Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου, διαπραγμάτευση με δανειστές και εκλογές στο τέλος του 2015

Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου, διαπραγμάτευση με δανειστές και εκλογές στο τέλος του 2015

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε διεύρυνση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας - Αρνητική η πρώτη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ

«Πρέπει να μην γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του.

«Είναι εθνική υποχρέωση, να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά -θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά- μπορούμε να βρούμε το χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2015», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρότασή του για την υπέρβαση της κρίσης με συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών μέχρι το τέλος του 2015.

Ανέφερε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός: «Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα».

«Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Κατηγόρησε τον Τσίπρα για σκευωρία
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο της σκευωρίας με τις καταγγελίες περί υποτιθέμενης εξαγοράς βουλευτών.
«Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος» ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!» υπογράμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους βουλευτές να μην υποκύψουν στις πιέσεις. «Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας».

Απευθυνόμενος στο σύνολο της Βουλής υπογράμμισε: «Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια».
Διεύρυνση της κυβέρνησης
«Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους» δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «είναι λοιπόν εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

«Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό», κατέληξε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.


ΣΧΟΛΙΑ (366)

νικ

Ο σαμαρας θέλει να κάνει συνταγματική αναθεώρηση ώστε να γλιτώσει τις ποινικές ευθύνες για εθνική προδοσία. Επίσης θέλουν να διευκολύνουν το ξεπούλημα της χώρας και φυσικά να περάσουν νέο μνημόνιο όπου θα είναι πολύ χειρότερο και θα οδηγήσει σε τριτοκοσμικες συνθήκες

ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος φοβαται το ΣΥΡΙΖΑ? οι πολιτες ναι- μεσα σε ενα μηνα δε θα χει μεινει ευρω για ευρω στις τραπεζες. Οι ξενοι ναι- γιατι αντιπροσωπευει το αγνωστο. Ο ιδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ναι - γιατι δεν εχουν ιδεα πως θα κυβερνησουν και τι τακτικη θα ακολουθησουν. Γινεται χωρις το ΣΥΡΙΖΑ; Δε νομιζω. Οι Ελληνες δε θα ξεκολλησουν ποτε αν δε δουνε την αντιμνημονιακη πολιτικη σε δραση

The Saint

το θέατρο στην αποικία καλά κρατεί

giorgos

Ρε Σαμαρά, τα λεφτά από το ΕΤΕΑΝ θα τα δώσουν οι τράπεζες; Έχω 3 χρόνια να πάρω λεφτά! Τι άλλο μπορεί να μας συμβεί ρε κακομοίρη; Στο κάτω κάτω, ας μας καταστρέψει και ο Τσίπρας λίγο!

***

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΖΑΠΕΙΟΥ ....ΓΙΑ <> ΠΟΥ ΘΑ..!!! ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ......ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΝΟΩ...ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΡΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ SUCCES STORY N.2 AΣΤΟ ΦΤΑΝΕΙ...ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.

@ ***22/12/201400:38

Αντε πέστα ρε παιδάκι μου!!! Συμφωνώ απόλυτα!

μαρια

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΥΣΣΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΑΤΗ. .

Bodyline

Μαρία..στα ινστιτούτα μπορεί να μην έχασες ούτε γραμμάριο..αλλά τώρα με την κρισάρα θα έπρεπε να έχεις γίνει στυλάκι...δωρεάάάάν και υποχρεωτικά.

Δημήτρης Κ.

Ψηφίστε λεβέντη. Ό, τι είπε ο άνθρωπος αυτός προ δέκα και πλέον ετών για τις πολιτικές που εφαρμόζονταν και που θα μας οδηγούσαν επιβεβαιώθηκε πλήρως!!!! Βρείτε τι έλεγε για τις πολιτικές Ανδρ. Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή , Παπανδρέου Γ. και θα καταλάβετε γιατί ο άνθρωπος αυτός πρέπει να μπει στη Βουλή. Ο, τι ζούμε σήμερα ως χώρα και ως λαός τα είχε προβλέψει κατά γράμμα, με απόλυτη ακρίβεια, από πολύ καιρό, τα φώναζε αλλά κανένας δεν τον άκουγε. "Ένωση Κεντρώων" και Λεβέντη δαγκωτό. Τέλος.

Νικολαος

Εκλογές το 16 κύριε τσιπρα.... Ρουφα αντωνακη...

Αν δεν

μου πεις και την πρόγνωση του καιρού για της 27αυγούστου στο Τσιπολλεττι της Παταγονίας δεν μπορώ να βασιστώ στα λεγόμενα σου.

σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα

...και μετά απο σκληρές διαπραγματεύσεις (κεκλεισμένες των θυρών) πετυχαίνω την επανεκκίνηση της οικονομίας με την εξής διαδικασία: 1. Αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό για τις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων από 6,5% σε έως 13%. 2. Πάγωμα των συντάξεων την διετία 2016-2017 3. Αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης για γεννηθέντες από το 1975 και μετά 4. Κατάργηση συντάξεων πριν τα 62 (πλήρης εφαρμογή από το 2019 με τριετή μεταβατική περίοδο) 5. Αυστηροποίηση κριτηρίων για χορήγηση ΕΚΑΣ προκειμένου να εξοικονομηθούν 80 εκατ. ευρώ. 6. Μείωση του εισαγωγικού μισθού για πρωτοδιοριζόμενους στο δημόσιο από 1/1/2015 7. Κατάργηση προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015 στο υπουργείο Οικονομικών και αντικατάσταση από μπόνους αποδοτικότητας 8. Νέα μείωση οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών στο δημόσιο. Αυτός είναι ηγέτης ! Ενα χεράκι όλοι μαζί να το βοηθήσουμε να μείνει!

Αιντε ντε

Να σαι καλα ανθρωπε μου γιατι εδω ασχολουντε με το εαν φορα κρανος ο Χαικαλης οταν οδηγει μηχανη, τι του ειπε η γυναικα του Καμμενου, ποιος θα ψηφισει Δημα απο τη Δημαρ και αλλα τετοια. Οταν ερθει ο λογαριασμος θα θυμηθουν ολοι οτι αλλο ηταν το ζητημα, για αλλο ειχαμε ξεκινησει να συζηταμε

ΤΡΟΙΚΑΝΟΣ

ΤΡΟΙΚΑ ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΙΕΣ.

ΥΑΜΑΗΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Κ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!

Σταύρος

Με την δραχμούλα αυτά έχουν ξεπεραστεί όλα, αφού θα έχουμε διολίσθηση του νομίσματος 100 %, βλέπε Ρωσία επαναστάτη που έχει φτάσει το ρούβλι, φαντάσου εσύ με την δραχμούλα που θα πας στον άδη θα ήσουν τώρα με τέτοια παγκόσμια οικονομική κρίση, να τα αναλύσης όλα σε βάθος όχι τα μισά και αυτά που σε συμφέρουν. Τι προτιμάς να χάσεις 30 % βιοτικό επίπεδο ή 70 % και δραχμούλα επαναστάτη της φακής ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cache_728x3000_Analog_medium_657032_76511_1522019

«Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στη Πρόυσα αναφερόμενος στη διπλωματία, την οικονομία και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές 

4689970

«Μέσα σε πέντε ημέρες έχουν προσυπογράψει τη δήλωση στήριξης για την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος» είπε ο επικεφαλής του κόμματος

12