Κικίλιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με επιτυχία την τρομοκρατία

Κικίλιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με επιτυχία την τρομοκρατία

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να επικηρύξουν όσους προσφέρουν πληροφορίες για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού - «Όλα τα πράγματα στον καιρό τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», είπε ο κ. Κικίλιας - Η Ελλάδα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, τόνισε

Κικίλιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με επιτυχία την τρομοκρατία
Το ταξίδι του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Αμερική και οι συναντήσεις που είχε με τον ομόλογο του, τον γενικό εισαγγελέα κ. Χόλντερ ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Κικίλια με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Κικίλιας μετέφερε στον πρωθυπουργό δια του κ. Χόλντερ τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και για τις τελευταίες επιτυχίες της.

Κλείσιμο

Αλλά όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου ο κ. Κικίλιας, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του «για την κοινή διαπίστωση ότι σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας αλλά και των ΗΠΑ που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσης και λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια».

Επίσης ανέφερε ότι το θέμα των τζιχαντιστών είναι στις προτεραιότητες των ΗΠΑ από τη στιγμή που υπάρχουν και νεκροί Αμερικανοί πολίτες και εμείς, ανέφερε, συνεργαζόμαστε και σε αυτό και στα υπόλοιπα θέματα. Μάλιστα, ανέφερε ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας στο επίπεδο πληροφοριών, του screening, της ενημέρωσης αλλά και με τις δικές μας υπηρεσίες.

Η Ουάσιγκτον προσφέρει αμοιβή για την σύλληψη Χριστόδουλου Ξηρού
Ο κ. Κικίλιας επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό, όπως έγραψε από την προηγούμενη Πέμπτη το protothema.gr. «Όλα τα πράγματα στον καιρό τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν προτίθεται η Ουάσιγκτον να προσφέρει αμοιβή για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε: «Νομίζω ότι θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής. Ασφάλεια σημαίνει οικονομική σταθερότητα, σημαίνει πολιτική σταθερότητα. Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον Τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια. Αυτό κατάλαβα από το ταξίδι μου στην Αμερική και αυτή τη μάχη και την προσπάθεια συνεχίζουμε να δίνουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης