Ο Σκουρλέτης έβαλε πρόστιμο στις Σκουριές λίγες ώρες πριν συναντήσει τους Καναδούς

Ο Σκουρλέτης έβαλε πρόστιμο στις Σκουριές λίγες ώρες πριν συναντήσει τους Καναδούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει ο Τσίπρας στους επενδυτές στο Νταβός με τις Σκουριές κλειστές - Κινδυνεύει να χαθεί ολοκληρωτικά η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα - Χάνουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 600 εργαζόμενοι 


Η κυβέρνηση τραβάει στα άκρα την κόντρα με την Eldorado Gold και αντί να αναζητήσει μια λύση έρχεται ο κ. Σκουρλέτης και επιβάλλει πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που η Κομισιόν ήδη έστειλε μήνυμα με νόημα στην Αθήνα λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να προσελκύει και να κρατά τις επενδύσεις. 

Η αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με την απόλυση σε πρώτη φάση 600 εργαζομένων που ανακοίνωσαν οι Καναδοί, συνδέεται με την στάση που τελικά θα κρατήσει απέναντι στην επένδυση-μια από τις μεγαλύτερες που έχει γίνει επί ελληνικού εδάφους- η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της χορήγησης των σχετικών αδειών για την υλοποίηση του έργου. 

«Δεν μας δίνουν άλλη επιλογή» δήλωσε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Και αντί να αναζητηθεί λύση, αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με αποφάσεις με τις οποίες έκαναν δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη συναντηση του κ. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναστολή των επενδύσεων στο έργο των Σκουριών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παραβάσεις ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014, αλλά «τα αποτελέσματα ελέγχων που για χρόνια έμεναν "ξεχασμένα" σε συρτάρια με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κυβερνήσεων, οι οποίες είχαν την αρμοδιότητα, αλλά, όπως φαίνεται, όχι και τη βούληση, να επιβάλουν τη νομιμότητα, να προστατέψουν το περιβάλλον, να ελέγξουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και να προφυλάξουν τους κατοίκους της περιοχής και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως, επίσης και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

«Η νέα κυβέρνηση», τονίζει το υπουργείο, «χρειάστηκε να λάβει ειδικότερα μέτρα, ενώ δεν θα έπρεπε, για το αυτονόητο, ώστε να διαπιστωθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται. Γιατί είχε και την ευθύνη, αλλά και τη βούληση να το πράξει, παρότι έγινε αποδέκτης επικρίσεων για την προσπάθειά της να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον από υποστηρικτές της άποψης ότι σε αυτή τη χώρα η νομιμότητα έρχεται σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση με την ανάπτυξη και, ως εκ τούτου, η ανομία είναι αυτή που προσελκύει τις επενδύσεις».

Οι παραβάσεις αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και στο Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις και τα πρόστιμα έχουν, ως εξής:

- Για το Υποέργο Μαύρων Πετρών και Μαντέμ Λάκκου το συνολικό πρόστιμο είναι 994.500 ευρώ για δώδεκα παραβάσεις:

1. Διάθεση μη επαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

3. Ελλιπής υποβολή στοιχείων για την επικινδυνότητα των προϊόντων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

4. Μη σύννομη διάθεση ιλύος σε υδαρή μορφή, ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων και επιβαρυμένων ομβρίων, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

5. Αποθήκευση στερεών αποβλήτων και χημικών σε ακατάλληλους χώρους, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

6. Παραλείψεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, πρόστιμο 75.600 ευρώ.

7. Ελλιπής χαρακτηρισμός επικινδυνότητας παραγόμενων αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

8. Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων (φιλτρόπανων), πρόστιμο 43.200 ευρώ.

9. Παραλείψεις στην κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) Κοκκινόλακκα, πρόστιμο 145.800 ευρώ.

10. Παραλείψεις στη λειτουργία του παλαιού χώρου απόθεσης αποβλήτων, πρόστιμο 115.200 ευρώ.

11. Μη σύννομη διακίνηση των προϊόντων, πρόστιμο 13.500 ευρώ.

12. Μη λειτουργία συστήματος πλύσης τροχών, πρόστιμο 21.600 ευρώ.

- Για το Υποέργο Ολυμπιάδας το συνολικό πρόστιμο ειναι 739.800 ευρώ για εννέα παραβάσεις:

1. Ελλιπής υποβολή στοιχείων σχετικά με την επικινδυνότητα του παραγόμενου προϊόντος (συμπύκνωμα πυριτών), πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Μη τήρηση διατάξεων ασφαλούς θαλάσσιας μεταφοράς του προϊόντος Ολυμπιάδας, πρόστιμο 4.500 ευρώ.

3. Ελλιπής τήρηση όρων και απαιτήσεων για έργα αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα, πρόστιμο 133.200 ευρώ.

4. Διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 94.500 ευρώ.

5. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

6. Ελλιπής χαρακτηρισμός παραγόμενου αποβλήτου ως προς την ιδιότητά του ως "αποβλήτου" και ελλιπής προσδιορισμός της επικινδυνότητάς του, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

7. Αποθήκευση αποβλήτου (υπόλειμμα κατεργασίας) σε μη προβλεπόμενο χώρο, πρόστιμο 57.600 ευρώ.

8. Μη σύννομη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, πρόστιμο 142.200 ευρώ.

9. Ελλιπή μέτρα χειρισμού προϊόντος συμπυκνώματος σιδηροπυριτών, πρόστιμο 43.200 ευρώ.


Ελληνικός Χρυσός: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων
Η Ελληνικός Χρυσός απάντησε στην κυβέρνηση με μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου».

«Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής», αναφέρει η εταιρεία και καταλήγει σημειώνοντας ότι: «Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρεία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα».

ΣΧΟΛΙΑ (322)

πκ

Μερικές φορές νομίζω ότι βλέπω όνειρο.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρωθυπουργός και υπουργοί στην χώρα είναι ενα τσούρμο από αρλουμπολόγους λαικιστές της κακιάς ώρας, που χωρίς να έχουν καμιά σχέση με την πρόοδο, την εργατικότητα,την συνέπεια,την αξιοκρατία και τον σεβασμό , διαλύουν συστηματικά την χώρα .Οταν βλέπω Υπουργό Ανά-πτυξης τον Σκουρλέτη αρχίζω να ελπίζω ότι έχω πιθανότητες να προσληφθώ σαν καρδιοχειρουργός στο Ωνάσειο , άσχετα εαν οι ιατρικές μου γνώσεις περιορίζονται στην χορή- γηση ντεπόν οταν κάποιος έχει πονοκέφαλο. Εγώ πίστεψα την αριστερά του Κύρκου ,του Παπαγιαννάκη και πολλων άλλων αξιοπρεπών ευπατρίδων πνευματικών ανθρώπων και δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι σημερινοί κυβερνώντες αποτελούν συνέχεια εκείνης της αριστεράς.Η σημερινή κατάσταση που ζούμε , ειναι η αποθέωση του μπάχαλου του λαικισ- μού του μηδενισμού κάθε αξίας, της τζούρας,της μαστούρας και της παρτούζας . Κρίμα γιά την χώρα , κρίμα γιά την σιωπηλή επι πολλες δεκαετίες μερίδα των αξιοπρεπών Ελλή-νων που δεν επεδίωξαν με αθέμιτα μέσα θέσεις και ωφέλη, αλλά εργάσθηκαν και εργάζονται με στόχο την βελτίωση της ζωής των οικογένειών τους.Ντροπή στους ανεπάγγελτους αριστερούς των προθεσμιακών καταθέσεων που μας κυβερνούν και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή σε αυτούς που με τις πράξεις αλλά κυρίως με τις παραλείψεις τους μας έφεραν στην ζωή μας.

Αρης.

"12. Μη λειτουργία συστήματος πλύσης τροχών, πρόστιμο 21.600 ευρώ. " Για ένα πιεστικό μηχάνημα που πλένει τις ρόδες στα φορτηγά 21 χιλιάρικα πρόστιμο!! τεράστια καταστροφή στο περιβάλλον. Να φανταστώ όλες οι παράνομες και νόμιμες μάντρες (λατομεία) στην Ελλάδα το έχουν αυτό το μηχάνημα. ?

Μια απο τα ιδια

Εχουμε παλι ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!!!!!!!!!!

Κάτι για τους απλήρωτους εργαζόμενους έχετε να πε

Για τους εργοδότες εκείνους που ούτε πληρώνουν, ούτε απολύουν το προσωπικό ???????????? Όσοι από τους εργαζόμενους της Ελντοράντο απολυθούν ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ! Για τους απλήρωτους εργαζόμενους όμως χωρίς αλλο εισόδημα ζωής και με κοκκινισμένο δάνειο λογω μη καταβολής μισθού κ έλλειψης άλλου πόρου ζωής σας βρίσκεται κάποιο...δάκρυ ή καταγγελτική διάθεση ???????

Nai kala...

Μην φοβασαι αγορι μου. Εσυ κανε πορεία κατα των "αφεντικων" και ψηφιζε Συριζα να σου φερει επενδυσεις, δηλαδη αφεντικα, δηλαδη δουλειες. Αλλα εσυ εισαι απο αυτους που τις δουλειες θα τις αναλαβει το "κρατος" και θα φερει την αναπτυξη. Οπως εξαλλου εκανε με επιτυχια (το κρατος) σε οτι μπλεχτηκε (βλεπε πχ Ολυμπιακη). Αν εισαι απο τα ρεμαλια βεβαια που περιμενουν μια "δημοσια" πορτα να ανοιξει για να "τρουπωσεις" και να πεφτει ο μισθουλακος βρεξει-χιονισει παω πασο. Αλλα μεγαλε, η πραγματικοτητα ειναι στυγνη και ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ κυριαρχει ΠΑΝΤΑ. Οι ονειροπαρμενοι και οι ανικανοι (Συριζο-αριστεροι θωλοκουλτουριαρηδες) στο τελος παντα χανουν. Το λενε... Φυσικη Επιλογη! Το θεμα ειναι μην παρουν και εμας στο λαιμο τους. Αυτοι που δεν χανουν (ειναι τρομερα δυσκολο) ειναι τα λαμογια τα οποια εχουν τρομακτικα καλη εφεση στην "μεταλαξη" και παρασιτουν σε οποιοδηποτε συστημα κυριαρχει κατα καιρους, βλεπε Πολακης, Μητροπουλοι, Σιες, Συνδικαλιστες πρωην φανατικοι Πασοκοι, κλπ, κλπ, κλπ. Ειναι και μπολικοι παναθεμα τους!

λάκης

Έχω βαρεθεί να βλέπω άρθρα κατακριτέα για την κυβέρνηση..χωρίς να θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι φιλική στους επενδυτές γενικότερα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια. Υπάρχουν οκ για την άδεια δεν υπάρχουν ..συγνώμη αλλά δεν γίνεται. Καλώς ή κακώς υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι επιχειρηματίες που πούλησαν στους Καναδούς τα ορυχεία κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι η άδεια θα βγει όπως και έχει...

Λάκη έχουν δικαιωθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας

μην λέμε λαλακίες τώρα !

ιδού τα Συριζώα

εσείς σταλινάκια που τους ψηφίζατε, όλοι τώρα στα 4 ! !

Μαυρη περίοδος.

Ο Συριζας κανει ενα διαρκες σεξ στη χωρα, απο τη στιγμή που ανελαβε την εξουσία. Δεν εμεινε τίποτα όρθιο!

Στα..."δικά μας σ..τα" χρυσόσκονη ???

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και μπήκε στα μνημόνια του κοινωνικού αφανισμού φτωχών και μεσοαστών λόγω...επιτυχίας της 40χρονης πασοκονεοδημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας ???????????

Nικος

Ο Σκουρλέτης θέλει κι αυτός την μίζα του. Μόλις τα "τσεπώσει" απο τους Καναδούς όλα θα πάνε καλά.

Δημήτρης

Καλημέρα, διάβασα το άρθρο και σχεδόν όλα τα σχόλια των αναγνωστών. Αυτό που παρατηρούμε στην κοινωνία είναι μια ανύπαρκτη έλλειψη πρωτοβουλιών, κινήτρων και ''διάθεσης'' προς τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το πούμε... ο ιδιωτικός τομέας της χώρας είναι αυτός που τραβάει την άμαξα (Ελλάδα) τα τελευταία χρόνια. Και τώρα τι κάνουμε? Βρίσκουμε νέους τρόπους για να μαζεύουμε φράγκα? Στέλνουμε τσουχτερά πρόστιμα ...επειδή τόσα μας λείπουν?... Οι Παραβιάσεις είναι παραβιάσεις και πρέπει να τιμωρούνται, αλλά καλό είναι να βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας και να κατανοούμε εάν αυτά είναι αληθινά ή απλά σκόπιμα. Έχει γίνει μεγάλος ντόρος για τον Ελληνικό Χρυσό και ειδικά για τις Σκουριές ...και ρωτώ λοιπόν εγώ ...ως κοινός πολίτης ...γιατί μια εταιρεία ανακοινώνει πως θα σταματήσει την επένδυση στη χώρα μας ...που τώρα έχουμε περισσότερο ανάγκη για εργασία από ποτέ ...γιατί τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια αναταραχή στον ιδιωτικό τομέα... Η γνώμη μου είναι ότι αντί να ανεβάζουμε φράχτες με τους ξένους ή έλληνες επενδυτές θα πρέπει να βρούμε τρόπο συνεργασίας ...δίνοντας κίνητρα και πάνω απ όλα ''διάθεση για μια λύση''... από την κυβέρνηση μας δεν βλέπω διάθεση δυστυχώς... αυτό με προβληματίζει... Ίσως ...λέω ίσως... θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας παρουσιάσει ένα πλάνο στόχων για τον ιδιωτικό τομέα που είναι αυτός που τόσα χρόνια πληρώνει για όλα... Το πλάνο να περιέχει δράσεις, κίνητρα, πρωτοβουλίες κ.α. για τον ιδιωτικό τομέα. Για μένα δεν πρέπει να χαθούν άλλες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ...αν γίνει αυτό δεν θα αυξηθεί μόνο η ανεργία αλλά αλυσιδωτά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα... Πρέπει σιγά σιγά να καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε στην ίδια βάρκα ...δεξιοί και αριστεροί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, άντρες και γυναίκες, παππούδες και παιδιά... αν δεν διαφυλάξουμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τι θα απογίνει στην Ελλάδα στο επόμενο χρόνο... Αντί να μαλώνουμε για φιλοσοφικά ζητήματα και για ιδεολογίες ...ιδεολογίες όχι ψεύτικες αλλά μη βιώσιμες στη σημερινή πραγματικότητα ....ας τα βρούμε σε κάποια σοβαρά θέματα της χώρας μας. Η χώρα μας θα πρέπει να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων και όχι να είναι μια κατάσταση άνευ ελέγχου

lili

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ....ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ......ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 600 ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.....ΔΕΝ ΘΑ. ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ???ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,,,,ΩΣ ΕΔΩ,,,,ΤΟ ΠΑΙΖΑΤΕ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,,,ΟΥΣΤ

Ή πολιτική μοιράζει χάος

Μία όι μειώσεις δύο τά όρια ηλικίας τρείς τό φορολογικό κ τέταρτο ή αριστερά πού δέν δίνει άδεια κ αφήνει οικογένειες μέ τήν απειλεί νά μήν έχουν κ δουλειά τώρα, αυτή δέν είναι κυβέρνηση αλλά ή καταστροφή. Πρίν τήν πάρουν όι καναδοί ό προηγούμενος όποιος κ νά ήταν πληρούσε τής περιβαλλοντικές προϋποθέσεις κ είχε άδεια γιά ήταν δικό σάς φίλος κ δέν σάς ενοχλούσε, σκουπίδια είστε κάνετε ότι βλέπετε τό νόμιμο αλλά μόνο γιά εκεί πού σάς πέρνει μηδενιστες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan-0

Προκαλεί και κλιμακώνει η Άγκυρα - «Διεθνές σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από τη χώρα μας - Τσαβούσογλου: Παράνομη η επικοινωνία της Ελλάδας με τον Χαφτάρ, υπάρχει πανικός - Οκτάι: Δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση σε Κύπρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

201
lib0

Νέα παρέμβαση του ναυάρχου Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού – Ο ναύαρχος στα ελληνικά διαμηνύει ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ αντιδρούν στη συμφωνία

50
cavucoglu-0

«Η μόνη νόμιμη κυβέρνηση είναι αυτή του Σαράτζ στην Τρίπολη, αν η Ελλάδα θέλει να κάνει κάτι μαζί τους, μπορεί κάλλιστα να πάει στην Τρίπολη» ειρωνεύτηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Είπε ότι η  Άγκυρα  είναι έτοιμη να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με όλες τις παράκτιες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο - Φουάτ Οκτάι: Πέντε νέες γεωτρήσεις, δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση σε Κύπρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

38
IMG_1966

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συγκέντρωση των πασοκογενών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας  - Παθητική και αμήχανη η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Βίντεο η ομιλία Τσίπρα 

114
Fuat-Oktay

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο ο οποίος μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου

4