Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, λέει το υπ. Εξωτερικών

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, λέει το υπ. Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κ. Κούτρας, είπε πως, «οι θεσμικές λειτουργίες της ΕΕ διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών...»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, λέει το υπ. Εξωτερικών
«Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στους Γερμανούς βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν σήμερα την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία της ΕΕ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, είπε πως, «οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά», τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο Φρανκ Σέφλερ από τους Φιλελεύθερους, δήλωσαν σήμερα στον γερμανικό τύπο πως η Ελλάδα θα έπρεπε οικειοθελώς να παραιτηθεί από την Προεδρία, με το επιχείρημα ότι θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης