Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποιος είναι ο Αυστριακός ΥΠΕΞ που θέλει να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποιος είναι ο Αυστριακός ΥΠΕΞ που θέλει να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα

Είναι 29 ετών, δεν έχει πάρει ακόμα το πτυχίο της Νομικής και έχει αδυναμία στις... τρίχες - Σε ηλικία 27 ετών κατέκτησε τον τίτλο του νεαρότερου υπουργού της Αυστρίας

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποιος είναι ο Αυστριακός ΥΠΕΞ που θέλει να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα
Δεν έχει τελειώσει τη Νομική, δεν καπνίζει γιατί έχει άσθμα και το πρώτο πράγμα που κοιτάζει στις γυναίκες είναι τα μαλλιά. Οι τρίχες, εξάλλου, είναι η αδυναμία του. Αν δεν βάλει τζελ στα μαλλιά του, δεν βγαίνει έξω από το σπίτι του. Αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας τον Δεκέμβριο του 2013, μετά την επίτευξη μεγάλου συνασπισμού από τους Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα - τους δύο σχηματισμούς που κυριαρχούν μεταπολεμικά στη χώρα- ο  Σεμπάστιαν Κουρτς σε ηλικία 27 ετών κατέκτησε τον τίτλο του νεαρότερου υπουργού της Αυστρίας. Οι επικριτές του πάντως του προσάπτουν ότι, είναι άπειρος σε διεθνή πολιτικά θέματα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Τις τελευταίες ώρες ο Κουρτς απειλεί ευθέως τη χώρα μας με κλείσιμο των συνόρων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως τάσσεται υπέρ του να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας
Κλείσιμο
με τα Σκόπια
γιατί με τον τρόπο αυτό θα στείλει το κατάλληλο μήνυμα στους πρόσφυγες  της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν πως το πέρασμα δεν είναι ανοιχτό και έτσι θα περιοριστούν  οι προσφυγικές ροές. Στις  συνεντεύξεις του εμφανίζεται ώριμος και με αυτοπεποίθηση, έχει έντονη  παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ στις κοινωνικές εκδηλώσεις θεωρείται από τους πλέον περιζήτητους καλεσμένους. Του αρέσουν τα πάρτι και το σπορ ντύσιμο. Από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, αγόρασε κοστούμια βάζοντας στην άκρη τα τζιν παντελόνια και τα αγαπημένα του t-shirts.  

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο το 2004, πήγε στον στρατό, και ενώ ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική, το 2009 εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του Λαϊκού Κόμματος. Μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 2010 με την καινοτόμο εκστρατεία του και κεντρικό σύνθημα «Το μαύρο διεγείρει» για να πείσει τη νεολαία να κάνει χρήση προφυλακτικού. 

Συζεί πάνω από δέκα χρόνια με την Σουζάνε σ' ένα διαμέρισμα 63 τ.μ. στη Βιέννη. Ξυπνάει καθημερινά στις 5.30 το πρωί για να προλάβει, όπως λέει.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης