Γεροβασίλη: Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν είναι θέσεις της κυβέρνησης

Γεροβασίλη: Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν είναι θέσεις της κυβέρνησης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους

Γεροβασίλη: Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν είναι θέσεις της κυβέρνησης
«Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως είναι θέσεις της κυβέρνησης», σύμφωνα με την  Όλγα Γεροβασίλη η οποία σε νέες δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η φημολογία αλλά και οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι είναι θέσεις της κυβέρνηση, ωστόσο, όπως σημείωσε υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα, τα οποία καλό είναι να μπαίνουν σε έναν ευρύτερο διάλογο.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους, όμως, όπως είπε, «βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις».

Μεταξύ άλλων, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως  γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο  για το άδικο -όπως το χαρακτήρισε- μέτρο.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών τόνισε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων «δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση».
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που ανέκυψε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Σαββαϊδου, τόνισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση της, σημειώνοντας πως ότι «σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν “σκιές”».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Όπως ειπε, οι άδειες που θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως είπε θα κατατεθεί μέχρι το τέλος  της εβδομάδας στη Βουλή, θα είναι από 5 έως 8, ενώ τόνισε πως οι προσφορές που θα κατατεθούν είναι εκείνες που θα δείξουν πόσες άδειες μπορεί να αντέξει η πραγματικότητα σήμερα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης