Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Μπιλ Κλίντον με την Γιάννα Αγγελοπούλου

Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Μπιλ Κλίντον με την Γιάννα Αγγελοπούλου

Aποφάσισε από κοινού με την κυρία Αγγελοπούλου να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο του «Clinton Global Initiative»



Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Μπιλ Κλίντον με την Γιάννα Αγγελοπούλου
Σταθερά πλέον προορισμός και σημείο αναφοράς κορυφαίων προσωπικοτήτων του κόσμου γίνεται η χώρα μας. Τόσο που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αποφάσισε, από κοινού με την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015 το ετήσιο συνέδριο του «Clinton Global Initiative», του ιδρύματος που διατηρεί τα τελευταία χρόνια δηλαδή με μεγάλες δράσεις σε κρίσιμα θέματα.

Το συνέδριο του CGI στην Ελλάδα θα είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και θα συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Το συνέδριο αυτό θα είναι το 10ο του Clinton Global Initiative (CGI), στο οποίο πρωτοστατεί, εκτός από τον πρώην πλανητάρχη και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, αλλά και η κόρη τους τσέλσι.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση για την Αθήνα έγινε με κοινή παρουσίαση από τον κ. Κλίντον και την κυρία Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα.

Ο Πρόεδρος Κλίντον δήλωσε ότι «το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν  τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής».

Η κυρία Αγγελοπούλου δήλωσε ότι «τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, “Turning Ideas Into Actions”. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI».

Τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.

To CGI έχει επίσης προωθήσει το μοντέλο των πραγματοποιήσιμων Δεσμεύσεων [commitment-making] σε διεθνή πλαίσια, διοργανώνοντας συνέδρια με συγκεκριμένους θεματικούς στόχους, ώστε να ισχυροποιούνται συνεργασίες και να αναπτύσσονται νέες Δεσμεύσεις-στην-Πράξη [Commitments to Action] σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Κλίντον και την κυρία Αγγελοπούλου, «το CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και  η “πράσινη” ανάπτυξη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης