LIVE

Κορωνοϊός

Δήμητρα κατά Μαργαρίτας: Είχε κάνει παράνομο δεσμό από το 1987

Δήμητρα κατά Μαργαρίτας: Είχε κάνει παράνομο δεσμό από το 1987

Ποιος ήταν ο πλούσιος «καθηγητής εξ Όρεγκον» που κατονομάζει στο βιβλίο της ως την σχέση της Μαργαρίτας, «ενώ εμείς ζούσαμε το βρώμικο '89» - Ο Ανδρέας επέλεξε να με βάλει στη ζωή του, λέει, ο γάμος του είχε τελειώσει - Η Σοφία πήρε τα παράσημα του πατέρα της και έβαλε στο Καστρί τους βασιλιάδες

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα και τα «καρφιά» που εξαπολύει η Δήμητρα Λιάνη προς την οικογένεια του Ανδρέα
, στο βιβλίο της «Η Οργή του Ανδρέα!», με ευθείες βολές κατά της κόρης του Σοφίας, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού
Γιώργου Παναδρέου. Τα πιο φαρμακερά σχόλια πάντως απευθύνονται στην Μαργαρίτα και τις επιλογές της, καθώς η Δήμητρα Λιάνη αποκαλύπτει πως η πρώην σύζυγος του Ανδρέα είχε κάνει πρώτη παράνομο δεσμό ενώ οι δυο τους ήταν παντρεμένοι, από το 1987.

Ένα συγκεκριμένο σημείο του βιβλίου της μάλιστα είναι «αφιερωμένο» στην Μαργαρίτα, για την οποία γράφει... κανονιές: «Την ώρα που εμείς εδώ ταλανιζόμασταν με το λεγόμενο "βρώμικο '89", η κυρία Μαργαρίτα είχε συνάψει σχέση από το 1987 στις ΗΠΑ! Κυκλοφορούσε μαζί του χεράκι χεράκι. Δικαίωμά της. Διάλεξε τον κ. Πολ Όλαμ καθηγητή εξ Όρεγκον και χήρο. Τον έβαλε να συμφωνήσει μαζί της με έντυπο προγαμιαίο συμφωνητικό, όπως λέει η ίδια, ότι άμα πεθάνει ο καθηγητής θα παίρνει αυτή τη σύνταξή του, των 8.000 δολαρίων το μήνα. Συνάντησε όμως την αντίθεση των παιδιών του. Ο κ. Όλαμ έγινε για ένα διάστημα χορηγός με 11.000 δολάρια το μήνα στην οργάνωση της Γυναίκες για την Αμοιβαία Ασφάλεια. Δυστυχώς ο καθηγητής έπασχε από Αλτσχάιμερ και παρότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον κλείσει σε ίδρυμα εδώ, απεβίωσε γρήγορα... Δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τα έργα και τις ημέρες της κ. Μαργαρίτας. Δεν πέφτω επίπεδο ούτε ένα σκαλοπάτι. Εγώ μπήκα στη ζωή του Ανδρέα με δική του επιλογή αφότου το ζευγάρι ήταν ήδη συμβατικό και ο Ανδρέας "φευγάτος" από πάρα πολύ καιρό αρκετά χρόνια νωρίτερα. Δεν τους χώρισα εγώ ζούσαν στην ουσία χωριστά. Όλοι το ήξεραν και το επιβεβαιώνουν».

Πλαγίως, η Δήμητρα Λιάνη περνά στο βιβλίο της και άλλα, έμμεσα μηνύματα που έχουν τον ίδιο, συγκεκριμένο αποδέκτη: Την Μαργαρίτα Παπανδρέου, στον απόηχο των όσων εκείνη έγραψε στο βιβλίο της πριν λίγο καιρό: «Τελικά, σκέφτομαι, είμαι η μόνη Παπανδρέου που δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Ανδρέα για να πάρω δημόσια αξιώματα και να απολαύσω ειδική μεταχείριση από το σύστημα. Παρέμεινα πολιτικά υπερβολικά σεμνή και ταπεινή, όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο δεν έγραψα για το τι πέρασα είκοσι χρόνια χωρίς τον Ανδρέα. Αυτό από μόνο του είναι ένα άλλο βιβλίο...», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη δεν ακουμπά προσωπικές στιγμές που η ίδια έζησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και μετά το θάνατό του, καθώς όπως ξεκαθαρίζει δεν ήταν αυτή η πρόθεσή της. «Σε αυτό το βιβλίο δεν έγραψα το τι πέρασα είκοσι χρόνια χωρίς τον Ανδρέα, αυτό από μόνο του είναι ένα άλλο βιβλίο», γράφει χαρακτηριστικά.


Πώς το Καστρί έγινε... βασιλικό θέατρο
Στο στόχαστρο όμως μπαίνει μέσα στις σελίδες του βιβλίου και η κόρη του Ανδρέα Σοφία για την οποία η Δήμητρα αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της είχε παράπονα γιατί του πήρε από το Καστρί το αρχείο του και τα παράσημά του ενώ ρίχνει βέλη και για την απόφασή της να νοικιάσει τμήμα του σπιτιού στο γιο του τέως βασιλιά. «Η Σοφία το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισε να νοικιάσει τμήμα του ιστορικού Καστριού στο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαο. Με τον τρόπο αυτό έδωσε συγχωροχάρτι στον Κωνσταντίνο ο οποίος τον Ιούλιο του 1965 απέλυσε από Πρωθυπουργό τον παππού της. Ο δευτερότοκος λοιπόν γιος του Κωνσταντίνου Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας "Γαλήνη" του Γεωργίου Παπανδρέου. Η τέως βασιλική οικογένεια που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία είναι πλέον γείτονας και συγκάτοικος του Γιώργου Παπανδρέου που διαμένει εκεί. Πάντως ο Ανδρέας είχε παράπονα από την κόρη του. Του πήρε το αρχείο του από το Καστρί και τα παράσημά του. Του τα επέστρεψε μάλιστα κατόπιν έντονης διαμάχης δίχως τις κορδέλες που πιστοποιούν την απονομή».


Το παράπονο της Δήμητρας
Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της, που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Λιβάνη, η Δήμητρα Λιάνη εκφράζει το παράπονό της σε όλους αυτούς που μετά το χαμό του Ανδρέα της γύρισαν την πλάτη. «Ελάχιστοι άνθρωποι με νοιάστηκαν. Κυρίως επιδεικτικά με αγνόησαν και με πολέμησαν αυτοί που έρχονταν κοντά για να πάρουν μερίδια εξουσίας. Οι άλλοι, οι αξιοπρεπείς τήρησαν τα προσχήματα. Αν και δεν ενδιαφέρθηκαν για το τι απέγινα, τουλάχιστον αυτοί δε με συκοφάντησαν».


Ο Γιώργος είναι ανίκανος να κάνει αυτοκριτική, η Φώφη είναι μαριονέτα
Με βαρείς χαρακτηρισμούς μιλά για το Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί ΓΑΠ και χαρακτηρίζει ανίκανο να κάνει αυτοκριτική, δίγλωσσο και διπρόσωπο. «Είδα τον ΓΑΠ στη συνδιάσκεψη του κόμματος στις 7-02-2015. Παντελώς ανίκανος να κάνει αυτοκριτική, εκλογές έχασε και δεν είπε λέξη για την ήττα. Μίλησε για συνταγές εξόδου από την κρίση. Μας πήγε στον γκρεμό και παριστάνει τον... από ποδηλάτου (όχι μηχανής) σωτήρα. Εμφανίζεται ως μνημονιακός και ταυτόχρονα αντιμνημονιακός, ένας σύγχρονος Ιανός με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι. Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Ισχυρίζομαι πως η τεχνητή προσωπολατρεία στο άκουσμα Παπανδρέου μόνο λόγω επωνύμου και η καταχρηστική αξιοποίησή της από το ΓΑΠ συνιστά ύβρη και παραχάραξη της πραγματικής εικόνας του Ανδρέα». Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η Δήμητρα Λιάνη αναφέρεται και στη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. «Η Φώφη Γεννηματά απέδειξε ότι δεν είναι παρά μια άβουλη μαριονέτα του συστήματος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Αλήθεια Κατίνγκω;

"...δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τα έργα και τις ημέρες της κ. Μαργαρίτας. Δεν πέφτω επίπεδο ούτε ένα σκαλοπάτι....." - Όχι δεν πέφτεις επίπεδο. Μόνο ξεκατινιάζεσαι με μανία. Κατσίβλαχα!

Ίσα μωρή Ριολα-Κά

που θα μιλήσεις κι όλας....

ευγενία

Κόψε τα άρλεκιν και μην ψηφίζεις άλλο.

ΜΑΚΕΔΩΝ

Σηκω αντρεα για να δης τα παιδια της αρπαχτης. Κριμα για εναν ανθρωπο σαν τον αντρεα να αφησει τετοια ανεπαγελτα υποκειμενα πισω του.Δυστηχως το μηλο δεν επεσε κατω απ τη μηλια.

pasokos

Ειναι και οι δυο να τις κλαινε οι ρεγγες.TRAGIK

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλο! Ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Θεός τους το χρήμα. Μιμή μη ζορίζεις την Ιαχωβού Μάργκαρετ γιατί θα πάθει κάτι και θα χάσουμε το ...είδος

αναρωτιέμαι ειλικρινά

ποιος ασχολείται, ακόμα, με αυτά τα ναυάγια και γενικά με το παπανδρέικο ; (!)

Ευγενία

Λάθος επιλογή γυναικών έκανε ο μακαρίτης. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Ένας άνδρας που πάει από γυναίκα σε γυναίκα, δεν είναι απαραίτητα άρρωστος σεξουαλικά ή απλά γυναικάς, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται. Ψάχνει να βρει αγάπη. Και αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα. Εντυπωσιαζόταν από μια εμφάνιση, δινόταν και εισέπραττε μόνο εκμετάλλευση. Η συμπεριφορά αυτών των γυναικών ένα πράγμα δείχνει. Το προσωπικό όφελος από τον άντρα τους. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Έναν άνθρωπο που τον έχεις αγαπήσει, δεν τον προσβάλλεις, ούτε από θυμό, ούτε από μίσος, ούτε για τις προηγούμενες επιλογές του. Ούτε για να κερδίσεις χρήματα ή μια θέση. Αν ήταν καλά στην υγεία του και νεώτερος και τη Δήμητρα θα απατούσε. Γιατί ούτε αυτή θα μπορούσε να του προσφέρει αυτό που πάντα έψαχνε. Αυτό που ψάχνουν όλοι. Όταν μένεις μόνος, μακριά από κάμερες, αξιώματα και σημαίνοντα πρόσωπα, ζητάς ένα χάδι, έναν καλό λόγο και ηρεμία από τον άνθρωπό σου.

Δήμητρα Λιάνη για γαπ

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου αποκαλύπτει την βιαστική βάφτιση των τεσσάρων παιδιών του Ανδρέα και της Μαργαρίτας Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Γεωργίου Παπανδρέου, για να αποκτήσουν χριστιανικά ονόματα. Μέχρι τότε, γράφει, ο Γιώργος λεγόταν Τζέφρι και η Σοφία είχε το όνομα Γκέιλ. Υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε άριστη γνώμη για τη σαϊεντολογία και η Σοφία είχε ασπαστεί την αίρεση των Πεντηκοστιανών και αυτή ήταν λέει η αιτία του διαζυγίου της με τον Κατσανέβα. Αποκαλύπτει δε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει στον Θόδωρο Κατσανέβα να βάλει τον γιο του στη σαϊεντολογία.

Δήμητρα Λιάνη: Πυρά κατά του ΓΑΠ

Ένας σύγχρονος Ιανός, με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι. Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Κι όμως, είναι σταθερός! Πάντα υποτελής στο διεθνή παράγοντα. Αμετανόητα δικός τους, ασεβής προς τους Έλληνες, συνεπής στην ασυνέπειά του. Αυτή η μετριότητα μετατρέπεται, όσο περνάει ο καιρός, σε κακότητα. Ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε παραδέχθηκε τα λάθη του. (...) Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι το καλό παιδί, είναι συνειδητός σε όλες τις πράξεις του και κακώς, μετά από τόσα χρόνια βουλευτικής θητείας, χρεώνουν σε κακούς συμβούλους του περιβάλλοντός του τις επιλογές του... Έχει ελλιπέστατη έως μηδενική κλασική ελληνική παιδεία και παντελή άγνοια της ελληνικής γραμματείας. Έζησε στην Αμερική, στον Καναδά, στη Σουηδία και έχει ως πρωτότοκος ιδιαίτερη εξάρτηση από τη μητέρα του, έζησε κοσμοπολίτικη ζωή (κάνει ατελείωτες διακοπές), δεν γνώρισε την ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση (οι γνωστές γκάφες), δεν διδάχθηκε καθόλου την ελληνική Ιστορία και πήρε το βουλευτικό αξίωμα νεότατος το 1981, ελέω Ανδρέα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης