Τσίπρας σε Μέρκελ: «Αν δώσω αυτό που μου ζητάς, καλύτερα να βγάλω εισιτήριο για άλλη χώρα»

Τσίπρας σε Μέρκελ: «Αν δώσω αυτό που μου ζητάς, καλύτερα να βγάλω εισιτήριο για άλλη χώρα»

Κατά τις 17 ώρες των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες υπήρξαν στιγμές όπου οι συμμετέχοντες έδειχναν έτοιμοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, αναφέρει το Reuters

Τσίπρας σε Μέρκελ: «Αν δώσω αυτό που μου ζητάς, καλύτερα να βγάλω εισιτήριο για άλλη χώρα»
Μπορεί το θρίλερ της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών να είχε τυπικά «αίσιο» τέλος, αφού οδήγησε σε επίτευξη συμφωνίας, όμως κατά τις 17 ώρες των διαβουλεύσεων υπήρξαν στιγμές όπου οι συμμετέχοντες έδειχναν έτοιμοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Σε δημοσιεύμα του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκαλύπτει λεπτομερείς διαλόγους από τα παρασκήνια της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Κυριακής και συγκεκριμένα μία ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στην Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη 14η ώρα των διαβουλεύσεων.

Ενώ ο ήλιος άρχισε να ανατέλλει στον γκρίζο ουρανό των Βρυξελλών, ο Τσίπρας ήταν «έτοιμος να αποχωρήσει» από τις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ο δημοσιογράφος Αλαστερ ΜακΝτόναλντ, επικαλούμενος πηγές μέσα από τη Σύνοδο Κορυφής. Ο λόγος ήταν φυσικά η επιμονή της Μέρκελ να αποτελέσει το Λουξεμβούργο την έδρα του ενιαίου Ταμείου ύψους 50 δις ευρώ.

«Αν συμφωνήσω με αυτόν τον όρο, καλύτερα να μη γυρίσω στην Ελλάδα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με μία δεύτερη πηγή.

«Αν πω ναι, θα είναι καλύτερο να βγάλω ένα αεροπορικό εισιτήριο για μια άλλη χώρα, αφού στην Ελλάδα θα πουν όλοι ότι ξεπούλησα την χώρα μου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Κλείσιμο

Μετά από την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανική πλευρά υποχώρησε στην συγκεκριμένη απαίτηση, ανοίγοντας τον δρόμο της  συμφωνίας. «Υπήρχε μεγάλη ανακούφιση γιατί στις 6 το πρωί, φτάσαμε πολύ κοντά στο χειρότερο σενάριο», δήλωσε επίσημη πηγή στο Reuters.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης