Η «αντισυστημική Γιάννα» είδε Σαμαρά και ακολουθεί ο Τσίπρας

Η «αντισυστημική Γιάννα» είδε Σαμαρά και ακολουθεί ο Τσίπρας

Το Clinton Global Initiative προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου του 2015 στην Αθήνα

Η «αντισυστημική Γιάννα» είδε Σαμαρά και ακολουθεί ο Τσίπρας
Συνάντηση με την «αντισυστημική Γιάννα» Αγγελοπούλου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή το πρώτο εντός Ευρώπης συνέδριο του Clinton Global Initiative, που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου του 2015, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχουν προσωπικότητες με διεθνή επιρροή, θα αναζητηθούν και θα αναληφθούν στοχευμένες δεσμεύσεις για αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες στη χώρα.

Επιπλέον, θα γίνει ανάλυση και για τα ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον ευρωπαϊκό Νότο.

Κλείσιμο
Θα δει και τον Τσίπρα η Γιάννα Αγγελοπούλου

Εν τω μεταξύ, μια συνάντηση, που αναμένεται να… σπάσει τα ταμεία, θα έχει εντός των ημερών η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ζήτησε και θα δει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των επαφών της με πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το συνέδριο του ιδρύματος Κλίντον, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Ιούνιο.

Για λόγους πρωτοκόλλου, η κυρία Αγγελοπούλου ζήτησε να δει πρώτα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανταποκρίθηκε και τα είπαν το απόγευμα της Τετάρτης -εκτός Μεγάρου Μαξίμου, πιθανότατα στο γραφείο του πρώτου στη Μουρούζη, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ωστόσο, η συνάντηση που δικαίως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων, είναι αυτή που θα γίνει με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να ανταποκριθεί αμέσως στο σχετικό αίτημά της, αλλά ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί λεπτομέρειες -ημερομηνία και τόπος.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι εδώ και μήνες η κυρία Αγγελοπούλου δηλώνει περίπου... φιλοσυριζαία και πάντως αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο και δεν δαιμονοποιεί διόλου το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα, σε αρκετές συζητήσεις, ακόμη και σε πρόσφατη συνέντευξή της, έδειξε να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια νέα πολιτική δύναμη, η έλευση του οποίου στην εξουσία μπορεί να αποτελέσει τομή για τα πολιτικά πράγματα.

Πολλοί έχουν μιλήσει μάλιστα για υπόγειες επαφές της κυρίας Αγγελοπούλου με την Κουμουνδούρου, με αφορμή και το γεγονός ότι ο πρωτότοκος γιος της έχει αρθρογραφήσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο παρελθόν.

Η σχετική παραφιλολογία μάλιστα ανθεί με ιδιαίτερη ένταση, εξαιτίας της γενικότερης κριτικής στάσης που έχει υιοθετήσει πλέον η κυρία Αγγελοπούλου απέναντι στο παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Την έχουν χαρακτηρίσει ακόμη και… αντισυστημική, ενώ θεωρούν δεδομένο ότι θα ταχθεί, προϊόντος του χρόνου, ανοιχτά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σύγκρουση που εξελίσσεται.

Είναι ωστόσο γεγονός και ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει να σχολιάσει την υπόθεση, εκδηλώνοντας και μια κάποια αμηχανία για την… αδυναμία που της τρέφει η κυρία Αγγελοπούλου.

Όπως και να 'χει, μια απευθείας επαφή, ουσιαστικά δηλαδή μια συνάντηση γνωριμίας της με τον κ. Τσίπρα, έχει ιδιαίτερη σημασία και πιθανόν να ανατροφοδοτήσει όλη τη σχετική συζήτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης