Στην Τροχαία Αττικής ο Β. Κικίλιας

Στην Τροχαία Αττικής ο Β. Κικίλιας

«Χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Στην Τροχαία Αττικής ο Β. Κικίλιας
Τον διευθυντή της Τροχαίας Αττικής και το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είδε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ο υπουργός συναντήθηκε με τον διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχο Δημήτρη Παπαναγιώτου και τον διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών, αστυνομικό υποδιευθυντή, Γεώργιο Διαμαντόπουλος, με τους οποίους συζήτησε για τον  σχεδιασμό και τις δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως ανέφεραν στον υπουργό, ο κύριος στόχος είναι η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται «με εμφανή και διαρκή παρουσία της Τροχαίας σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους», αλλά και με καθημερινές συστάσεις που κάνουν οι τροχονόμοι στο οδικό δίκτυο.

Κλείσιμο
Μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Τροχαίας έχουν αναλάβει μία πολύ σημαντική αποστολή: Να είναι δίπλα στον πολίτη, στον οδηγό και τον πεζό, για να τους προστατέψουν και να αποτρέψουν την παραβατικότητα στο οδικό δίκτυο».

«Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη και όχι το σύστημα ενέδρα, δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον τηρήσουμε με συνέχεια και συνέπεια», σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος ,ο υπουργός προσέθεσε τα εξής: «Είναι γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο έχουμε καταφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που αποτυπώνονται και στους στατιστικούς δείκτες. Αντιλαμβανόμαστε όμως όλοι μας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό. Πίσω από αριθμούς και στατιστικά στοιχεία το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων είναι πιο σύνθετο. Έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα, έχουμε χάσει πολλούς νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων δυστυχώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή νοοτροπία και της δικής μας άσχημης συμπεριφοράς. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας».

Όπως ανακοινώθηκε, ως πιο αποτελεσματική δράση επιλέχτηκε η έντονη αστυνόμευση και η συγκρότηση ειδικών συνεργείων που θα διενεργούν ελέγχους για την αποτροπή επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδοτών, μέθη κ.λπ.), ή που επιτείνουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα (μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κ.λπ.), καθώς και ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες, για ΚΤΕΟ, σε φορτηγά, ταξί, έξω από κέντρα διασκέδασης κ.λπ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τροχαία Αττικής στην δημοσιότητα, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα στο λεκανοπέδιο το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μείωση κατά 29,2% στα θανατηφόρα δυστυχήματα και κατά 28,4% στα σοβαρά, ενώ μειώθηκαν κατά 33,6% οι νεκροί και κατά 29,7% οι σοβαρά τραυματίες.

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Τον υπουργό επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σταθόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Στη συνάντηση παρέστη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποδοχής από το Υπουργείο της προσφοράς της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για εθελοντική, υποστηρικτική συνδρομή των Θηροφυλάκων, σε θέματα επιτήρησης-φύλαξης χώρων και πυρασφάλειας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή με τα περίπου 300 οχήματα που διαθέτει ως στόλο, μεταξύ των οποίων 15 πυροσβεστικά οχήματα, 10 μηχανές και ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης, αναμένεται να ενισχύσει το έργο των περιπολιών του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την εθελοντική προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, να ενισχύσει με τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό της τις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Η προστασία του δασικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ σπουδαία αυτή προσφορά σας».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, εξομοιώνονται ως προς τα καθήκοντά τους και τις αρμοδιότητες τους με τους Θηροφύλακες του Δημοσίου. Είναι άοπλοι, εκπαιδευμένοι και ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες, όχι μόνο στη δίωξη της λαθροθηρίας, αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης