να χειριστεί την καθημερινότητα, να διαχειριστεί την εξουσία και να απευθυνθεί στις δυνάμεις της κοινωνίας που μπορούν να εισφέρουν κάτι θετικό, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης (αφού είναι σαφές ότι τα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων δεν επαρκούν για ποσοτικούς και -τελικά- ποιοτικούς λόγους), με προϋπόθεση την ηθική ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα.

Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση αλλά πράξη και ουσία, γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των πολιτών. Θα φταίνε δηλαδή όσοι θα πράξουν αυτό για το οποίο τους κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα επί 40 τουλάχιστον χρόνια.

Αν πέσει ο Τσίπρας, θα έχει χαθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν θα φταίνε οι άλλοι».

ΣΧΟΛΙΑ (225)

ξουτ

Ρε πέσε εσύ και τι σε νοιάζει ένας μΠόρσεβικος λιγότερος

Ροζαλίες...

Να παρακαλάτε να πέσει μόνος του !!! Να φοβάστε μην τον ''πέσει'' ο λαός γιατί τότε φίδι κολοβό που σας έφαγε !!!

Γιωργάκης

Συμφωνώ απολύτως. Να ξεφορτωθούμε τους άσχετους κοπρίτες, και να έρθουν οι κοπρίτες που ξέρουν τι τους γίνεται. Γιατι είναι ηλίου φαεινότερο πως χωρίς κοπρίτες δεν κάνουμε.

yiannis

Βεβαιως βεβαιως να γκρεμοτσακιστει,αλλα πεφτοντας μη βρει κανενα πορτοφολι ο κωλοφαρδος.!

Τώρα όχι

Θα βρεί αλλά θα είναι άδειο γιατι τώρα πιά είναι καντέμης.

μια αλήθεια

Το να μετανιώνει κάποιος επειδή ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ , είναι απολύτως λογικό. Νοσηρό και απολύτως αποτρόπαιο όμως είναι οταν κάποιος που ψηφίζει 50 χρόνια ΝΔ να βιάζεται να το ξανακάνει.

Να πέσει...

Να πέσει να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ και να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

amerikanos

αν πεσει ο τσιπρας η σβιγγου θα παει στο σχιστο να μεινει με τα αραπια ...γιατι ο αγαπητικος θα πηλαλησει .....

Ας πέσει

Να πέσει όποτε γουστάρει. Αλλά να με ειδοποιήσει απο πρίν να μαζέψω την τέντα.

Αν πέσει ο Τσίπρας

Ο ήλιος θα ανατέλει απο την δύση , θα μας βρουν οι 7 πληγές του Φαραώ και θα χαθεί σαν νέα αντλαντίδα η πελοπόννησος.... Ρε ουστ απ εδώ, καραγκιόζηδες. Να πέσει και να τσακιστεί να φύγει από την χώρα, ο λακές ===> #na_pesei_tora_o_tsipras

Ο χύμας

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ το ενδιαφέρον... της εδώ ιστοσελίδας ( είναι πολλά τα λεφτά Άρη...), να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός. Ωστόσο, απορώ ποια θα είναι η διαφορά, αφού και ο Τσίπρας υποταγμένος είναι κι αυτός και ασκεί τη πολιτική της καταστροφής, αυτή δηλαδή που προς τιμή του ο Κυριάκος, δήλωσε ότι θα εφαρμόσει κι αυτός (θέλει το λαό να υποφέρει με μνημόνια αλλά το λέει ρε παιδί μου, δε ντρέπεται που είναι Γερμανόφιλος κτλ...) Μάλλον το άρθρο αναφέρεται στα γνωστά κοτόπουλα ψηφοφόρους που δεν έχουν πάρει χαμπάρι, ότι είτε έτσι είτε γιουβέτσι, είμαστε τελειωμένοι με όλους αυτούς τους προδότες...

Ζίου Ζίτσου

Δηλαδή, φωτεινέ παντογνώστη, πρίν από ένα χρόνο είχες κλειστές τράπεζες, 3ο μνημόνιο, 50 + χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες, τσεκούρωμα συντάξεων και μισθών, αύξηση φορολογίας, μείωση ανάπτυξης, γκαρσόνια για συμβούλους??? Πες μας ρε φίλε γιατί θα μας τρελάνεις. Υπήρχε τουλάχιστον τέτοια ένδειξη? Όχι, δεν είναι το ίδιο, είναι τρείς χειρότερα και αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ε ναι λοιπόν, αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στο κακό και το επικίνδυνο θα πάρω το πρώτο.

Φάε εσύ το σανό σου τώρα

από το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς περάσαμε στο όλοι ίδιοι είναι και δεν θα αλλάξει τίποτα. Οπότε ας αφήσουμε τους ψεύτες και προδότες να κυβερνάνε. Μια χαρά έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο η κυβερνητική προπαγάνδα. Κοιτάξτε τώρα να ξεκουμπιστείτε άμεσα γιατί αλλιώς προβλέπονται στρατοδικεία. Και να σας δω στην παρέλαση θέλω. Θα έχει κάγκελα? Να βάλετε να παρελάσει το 5ο σύνταγμα καταδρομών Πακιστάν και το 3 Σύνταγμα πεζικού Αφγανιστάν. Να αισθανείτε και εσεςι υπερήφανοι. Προδότες ξεφτιλισμένοι.

Συριζόπληκτος

Μη φοβάσαι σύντροφε, δεν πρόκειται να πέσει ούτε σε πενήντα χρόνια. Αρκεί να εκτοπίσουμε κάποιους αντιφρονούντες, να εκτελέσουμε κάποιους άλλους, να εξαφανίσουμε αρκετούς, να βάλουμε κάμερες και να ελέγχουμε τους υπόλοιπους, να ελληνοποιήσουμε όλους τους μετανάστες δίνοντάς τους και από ένα σπίτι, να διορίσουμε δικά μας παιδιά στις ένοπλες δυνάμεις κλπ. κλπ. Τα έχουν δοκιμάσει και άλλοι, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Μέχρι δεκάμετρους αδριάντες τους είχαν φτιάξει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_kikilias_mian

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα 1.500 προσλήψεις αστυνομικών - Την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

4
4847119

«Η Νέα Δημοκρατία γύρισε τα ρολόγια της δημόσιας διοίκησης χρόνια πίσω, στις εποχές που βασίλευε η αδιαφάνεια» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση αναφερόμενη στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς

4
2499969

«Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών - Αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών

5