Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπρώξει την χώρα πίσω στον γκρεμό

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπρώξει την χώρα πίσω στον γκρεμό

Οι εθνικές εκλογές θα είναι καταστροφή για την χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό


Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπρώξει την χώρα πίσω στον γκρεμό
Υψηλοί τόνοι και κλιμάκωση της επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι η τακτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ενδεικτική είναι η ομιλία του στην συμπρωτεύουσα όπου «κατήγγειλε προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια».

Κλείσιμο
Ο κ. Σαμαράς την Τρίτη θα παρουσιάσει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ενώ στις ομιλίες του -υπάρχει σκέψη για πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην Αθήνα- θα βάλλει το δικό του δίλημμα που θα κινείται στην γραμμή «κυβερνητική σταθερότητα ή πολιτική ανωμαλία και εθνική καταστροφή».

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times και του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Γκάιντνερ κατέδειξαν ότι το Grexit ήταν εκείνη την εποχή κάτω παραπάνω από πιθανό και ότι αποτράπηκε από τους χειρισμούς και την οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ευελπιστούν ότι οι πολίτες δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν μία οπισθοδρόμηση της χώρας που θα επαναφέρει τον εφιάλτη της αποβολής από την ΕΕ στο προσκήνιο. Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ένα κακό αποτέλεσμα για τα κυβερνητικά κόμματα για να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας σε μία συγκυρία που οι εθνικές εκλογές θα είναι καταστροφή για την χώρα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του κλίματος την τελευταία καθοριστική εβδομάδα θα παίξει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τα πράγματα πάντως δεν είναι ρόδινα ούτε για τη ΝΔ παρά τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ φαίνεται να χάνει τις δύο μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Δήμο της Αθήνας και του Πειραιά ενώ δεν έχει ελπίδες για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η λεωφόρος Συγγρού πάντως λέει ότι οι εκλογές αφορούν όλη την χώρα όπου η ΝΔ έχει προβάδισμα στις περισσότερες περιφέρειες. Ελπίζει το κυβερνητικό επιτελείο ότι εάν πάει καλά η ΝΔ και είναι πεσμένος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί ρεύμα υπέρ της κυβέρνησης και για τις ευρωεκλογές. Τα επιτελικά στελέχη λένε ότι όσο καλό κι αν είναι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου θα πρέπει να αποφευχθούν οι πανηγυρισμοί που μπορεί να προκαλέσουν αντισυσπείρωση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι δυσαρεστημένοι από την τακτική του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος βάζοντας το δικό του δίλημμα -αν δεν πάρει 10% η Ελιά πέφτει η κυβέρνηση- ενισχύει το κόμμα του αλλά αφαιρώντας ψήφους από τη ΝΔ. Το ζητούμενο λένε είναι η κυβερνητική σταθερότητα, αν όμως η ΝΔ πέσει πολύ κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί ανεξάρτητα από το αν επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ. Ενώ αν η ΝΔ είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική σταθερότητα θα είναι εξασφαλισμένη ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν προϋποθέσεις διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψήφιας στην Βουλή με την προσέλκυση ανεξάρτητων βουλευτών. Επίσης ότι όποιες κι αν είναι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών οι βουλευτές του δεν έχουν λόγο να ρίξουν την κυβέρνηση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης